ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Les Creisses 2020 - Domaine des Creisses
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Εκφραστικό και μοναδικό!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Les Creisses 2020 Domaine des Creisses είναι ένα απίθανο κόκκινο κρασί από το Languedoc που δε θα σε κάνει ποτέ να βαρεθείς για τον απλούστατο λόγο ότι κάθε χρόνο το χαρμάνι αλλάζει εντελώς και άρα και το κρασί. Επίσης σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός πως πίσω από το Les Creisses βρίσκεται ο δημιουργός του θρυλικού Chateau Le Tertre-Roteboeuf του Saint-Emilion.

Έχουμε και λέμε. Ο οικογενειακώς αμπελώνας στο Languedoc στήθηκε πριν περίπου 110 χρόνια ενώ πλέον στο τιμόνι του οινοποιείου βρίσκεται η τρίτη γενιά της οικογένειας δηλαδή ο Philippe Chesnelong. Ο Philippe πειραματίζεται με το terroir και τις διαφορετικές ποικιλίες ώστε να κάνει εκφραστικά και μοναδικά κρασιά όπως το Les Creisses. H φιλοσοφία συνοψίζεται στα εξής: όψιμος τρύγος και ισορροπημένη χρήση βαρελιού. Για τη χρονιά του 2020, το χαρμάνι αποτελείται από 25% Cabernet-Sauvignon (28 ετών), 30% Syrah (11-25 ετών), 25% Grenache (20-37 ετών), 4% Carignan (60 ετών), 8% Marselan Alicante (7 ετών) και 8% Mourvèdre (22 ετών). Το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει σε παλιά δρύινα γαλλικά βαρέλια για 12 μήνες. Το αποτέλεσμα είναι ζουμερό, πληθωρικό, με πικάντικο χαρακτήρα.

Απόλαυσε το Les Creisses 2020 Domaine des Creisses παρέα με burgers και αμαρτωλά μπριζολίδια.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Les Creisses 2020 Domaine des Creisses έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα και πληθωρικά αρώματα κερασιού, βύσσινου, μαρμελάδας μούρου, δαμάσκηνου, βανίλιας, πιπεριού, ευκάλυπτου, γλυκόριζας και κανέλας.

Στο στόμα έχει μέτριο προς γεμάτο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και βελούδινες τανίνες. Μαρμελάδα από φρούτα του δάσους, ώριμο κεράσι, αποξηραμένο δαμάσκηνο, κανέλα, αστεροειδής γλυκάνισος, πιπέρι, λεβάντα και μαύρο τσάι συνθέτουν ένα εντυπωσιακό μπουκέτο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Languedoc, Γαλλία
Ποικιλία Syrah blend
Αρώματα Κεράσι, βύσσινο, μαρμελάδα μούρου, δαμάσκηνο, βανίλια, πιπέρι, ευκάλυπτο, γλυκόριζα, κανέλα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 6 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LES CREISSES 2020 - DOMAINE DES CREISSES

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με burger, Denver steak, μοσχαράκι κρασάτο

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
300 gr. μανιτάρια λευκά
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
800 ml. ζεστό νερό
100 ml. χυμό ντομάτας
30 ml. ελαιόλαδο
20 ml. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε παρόμοια κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για να μαλακώσουν.

Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Σωτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Τσεκάρουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σημειώσεις 
– Αν αποφεύγουμε το κρέας μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μόνο με μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στη μέση
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά τα παραλείπουμε, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και noodles
– Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού φροντίζοντας στο τέλος να έχει αρκετή παχύρευστη σάλτσα
– Αν δεν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}