Γιατί το αγαπάμε;
Το Μονοπάτι από την Οινοποιία Αϊβαλή είναι ένα από τα πρώτα premium Αγιωργίτικα που κυκλοφόρησαν και συγκεκριμένα, το πρώτο μεγάλο κρασί του Χρήστου Αϊβαλή. Για κάποιους το Μονοπάτι είναι το κορυφαίο του κρασί και για πολλούς ίσως το καλύτερο κρασί της Νεμέας!
Το αμπελοτόπι με το όνομα Μονοπάτι στη ζώνη της Νεμέας, έχει αμπέλια που σήμερα ξεπερνούν τα 50 έτη. Η ηλικία τους όμως σε συνδυασμός με το πετρώδες έδαφος, είναι αυτό που δίνει κάθε χρόνο το τέλειο, ώριμο και πυκνό φρούτο του. Με προσεκτική οινοποίηση, κατά τα γαλλικά πρότυπα και παλαίωση για 16 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, προκύπτει ένα Αγιωργίτικο που στη δομή και την συμπύκνωση θυμίζει περισσότερο Cabernet Sauvignon από το Bordeaux. Ο Χρήστος Αϊβαλής μας έχει πια συνηθίσει στο να κάνει θαύματα με τη μεγάλη ποικιλία της Νεμέας, οπότε ναι, δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τα χέρια του.
Είναι από αυτά που ακόμα και μια εξάδα από το Μονοπάτι 2022 της Οινοποιίας Αϊβαλή, δεν θα σου φτάσει! Δε βρίσκεις συχνά τέτοια κρασιά και το ξέρεις!
Δοκιμή
Το Μονοπάτι από την Οινοποιία Αϊβαλή έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα βύσσινου, κερασιού, μαρμελάδας φράουλα, βατόμουρου και δαμάσκηνου, πλαισιωμένα από νότες βιολέτας, βανίλιας, κανέλας, καραμέλας και πικρής σοκολάτας.
Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα, στιβαρές αλλά ώριμες τανίνες και μέτρια (+) οξύτητα. Ώριμα φρούτα, όπως κεράσι, φράουλα, μύρτιλο και δαμάσκηνο, μπλέκονται με γλυκά μπαχάρια, καπνό, κέδρο και κακάο, σε ένα πολύπλοκο μπουκέτο.