ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μεγάλη Πέτρα 2023 - Οινοποιείο Σαρρής
Οινοποιείο Σαρρής

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΤΡΑ 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΑΡΡΗΣ

  Ελλάδα / Κεφαλονιά
€23,20
€20,30
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια "μεγάλη" έκφραση της Μαυροδάφνης!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Οι ξηρές Μαυροδάφνες έχουν επιτέλους γίνει της μόδας. Και η Μεγάλη Πέτρα του Οινοποιείου Σαρρή είναι μια περιορισμένης παραγωγής ξηρή Μαυροδάφνη από την Κεφαλονιά, που είναι ο καλύτερος τρόπος να εκτιμήσεις την ποικιλία με τον αυθεντικό χαρακτήρα της.


Προέρχεται από τον 55 ετών αμπελώνα “Μελίσσα” στις Μηνιές, με αργιλώδη εδάφη, σε μηδενικό υψόμετρο, ακριβώς δίπλα στο κύμα και την αλμύρα του Ιονίου. Για τη Μεγάλη Πέτρα του Οινοποιείου Σαρρή, η οινοποίηση γίνεται με ήπιες παρεμβάσεις, χωρίς χρήση βαρελιού, διατηρώντας την καθαρότητα του φρούτου στον μέγιστο βαθμό.

 

Προετοιμάσου για πολύ κόκκινο και μαύρο φρούτο με βοτανικότητα και φρεσκάδα. Και αυτά είναι πριν ακόμα το δοκιμάσεις…

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι, βαθύ ρουμπινί χρώμα. Στη μύτη, αρώματα μαύρων φρούτων, όπως μαύρο κεράσι και βατόμουρο, συνοδεύονται από νότες βοτάνων και γλυκών μπαχαρικών.

Στο στόμα, το μέτριο σώμα του δένει ωραία με την ισορροπημένη οξύτητα και τις βελούδινες τανίνες ενώ στο τελείωμα, η μακρά, φρουτένια επίγευση κρατάει για ώρα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 12%
Προέλευση Κεφαλονιά
Ποικιλία Μαυροδάφνη
Αρώματα βύσσινο, βατόμουρο, γλυκά μπαχαρικά, βότανα
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16℃
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΤΡΑ 2023 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΑΡΡΗΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάζεται εξαιρετικά με κόκκινα κρέατα όπως μοσχαρίσια μπριζόλα, αρνί και κατσικάκι, αλλά και με κυνήγι όπως αγριογούρουνο στιφάδο ή ελάφι με κόκκινη σάλτσα.

Ταιριάζει με πικάντικα αλλαντικά, παλαιωμένα τυριά, καθώς και πλούσια μαγειρευτά όπως κόκορα κρασάτο ή μοσχάρι γιουβέτσι.

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}