ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
MV Μαυρούδι 2021 - Ανατολικός Αμπελώνας
Ανατολικός Αμπελώνας

MV ΜΑΥΡΟΥΔΙ 2021 - ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

  Ελλάδα / Ξάνθη
€20,50
€17,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Άλλαξε όλα όσα ξέραμε για το Μεγάλο Μαυρούδι!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το MV Μαυρούδι του Ανατολικού Αμπελώνα επιστρέφει και είναι καλύτερο από ποτέ! Τι είναι το MV; Το εκπληκτικό blend του περιέχει 60% Μαυρούδι Θράκης*, 20% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot και 100% απόλαυση!

Ο Μάριος και ο Σάκης Νικολαΐδης έχουν αποδείξει πως τα καταφέρνουν τόσο στα εύκολα, όσο και στα δύσκολα. Αφού κέρδισαν το προσωπικό τους στοίχημα για ένα κορυφαίο Μαυρούδι, ήξεραν ακριβώς πως να μεταχειριστούν την ιδιαίτερη ερυθρή ποικιλία, για να φτιάξουν ένα φανταστικό blend. To μπορντολέζικο χαρμάνι (Cabernet Sauvignon - Merlot) ήρθε και ταίριαξε γάντι στο Μαυρούδι, τονίζοντας τα γήινα και φρουτώδη χαρακτηριστικά του.

Η βιολογική, ξερική καλλιέργεια και η στρεμματική απόδοση, που δεν ξεπερνά τα 400-500 kg ανά στρέμμα, φροντίζουν για την εξαιρετική συμπύκνωση του φρούτου. Το δύσκολο, αμμώδες έδαφος και το πετρώδες υπέδαφος του ξηρικού αμπελώνα στη θέση Χοιρόδασος, σκληραγωγεί τα φυτά, ενώ το σταθερά δροσερό θαλασσινό αεράκι και οι μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της ημέρας, βοηθούν στην ιδανική και υγιή εξέλιξη του καρπού. Το χαρμάνι των τριών ποικιλιών ωριμάζει με τις λεπτές οινολάσπες για 12 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και στη συνέχεια εμφιαλώνεται αφιλτράριστο, χωρίς καμιά άλλη παρέμβαση.

Το MV Μαυρούδι του Ανατολικού Αμπελώνα σίγουρα θα εξελιχθεί πανέμορφα στα επόμενα 5 χρόνια, αλλά ποιος περιμένει;

*Λέγεται ότι από αυτήν προήλθε το κρασί που προσέφερε ο Οδυσσέας στον Κύκλωπα Πολύφημο.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έχει βαθύ ρουμπίνι χρώμα με μοβ αποχρώσεις και πλούσια, εκφραστική μύτη, γεμάτη ζουμερά φρούτα. Το μύρτιλο, το βατόμουρο και το δαμάσκηνο κυριαρχούν, ενώ ακολουθούν νότες μαρμελάδας φράουλας και κερασιού. Μέντα, βανίλια και κανέλα κάνουν σταδιακά την εμφάνισή τους, ενώ το δέρμα και η πικρή σοκολάτα συμπληρώνουν το υπέροχα πολύπλοκο μπουκέτο.

Ζουμερό, γευστικό στόμα, με μέτριο (+) σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και αριστοτεχνικά δομημένες, μέτριες τανίνες. Το δαμάσκηνο, το κεράσι και το φραγκοστάφυλο κυριαρχούν ενώ το κακάο, η γλυκόριζα και το δέρμα ακολουθούν και μαζί με μια βοτανική αίσθηση τσαγιού.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Άβδηρα, Ξάνθη
Ποικιλία Μαυρούδι, Cabernet Sauvignon, Merlot
Αρώματα Φραγκοστάφυλο, μύρτιλο, δαμάσκηνο, μαρμελάδα φράουλα, μαρμελάδα κεράσι, μέντα, βανίλια, κανέλα, δέρμα, ιώδιο, πικρή σοκολάτα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

