Το Λιάτικο Γηγενείς Ζύμες των Αμπελώνων Καραβιτάκη είναι το πιο εντυπωσιακό και παράλληλα κομψό κόκκινο κρασί του Κρητικού αμπελώνα που έχουμε δοκιμάσει. Τα παλιά, αυτόριζα αμπέλια έδωσαν τον καλύτερο καρπό τους και το μαγικό χέρι του Νίκου έκανε όλα τα υπόλοιπα! Απλά υπέροχο!
Σύμφωνα με τον James Suckling που πέρυσι το ξεχώρισε ως ένα από τα κορυφαία ελληνικά κρασία, είναι ένα συναρπαστικό κόκκινο κρασί, αρωματικό, εκλεπτυσμένο, με ελαφρύ σώμα και ντελικάτες τανίνες, που επιδεικνύει όμως πολυπλοκότητα και φινέτσα.
Ο Νίκος Καραβιτάκης θέλοντας να εξερευνήσει το δυναμικό των Κρητικών ποικιλιών και των παλαιών κλημάτων που κρύβει ο κρητικός αμπελώνας αποφάσισε να ασχοληθεί με ένα νέο project, το project Indigenous Yeast. Για τις ανάγκες του όργωσε όλο το νησί και βρήκε γηραιά και αυτόριζα αμπέλια από Κοτσιφάλι και Λιάτικο και έπειτα άφησε το terroir να κάνει τη δουλειά του. Τι εννοούμε με αυτό; Γηγενείς ζύμες, μηδαμινό φιλτράρισμα και μετρημένη χρήση βαρελιού (μόνο 9 μήνες για το Λιάτικο), ώστε να λάμπουν τα χαρακτηριστικά της κάθε ποικιλίας. Το Λιάτικο Γηγενείς Ζύμες είναι το πιο φίνο κρασί του project μιας και υπογραμμίζει την κομψή πλευρά της ποικιλίας, μια πλευρά που θυμίζει Pinot Noir και πολύ μας αρέσει. Ελαφρώς δροσερό, είναι ένα από τα κόκκινα που θα σε συντροφεύσουν το καλοκαίρι αλλά και όλο το χρόνο, αν φυσικά φτάσουν οι ελάχιστες φιάλες του.
Πρόλαβε όσες φιάλες Λιάτικο Γηγενείς Ζύμες των Αμπελώνων Καραβιτάκη μπορείς, τώρα!