ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Masseto 2017 - Tenuta Dell Ornellaia
Tenuta Dell Ornellaia

MASSETO 2017 - TENUTA DELL ORNELLAIA

  Ιταλία / Tuscany
€1.591,80
€1.447,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα από τα πιο γνωστά Merlot του κόσμου!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Masseto 2017, είναι αν όχι το πιο γνωστό, σίγουρα ένα από τα πιο γνωστά, πολύπλοκα, Merlot του κόσμου και μπορείς να το ανοίξεις από τώρα έως το 2045! Όσο για τις βαθμολογίες απλά να πούμε ότι η χρονιά του 2017 συγκέντρωσε 98pts από James Suckling, 97pts από Robert Parker και Decanter, 96pts από Jeb Dunnuck και 95pts από Wine Spectator! Όπως καταλαβαίενεις δε χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο... 

Στην Τοσκάνη, σε μια ιταλική πλαγιά κοντά στο μικρό χωριό Bolgheri, το Merlot βρήκε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού του σε ένα μοναδικό αμπελοτόπι. Από εκεί προέκυψε το Masseto. Η ιστορία του κρύβει μια δόση ειρωνείας, αφού κανείς δεν περίμενε ότι η γαλλική φινέτσα του Merlot θα μπορούσε να βρει τον άλλο της εαυτό στην Τοσκάνη. Οι δυνατότητες όμως φάνηκαν από τον πρώτο κιόλας τρύγο αυτού του αμπελώνα το 1986, όταν είδαν το αποτέλεσμα μιας απλής του οινοποίησης. Όπως λένε, έχουν δεξαμενές, βαρέλια και ανθρώπους που αγαπούν το κρασί, αυτό είναι όλο. Το μεγαλείο του Masseto προέρχεται από τη φύση και τη φροντίδα του αμπελιού με τις λιγότερες επεμβάσεις που μπορεί να γίνουν σε ένα κρασί. Το εντυπωσιακό είναι ότι το Masseto έχει περάσει, ειρωνεία, αμφισβήτηση και καταπίεση πριν γίνει ένα από τα μεγαλύτερα και πιο φημισμένα κρασιά στον κόσμο.

Για το Masseto 2017, ακολουθήθηκε η ίδια συνταγή που ακολουθείται από το 1986. Το μοναδικό αυτό αμπελοτόπι χωρίζεται σε τρία μέρη. Το Masseto Alto, το Masseto centrale, και το Masseto junior. Κάθε ένα από αυτά τρυγείται, οινοποιείται και φροντίζεται ξεχωριστά με άπειρη προσοχή. Μετά τη ζύμωση και την ωρίμανση, γίνεται το μυστικό μπλεντάρισμα που δίνει τον απίστευτα πολύπλοκο χαρακτήρα στο Masseto 2017. Κάθε χρονιά είναι κάτι διαφορετικό, μια έκπληξη, με διαφορετική εξέλιξη. Η παραμονή του σε νέα δρύινα γαλλικά βαρέλια για 24 μήνες υπογραμμίζει λίγο περισσότερο την ανήσυχη και μη διακριτική του παρουσία στον κόσμο του κρασιού!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι το Masseto 2017 είναι έντονο, αδιαπέραστο βαθύ κόκκινο. Από την ζεστή αυτή χρονιά η μύτη είναι έντονα αρωματική με θεαματική συμπύκνωση μαύρου φρούτου, νότες γλυκόριζας και μπαχαριών.

Στο στόμα η παλέτα πλημμυρίζει από τα ώριμα μαύρα φρούτα ενώ η οξύτητα αναζωογονεί και οι βελούδινες τανίνες δένουν άψογα το σύνολο. Η ατελείωτη επίγευση συμβάλει στο να γίνει αυτό το κρασί μια αξέχαστη εμπειρία.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14.5%
Προέλευση Τοσκάνη, Ιταλία
Ποικιλία Merlot
Αρώματα Μαύρο φρούτο, γλυκόριζα, μπαχάρι, πιπέρι, mocha
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 24 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18ºC
Παλαίωση 15+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

MASSETO 2017 - TENUTA DELL ORNELLAIA

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με ένα ζουμερό rib-eye, σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι με λαχανικά ή ένα ραγού από αγριογούρουνο και μπαχαρικά.

Λαζάνια στο φούρνο με μανιτάρια και προσούτο

  • 20gr βούτυρο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 750gr μανιτάρια Portobelloκομμένα στη μέση
  • 15gr αποξηραμένα μανιτάρια porcini εμποτισμένα σε 150ml βραστό νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 200gr λεπτές φέτες προσούτο
  • 200gr τριμμένη μοτσαρέλα
  • 8 φύλλα φρέσκα λαζάνια
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

Για την μπεσαμέλ :

  • 100gr βούτυρο
  • 100gr αλεύρι
  • 850ml  ημι-αποβουτυρωμένο γάλα ζεστό
  • 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα

 

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμη.  Προσθέστε τα μανιτάρια portobello, τα porciniαφού τα στραγγίσετε και το θυμάρι. Μαγειρέψτε για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας .

Για την μπεσαμέλ, λιώστε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε το μίγμα να βράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα , ανακατεύοντας μέχρι να πήξει . Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα .

Σε ένα ταψί πυρέξ απλώστε το ένα τρίτο από τα μανιτάρια , το προσούτο και τη μοτσαρέλα. Πάνω τους απλώστε μια στρώση λαζάνια και το ένα τρίτο της μπεσαμέλ . Επαναλάβετε, τελειώνοντας με μια στρώση σάλτσας. Απλώστε τη φρυγανιά και την παρμεζάνα από πάνω και ψήστε στο φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

 

 

Συνδυασμός με κρασί

Μια πεντανόστιμη συνταγή που θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο αν συνδυαστεί με ένα Λημνιό ή ένα Merlot, κρασιά που δεν είναι τόσο φρουτώδη, δεν έχουν επιθετικές τανίνες και θα σταθούν επάξια δίπλα στο αλμυρό προσούτο. Η ισορροπημένη οξύτητά τους θα ισορροπήσει την κρεμώδη υφή της μπεσαμέλ αναδεικνύοντας τις γεύσεις.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}