ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Lost Hellanico 2016 - Κτήμα Kitrvs
Κτήμα Kitrvs

LOST HELLANICO 2016 - ΚΤΗΜΑ KITRVS

  Ελλάδα / Πιερία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μια μεγάλη ανακάλυψη - μια μεγάλη επιστροφή!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Aglianico είναι μια ερυθρή ποικιλία που διαπρέπει στην Ιταλία, κυρίως στις περιοχές της Basilicata και της Campania. Αποτελεί τη βάση για πολλά μεγάλα DOCG κρασιά της γειτονικής χώρας ενώ καλλιεργείται και σε άλλες σημαντικές οινικές ζώνες παγκόσμια όπως στην Καλιφόρνια και την Αυστραλία. Πόσοι όμως γνωρίζουν ότι η καταγωγή της είναι Ελληνική; To όνομά της προέρχεται από το λατινικό «vitis hellenica» που σημαίνει ελληνικό σταφύλι και μεταφέρθηκε στη νότια Ιταλία από Έλληνες αποίκους.

Χρησιμοποιώντας μια από τις προηγούμενες ονομασίες της ποικιλίας, το Κτήμα Kitrvs ονόμασε αυτό το κόκκινο κρασί «Lost Hellanico», δηλώνοντας την ελληνική καταγωγή του.

Με μακράς διάρκειας εκχυλίσεις και μετά από 15μηνη παραμονή σε βαρέλια αμερικανικής δρυός με τακτικό battonage, το Aglianico είναι πλέον έτοιμο να γεμίσει τα ποτήρια μας με πλούσια αρώματα και γεύσεις που δείχνουν ότι η ποικιλία έχει βρει τις ρίζες της.

Το εξαιρετικής ποιότητας και αισθητικής πώμα stelvin προφυλάσσει με τον καλύτερο τρόπο τα πλούσια χαρακτηριστικά της ποικιλίας, διατηρώντας τα ανέπαφα για καιρό.

Απολαύστε πρώτοι την επιστροφή μιας παλιάς, χαμένης ποικιλίας στην πατρίδα της!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Βαθύ βυσσινί χρώμα εντυπωσιάζει στο ποτήρι.

Στη μύτη τα έντονα, πιπεράτα, γεμάτα πολυπλοκότητα αρώματά του εξελίσσονται όσο αναπνέει. Ώριμο κεράσι και φράουλα παίζουν με τόνους αποξηραμένου δαμάσκηνου και βύσσινου σε φόντο χρωματιστών πιπεριών και κάρδαμου. Πάστα ελιάς, κακάο, νωπό χώμα και ζωικές νύξεις δέρματος ολοκληρώνουν το μοναδικού βάθους σύνολο.

Στο στόμα πλούσιο, με στιβαρές αλλά καλοδουλεμένες τανίνες και οξύτητα που χαρίζει νεύρο. Αποξηραμένο δαμάσκηνο και πιπέρι ξεχωρίζουν στο στόμα και παραμένουν εκεί στην πολύ καλής διάρκειας επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Kόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 13,5 %
Προέλευση Πιερία
Ποικιλία Aglianico
Αρώματα ώριμο κεράσι, ώριμη φράουλα, αποξηραμένο δαμάσκηνο, βύσσινο, πιπέρι, κάρδαμο, πάστα ελιάς, κακάο, νωπό χώμα, δέρμα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 15 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

LOST HELLANICO 2016 - ΚΤΗΜΑ KITRVS

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάσέ το με κόκκινα κρεατικά στη σχάρα, πιπεράτα φιλέτα ή παλαιωμένα κίτρινα τυριά.

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
300 gr. μανιτάρια λευκά
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
800 ml. ζεστό νερό
100 ml. χυμό ντομάτας
30 ml. ελαιόλαδο
20 ml. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε παρόμοια κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για να μαλακώσουν.

Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Σωτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Τσεκάρουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σημειώσεις 
– Αν αποφεύγουμε το κρέας μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μόνο με μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στη μέση
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά τα παραλείπουμε, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και noodles
– Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού φροντίζοντας στο τέλος να έχει αρκετή παχύρευστη σάλτσα
– Αν δεν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}