ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Les Escures 2022 - Fabien Jouves
Mas del Perie - Fabien Jouves

LES ESCURES 2022 - FABIEN JOUVES

  Γαλλία / Cahors
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ο Βασιλιάς των Malbec!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Κοιτάξτε, ο βασιλιάς είναι γυμνός! Ο βασιλιάς του Cahors, το Malbec, στο Les Escures του Fabien Jouves, είναι παντελώς απογυμνωμένος από πρόσθετα, θειώδη, βαρέλια και ότι μπορεί να μασκαρέψει το δυναμικό χαρακτήρα του. Ναι μιλάμε για ένα single-vineyard Malbec με ήπια φυσική οινοποίηση! Μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο; Φυσικά, για δες παρακάτω!

Ο Fabien Jouves είναι γέννημα θρέμμα του Cahors. To Cahors βρίσκεται λίγο έξω από το Bordeaux και είναι η πατρίδα του Malbec. H οικογένεια του Fabien είχε αμπέλια που περνούσαν από γενιά σε γενιά και τα καλλιεργούσε με μεράκι χωρίς όμως να παράγει δικό της κρασί. Όλα τα σταφύλια δίνονταν στους τοπικούς συνεταιρισμούς, έως το 2006 που όλα άλλαξαν. Ο Fabien ίδρυσε το boutique οινοποιείο Mas Del Perie στο λόφο Trespoux του Cahors και διάλεξε τα καλύτερα αμπέλια, στα καλύτερα σημεία και τα ιδανικότερα εδάφη για να εφαρμόσει βιοδυναμική καλλιέργεια και να παράξει τα δικά του επικά κρασιά. Η επιστροφή στις ρίζες και στην αγνότητα ήταν καθολική, μιας και ήθελε να κάνει φυσικά κρασιά, χωρίς πρόσθετα και λοιπές παρεμβάσεις. Δεν άργησε να τραβήξει την προσοχή γνωστών οινοκριτικών όπως ο Robert Parker και κατάφερε όλο τον οινικό κόσμο να μιλάει για το νέο, πρωτοπόρο οινοποιό που κάνει Malbec όπως κανείς δεν είχε τολμήσει μέχρι σήμερα. Χωρίζει τα κρασιά του σε 2 κατηγορίες: κρασιά δίψας και κρασιά terroir. Για τα δεύτερα ακολουθεί τη φιλοσοφία των Βουργουνδών και οινοποιεί κάθε αμπελοτόπι χωριστά για να αναδείξει το ιδιαίτερο terroir αλλά και τις διαφορετικές πτυχές του Malbec. Το Les Escures προέρχεται από ένα αμπελοτόπι στα 350 μέτρα, με αμπέλια 25 ετών. Ο τρύγος γίνεται πάντα με το χέρι και επιλέγονται μόνο τα καλύτερα σταφύλια, τα οποία αργότερα εκχυλίζονται για 30 μέρες και ζυμώνουν σε τσιμεντένιες δεξαμενές με γηγενείς ζύμες. Μετά το τέλος της ζύμωσης, το κρασί ωριμάζει για 6 μήνες με τις λεπτές οινολάσπες του.

To Les Escures του Fabien Jouves δε μπορεί να γίνει καλύτερο γιατί είναι ήδη τέλειο!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα κόκκινων και μαύρων φρούτων όπως κεράσι, δαμάσκηνο, μύρτιλο και cassis συνοδευόμενα από νότες μπαχαρικών και καπνού.

Ζουμερό, σαρκώδες στόμα με μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και βελούδινες τανίνες.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 12,5%
Προέλευση Cahors, Γαλλία
Ποικιλία Malbec
Αρώματα Κεράσι, δαμάσκηνο, μύρτιλο, cassis, νότες μπαχαρικών, καπνός
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

LES ESCURES 2022 - FABIEN JOUVES

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μακαρόνια Bolognese, φιλέτο τόνου με σάλτσα σόγιας, ψαρονέφρι με σάλτσα bordelaise.

Τραγανή πάπια στο φούρνο

  • 1 πάπια με την πέτσα βάρους περίπου 3 κιλών
  • 1 κιλό πατάτες, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια και καλά ξεπλυμένες
  • 4 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 50grλίπος πάπιας
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • ξύσμα 2 λεμονιών

 

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220° C . Τρίβουμε με αλάτι ολόκληρη την πάπια και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι μέσα στην κοιλότητα. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια στραγγίζουμε καλά και τις λιώνουμε. Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια στο λίπος πάπιας μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο στον πουρέ πατάτας και ανακατεύουμε μαζί με το φασκόμηλο, το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι. Τοποθετούμε το μείγμα μέσα στην κοιλότητα της πάπιας. Βάλτε την πάπια σε ένα ευρύχωρο ταψί σε μεσαία σκάλα του φούρνου. Ψήστε για 30 λεπτά.
  2. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180 C ή 160 C στον αέρα. Αφήστε την πάπια για ακόμα 2 ½ ώρες στο φούρνο. 
  3. Όταν η πάπια έχει ψηθεί, τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε για 15 λεπτά πριν την κόψουμε. 

Προτείνουμε να τη σερβίρετε με κόκκινο λάχανο και πατάτες φούρνου.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}