Γουστάρεις αγριάδες; Θες να δοκιμάσεις ένα Malbec… που να δέρνει; Τέλεια γιατί καταφέραμε και εξασφαλίσαμε ελάχιστες φιάλες από το Kung Fu Malbec του Matias Riccitelli, ένα φυσικό Malbec από υψόμετρο 1350 μέτρων. Προσοχή: αν τρως το φιλέτο σου καλοψημένο και σου αρέσουν μόνο τα λουλουδάτα και μερμελαδένια κόκκινα αυτό το κρασί δεν είναι για σένα. Αν πάλι τσακίζεις t bone rare και παϊδάκια προβατίνας και αγαπάς τα ρωμαλέα κόκκινα, με προσωπικότητα, συνέχισε να διαβάζεις!
Λοιπόν άκου πως έχουν τα πράγματα. Ο Matias Riccitelli γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Cafayate, μέσα στο κρασί. Δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς εξάλλου αφού πατέρας του είναι ο θρύλος του Αργεντινού κρασιού, Jorge Riccitelli. Δούλεψε κοντά του αλλά ταξίδεψε όλο τον κόσμο για να ικανοποιήσει την περιέργειά του και να ανακαλύψει νέους δρόμους και μονοπάτια. Γυρνώντας στην Αργεντινή έφτιαξε το δικό του οινοποιείο και εκεί κάνει κρασιά πολύ ιδιαίτερα, σε απόλυτη αρμονία με την γη και τον τόπο και με αδιαμφισβήτητο στυλ. Η καινούργια του δουλειά ακούει στο όνομα Kung Fu Malbec και πρόκειται για ένα φυσικό κρασί, χωρίς θειώδη και άλλες παρεμβάσεις. Τα σταφύλια προέρχονται από τον αμπελώνα που καλλιεργείται βιολογικά, στο βόρειο άκρο της Uco Valley , που βρίσκεται σε υψόμετρο 1350 μέτρων. Τα σταφύλια μαζεύονται με το χέρι και το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και ωριμάζει σε τσιμεντένια «αυγά» (δεξαμενές με ωοειδές σχήμα). Το αποτέλεσμα έχει πυκνό μαύρο φρούτο, βοτανική διάσταση και…ζωώδη ένστικτα.
Οι φιάλες είναι ελάχιστες, απλά σε ενημερώνουμε!