ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Lexis Νεμέα 2020 - Οινοποιείο Ζαχαριά
Οινοποιείο Ζαχαριά

LEXIS ΝΕΜΕΑ 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΖΑΧΑΡΙΑ

  Ελλάδα / Νεμέα
€15,00
€13,00
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα εκπληκτικά έντονο και συμπυκνωμένο κρασί!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Νεμεα Lexis Αμπελώνες Ζαχαριά είναι η ναυαρχίδα του οινοποιείου και ένα εκπληκτικά έντονο κρασί, δημιούργημα του Ηλία Ζαχαριά.

Ξεκίνησε να δραστηριοποιείταιστη Νεμέα ως γεωπόνος περίπου από το 1970 και τη γνωρίζει σπιθαμή προς σπιθαμή! Πλέον η οικογένεια του διαθέτει 400 στρέμματα αμπελώνων πάνω στις πλαγιές του χωριού Λεοντίου τους οποίους καλλιεργούν με ιδιαίτερη προσοχή και εντυπωσιακά χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις. 

Για την Νεμέα Lexis Αμπελώνες Ζαχαριά χρησιμοποιήθηκε ο καρπός από τους μεγαλύτερους σε ηλικία αμπελώνες του οινοποιείου, με τα φυτά να ξεπερνούν τα 50 έτη. Ο χυμός παρέμεινε σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια για ένα χρόνο και στη συνέχεια 6 ακόμα μήνες σε τσιμεντένιες δεξαμενές. Το αποτέλεσμα είναι απίθανα συμπυκνωμένο και φρουτένιο με τα γλυκά μπαχάρια στη μύτη να εκφράζουν την ωρίμανση και να συμπληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο το σύνολο.

Αν δεν βιάζεσαι μπορείς να την κρατήσεις και να την ανοίξεις μετά από 5 χρόνια!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Βαθύ κόκκινο χρώμα στο ποτήρι. Η πολύπλοκη μύτη εξελίσσεται σταδιακά, με τα κόκκινα φρούτα, κυρίως βύσσινο και κεράσι να διαδέχονται από δαμάσκηνο, βανίλια, γλυκά μπαχαρικά και σοκολάτα.

Στο στόμα είναι γεμάτο, σοκολατένιο χωρίς όμως να υστερεί σε φρούτο. Οι καλοδουλεμένες, μέτριας έντασης τανινες του συμπληρώνονται από την αισθητή οξύτητα που τονίζει το φρούτο και ισορροπεί το σύνολο. Η σοκολατένια επίγευση παραμένει για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 14.5%
Προέλευση Νεμέα, Ελλάδα
Ποικιλία Αγιωργίτικο
Αρώματα Βύσσινο, κεράσι, δαμάσκηνο, βανίλια, γλυκά μπαχαρικά, σοκολάτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

LEXIS ΝΕΜΕΑ 2020 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΖΑΧΑΡΙΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κόκκινα κρεατικά με σάλτσες, ψητές χοιρινές μπριζόλες ή κίτρινα τυριά.

Κεφτεδάκια φούρνου γεμιστά με ταλαγάνι

Για τα κεφτεδάκια 
500 γρ. κιμά ανάμεικτο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
300 γρ. τυρί ταλαγάνι
–3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
–100 ml. γάλα
–1 μεγάλο αυγό
–50 ml. ελαιόλαδο
–1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
–2-3 κλωναράκια μαϊντανό
–1 κουταλιά της σούπας
 μυρωδικά 
–Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
–Αλάτι

Για την σάλτσα ντομάτας
200 ml. χυμό ντομάτας
250 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
20 ml. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C και ξεκινάμε να ετοιμάζουμε τα κεφτεδάκια. Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπωλ και το περιχύνουμε με το γάλα.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το σκόρδο και τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε στον κιμά. Ρίχνουμε στον κιμά τις 2 κουταλιές της σούπας από το ελαιόλαδο, το κόκκινο πιπέρι, το αυγό, αλάτι και το μουλιασμένο ψωμί, στυμμένο καλά.

Ζυμώνουμε τον κιμά και πλάθουμε μεγάλους κεφτέδες, τους οποίους γεμίζουμε με το ταλαγάνι, το οποίο έχουμε κόψει σε κύβους.
Τοποθετούμε τους κεφτέδες σε αντικολλητικό σκεύος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 200ο C.

Όσο ψήνονται οι κεφτέδες ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας.
Σωτάρουμε σε ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το ξύδι, τη ζάχαρη, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει 2-3 βράσεις.

Περιχύνουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα, προσθέτουμε όσο ταλαγάνι μας έχει περισσέψει κομμένο σε κύβους και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτά ακόμη.
Σερβίρουμε τα καυτά κεφτεδάκια με ταλαγάνι και σάλτσα ντομάτας, με τραγανές πατάτες!

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλα αντίστοιχα τυριά όπως φορμαέλα Παρνασσού ή Μαστέλο Χίου
– Τα μυρωδικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, σε ποσότητα και στην επιλογή τους. Επίσης μπορείτε να βάλετε φρέσκα ή αποξηραμένα

Εύα Μονόχαρη 

Food Blogger

 

 

 

 

 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}