ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Purple Angel 2020 - Montes
Montes Wines

PURPLE ANGEL 2020 - MONTES

  Χιλή
€117,10
€105,10
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα αριστούργημα με 98pts από James Suckling!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Μιλώντας για κρασιά του Νέου Κόσμου, το ξέρεις πια πως είναι πολλά εκείνα τα οινοποιεία που έχουν απογειώσει την ποιότητα και έχουν αποτυπώσει δαντελωτά την ιδιαιτερότητα του Χιλιανού αμπελώνα. Είναι και μερικά όμως, που έχουν μπει στη σφαίρα της αριστείας και είναι σταθμός για την παραγωγή κρασιού της περιοχής. Σε αυτή την κατηγορία «σταθμός», ανήκει και το Purple Angel, του οινοποιείου Montes και οι 98pts του James Suckling, το επιβεβαιώνουν.
 
Το οινοποιείο ιδρύθηκε το 1987, αρχικά από τους Aurelio Montes και Douglas Murray. Οι δυο τους αποτέλεσαν το φάρο των κρασιών της Χιλής, μιας και ήταν οι δημιουργοί του πρώτου premium κρασιού που εξήχθη από τη χώρα, από Cabernet Sauvignon. Στη συνέχεια με νέες φυτεύσεις έγιναν οι πρωτεργάτες καλλιέργειας νέων ποικιλιών και άνοιξαν το δρόμο και σε πολλούς άλλους παραγωγούς της περιοχής. Από τότε μέχρι και σήμερα, κατανοούν απόλυτα και εκμεταλλεύονται την συγκλονιστική θέση των αμπελώνων τους, που βρίσκονται στην κοιλάδα Colchagua, μια περιοχή ανάμεσα στα όρη των Άνδεων και τον Ειρηνικό Ωκεανό, που με απλά λόγια διαθέτει το κατάλληλο  κλίμα και σε συνδυασμό με το έδαφος, αποτελεί το άγιο δισκοπότηρο για τη δημιουργία κρασιών παγκόσμιας κλάσης.
 
Το Purple Angel αποτελείται από 92% Carmenère και 8% Petit Verdot που τρυγήθηκε χειρωνακτικά, όταν η ωρίμανση των σταφυλιών ήταν η ιδανική. Η μεταφορά των σταφυλιών, γίνεται μέσα σε δίσκους των 10 κιλών, που εξασφαλίζει την αρτιότητα και εμποδίζει τον τραυματισμό τους κατά τη μεταφορά. Μετά από αυστηρή διαλογή, ακολουθεί διαβροχή των καλύτερων καρπών για 5-7 ημέρες, ενώ η ζύμωση με επιλεγμένες ζύμες διαρκεί 15 ημέρες. Το κρασί μένει σε επαφή με τα στέμφυλα, απορροφώντας όλα τα μοναδικά στοιχεία για να αποκτήσει επιπλέον σώμα και πολυπλοκότητα. Μετά την απομάκρυνση των στέμφυλων, το 80% του κρασιού μεταφέρεται σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια και το 20% σε βαρέλια δεύτερης και τρίτης χρήσης. Εκεί παραμένει περίπου 17 μήνες και δημιουργεί μια σπάνια αρμονία μεταξύ αρωμάτων φρούτων, βανίλιας και κέδρου.  
 
Αυτό το αριστούργημα δεν θέλεις και δεν πρέπει να σου ξεφύγει, απλά θυμήσου να το μεταγγίσεις σε μια καράφα και να κάνεις πως το ξέχασες, για περίπου μια ωρίτσα πριν το απολαύσεις.
 

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι βαθύ πορφυρό. Πλούσια αρώματα από βατόμουρο, μύρτιλο, μαύρο κεράσι, δαμάσκηνο, ζαχαρωτά, μπριός, βανίλια, με νότες κανέλας και μόκας.
 
Στο στόμα έχει ιδιαίτερη βελούδινη υφή, βάθος, ζουμερές ταννίνες και ισορροπημένη οξύτητα. Έντονο ώριμο φρούτο, κυρίως δαμάσκηνο, κεράσι, μύρτιλο, σε συνδυασμό με νότες από λεβάντα, κέδρο, βανίλια, καπνό και σοκολάτα, δημιουργούν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 14.5%
Προέλευση Colchagua, Χιλή
Ποικιλία Carmenere, Petit Verdot
Αρώματα Βατόμουρο, μύρτιλο, μαύρο κεράσι, δαμάσκηνο, ζαχαρωτά, μπριός, βανίλια, κανέλα, μόκα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

PURPLE ANGEL 2020 - MONTES

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με σιγομαγειρεμένες στηθοπλευρές μοσχαρίσιες με μπαχαρικά, burger, χοιρινά παΐδακια με hoisin sauce.

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
300 gr. μανιτάρια λευκά
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
800 ml. ζεστό νερό
100 ml. χυμό ντομάτας
30 ml. ελαιόλαδο
20 ml. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε παρόμοια κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για να μαλακώσουν.

Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Σωτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Τσεκάρουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σημειώσεις 
– Αν αποφεύγουμε το κρέας μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μόνο με μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στη μέση
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά τα παραλείπουμε, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και noodles
– Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού φροντίζοντας στο τέλος να έχει αρκετή παχύρευστη σάλτσα
– Αν δεν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}