Το Μονοπάτι από την Οινοποιία Αϊβαλή είναι ένα από τα πρώτα premium Αγιωργίτικα που κυκλοφόρησαν και συγκεκριμένα, το πρώτο μεγάλο κρασί του Χρήστου Αϊβαλή. Για κάποιους το Μονοπάτι είναι το κορυφαίο του κρασί και για πολλούς ίσως το καλύτερο κρασί της Νεμέας!
Η πρώτη και καλύτερή του χρονιά ήταν το 2004 και σύμφωνα με το δημιουργό του, τον Χρήστο Αιβαλή, η μόνη χρονιά που μπορεί να συγκριθεί με εκείνη είναι αυτή του 2022. Οπότε όπως καταλαβαίνεις μιλάμε για ένα κρασί έπος από κάθε άποψη...
Το αμπελοτόπι με το όνομα Μονοπάτι στη ζώνη της Νεμέας, με τα παλιά αμπέλια του που σήμερα η ηλικία τους φτάνει τα 50 έτη, αλλά και το πετρώδες έδαφός του, δίνει κάθε χρόνο το τέλειο, ώριμο και πυκνό φρούτο του. Με προσεκτική οινοποίηση, κατά τα γαλλικά πρότυπα και παλαίωση για 16 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, προκύπτει ένα Αγιωργίτικο που στη δομή και την συμπύκνωση θυμίζει περισσότερο Cabernet Sauvignon από το Bordeaux. Ο Χρήστος Αϊβαλής μας έχει πια συνηθίσει στο να κάνει θαύματα με τη μεγάλη ποικιλία της Νεμέας, οπότε ναι, δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο από τα χέρια του.
Είναι από αυτά που ακόμα και μια εξάδα από το Μονοπάτι 2022 της Οινοποιίας Αϊβαλή, δεν θα σου φτάσει! Δε βρίσκεις συχνά τέτοια κρασιά και το ξέρεις!