MV ΜΑΥΡΟΥΔΙ 2021 - ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κόκκινα κρεατικά κατσαρόλας, ψητά φιλέτα ή ώριμα κίτρινα τυριά

Roast beef με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα ψητού

Για το μοσχαρίσιο φιλέτο (Roast Beef)
1200 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο
1 σκελίδα σκόρδο
10 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
30 γρ. βούτυρο
20 γρ. ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας κόκκους πιπεριών
Φύλλα από 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
Φύλλα από 2-3 κλωναράκια θυμάρι
Θαλασσινό αλάτι

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
1000 γρ. κόκκινες γλυκοπατάτες
100 ml. κρέμα γάλακτος
50 ml. γάλα
40 γρ. βούτυρο
3-4 φυλλαράκια φασκόμηλο
½ κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι

Για την σάλτσα ψητού
300 ml. ζωμό κρέατος
10 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
20 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα Worcestershire
25 γρ. βούτυρο
1 μεγάλο πορτοκάλι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας
Ψήνουμε τις γλυκοπατάτες τυλίγοντάς τις σε λαδόκολλα και ψήνοντας στους 200ο C για όσο χρειαστεί (περίπου 1 ώρα).

Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι για να δούμε αν έχουν ψηθεί, κατόπιν τις ξεφλουδίζουμε, τις λιώνουμε και τις κρατάμε ζεστές.

Βράζουμε το γάλα και την κρέμα μαζί με τα φύλλα του φασκόμηλού σε χαμηλή φωτιά, αφαιρούμε τα φύλλα και προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες. Κατόπιν αλατοπιπερώνουμε, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση.

Ανακατεύουμε και αφού αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο.


Για το φιλέτο μοσχάρι (Roast Beef)
Δένουμε το φιλέτο με σπάγκο ή ζητάμε από το χασάπη να μας το φτιάξει.

Αλέθουμε στο multi τ΄αποξηραμένα μανιτάρια, τα πιπέρια, τα βότανα και λίγο αλάτι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C και σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε το φιλέτο σε πολύ δυνατή φωτιά.

Όταν πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές το τοποθετούμε σε σχάρα ψησίματος και από κάτω βάζουμε ένα ταψί.
Αλείφουμε το φιλέτο με βούτυρο και απλώνουμε παντού το μείγμα που ετοιμάσαμε με τα μυρωδικά και τα μανιτάρια.

Ψήνουμε το φιλέτο στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου για περίπου 50 λεπτά στους 200ο C, για ένα μέτριο ψήσιμο. Ενώ αν θέλουμε το φιλέτο καλοψημένο συνεχίζουμε για περίπου 15 λεπτά ακόμη. Για rare το ψήνουμε μόνο 35 λεπτά.

Μόλις βγάλουμε το φιλέτο από το φούρνο το τυλίγουμε καλά με αλουμινόχαρτο αφήνοντάς το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 40 λεπτά πριν το σερβίρουμε.


Για τη σάλτσα ψητού (gravy)
Μέσα στο ζωμό μουλιάζουμε τα μανιτάρια για όσο περισσότερο χρόνο μπορούμε.

Σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο τοποθετούμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει κεχριμπαρένιο χρώμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο.

Προσθέτουμε το ζωμό, αφού αφαιρέσουμε τα μανιτάρια και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η σάλτσα, δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί διορθώνουμε το αλάτι.

Σερβίρουμε το roast beef κομμένο σε φέτες, με τον πουρέ γλυκοπατάτας και τη σάλτσα.

Σημειώσεις για τη συνταγή
– Φροντίζουμε ο ζωμός να είναι περασμένος από σίτα και αν είναι σπιτικός να έχει αφαιρεθεί το λίπος του
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σάλτσα ψητού ραντίζουμε το φιλέτο με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}