Γιατί το αγαπάμε;
Η πιο αγνή και ατόφια έκφραση της Λημνιώνας, η Limniona Oenops, είναι έτοιμη να αναμετρηθεί στα ίσια με πολλά Pinot Noir, εντός κι εκτός Γαλλίας. Φινέτσα, καθαρότητα φρούτου και το αποτύπωμα του terroir, θα τη βάλουν αυτόματα στη λίστα με τα αγαπημένα σου!
Ο Νίκος Καρατζάς οργώνει την Ελλάδα και βρίσκει τα καλύτερα αμπέλια, στα καλύτερα σημεία. H Λημνιώνα προέρχεται από ένα μικρό αμπελοτόπι, στο Μεσενικόλα Καρδίτσας. Παρακολουθώντας όλη την διαδικασία στενά, ο Νίκος επιλέγει την κατάλληλη στιγμή για τον χειρωνακτικό τρύγο. Μετά από αυστηρή διαλογή, προχωράει σε αλκοολική ζύμωση, με γηγενείς ζύμες, σε μεγάλα ανοιχτά βαρέλια. Έπειτα το κρασί ωριμάζει σε αμφορείς, με τις φίνες οινολάσπες του, για 10 μήνες. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και με μηδαμινές εξωτερικές παρεμβάσεις, ώστε να διατηρήσει αναλλοίωτο τον ζουμερό και εκφραστικό χαρακτήρα του.
Η Limniona Oenops πίνεται τώρα, μετά μανίας!
Δοκιμή
Η Limniona Oenops έχει μέτριο πορφυρό χρώμα και πολύπλοκα αρώματα φράουλας, κερασιού, κράνου, βύσσινου, μαρμελάδας φραμπουάζ, λεβάντας, βιολέτας, πηλού και βοτάνων.
Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, με τραγανή οξύτητα και μέτριες αλλά ώριμες τανίνες. Ζουμερά κόκκινα και μαύρα φρούτα όπως δαμάσκηνο, κεράσι, βύσσινο και φραμπουάζ συνδυασμένα με νότες σοκολάτας και νωπού χώματος.