ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Cabernet Sauvignon 2012 - Κτήμα Μέγα Σπήλαιο
Κτήμα Μέγα Σπήλαιο

CABERNET SAUVIGNON 2012 - ΚΤΗΜΑ ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ

  Ελλάδα / Καλάβρυτα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα κόκκινο με κόρυφαίες βαθμολογίες!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Αν θέλεις συμπύκνωση φρούτου και γευστικές εκρήξεις, σίγουρα πρέπει η στρεμματική σου απόδοση στο αμπέλι να είναι χαμηλή. Για το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο Cabernet Sauvignon 2012 αυτή δεν ξεπερνάει τα 450 κιλά ανά στρέμμα! Και αν κρατήσεις μια παραγωγική ποικιλία σαν το Cabernet Sauvignon χαμηλά, ξέρεις ότι θα ανταμειφθείς.

Και ποια θα είναι η ανταμοιβή σου; Μη βιάζεσαι, δεν είναι τόσο απλό. Μετά την προζυμωτική εκχύλιση ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση και ωρίμανση σε μίγμα γαλλικών και αμερικάνικων βαρελιών για 24 μήνες για να πάρει τα καλά και των δύο κόσμων. Εμφιαλώσαμε και πάμε; Όχι, θα περιμένει 24 μήνες ακόμη στη φιάλη πριν φτάσει στο ποτήρι σου.

Η γαλλική ποικιλία καλλιεργείται στους αμπελώνες του ιστορικού μοναστηριού του Μεγάλου Σπηλαίου στην περιοχή Άμπελος της επαρχίας Καλαβρύτων με το επιβλητικό φαράγγι του Βουραϊκού στα πόδια τους. Οι πρώτες αναφορές στον αμπελώνα και τα κρασιά του μοναστηριού οδηγούν στο 1550. Με το πέρασμα των αιώνων ο αριθμός των μοναχών μειώθηκε σημαντικά και ο αμπελώνας σταδιακά εγκαταλείφθηκε. Το 1999 αναμπελώθηκε με σύγχρονες τεχνικές αμπελοκαλλιέργειας. Τα αποτελέσματα φάνηκαν από τις πρώτες κιόλας χρονιές. Τώρα, το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο Cabernet Sauvignon 2012 παίρνει μια από τις μεγαλύτερες βαθμολογίες Ελληνικών κρασιών από παγκόσμιας κλάσης οινοκριτικούς.

Πότε να το πιείς;

Με τέτοια πυκνότητα και ένταση, σίγουρα θα εξελίσσεται όμορφα για τα επόμενα 10 χρόνια.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Βαθύ, σχεδόν αδιαπέραστο, ρουμπινί στο ποτήρι.

Η μύτη είναι μέτριας αρωματικής έντασης και συνδυάζει αρώματα ώριμων φρούτων όπως φραγκοστάφυλο, κεράσι και βύσσινο αλλά και φυτικές νότες ευκάλυπτου, πράσινης πιπεριάς και λεβάντας. Νύξεις πάπρικας, βανίλιας, μπαχαριού, κέδρου και καραμέλας toffee συμπληρώνουν το πολύπλοκο σύνολο.

Στο στόμα είναι μετρίου όγκου, με μέτρια (+) οξύτητα και τανίνες, οι οποίες όμως είναι ώριμες και ζουμερές. Το σύνολο είναι απόλυτα ισορροπημένο και ξεχειλίζει από ζουμερό βύσσινο, κεράσι, φραγκοστάφυλο και κόκκινη γλυκιά πιπεριά. Πικάντικες μπαχαρένιες νότες βανίλιας, κανέλας και πιπεριού «γαρνιρισμένες» από νύξεις κέδρου, βουτύρου και λεβάντας. Επίγευση μαύρου τσαγιού που μένει στο στόμα για ώρα!

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2012
Αλκοόλ 14 %
Προέλευση Καλάβρυτα
Ποικιλία Cabernet Sauvignon
Αρώματα βατόμουρο, φράουλα, βύσσινο, μαύρο πιπέρι, βανίλια, καπνός, τσίλι, χώμα, δέρμα, σοκολάτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 24 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CABERNET SAUVIGNON 2012 - ΚΤΗΜΑ ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψητά κρεατικά στα κάρβουνα, κοκκινιστά πιάτα της ελληνικής κουζίνας, κυνήγι ή τυριά με έντονη γεύση.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}