Το Moschopolis 18 από το Οινοποιείο Μοσχόπολις είναι κάθε χρόνο σταθερά στη λίστα με τα καλύτερα κρασιά της χρονιάς!
Μέχρι τώρα θα πρέπει να έχεις καταλάβει πόσο σοβαρή δουλειά κάνουν οι τύποι στο Οινοποιείο Μοσχόπολις. Ο Γιώργος Γερμάνης, ο καλύτερος μάλλον αμπελουργός στην Ελλάδα, και η ομάδα του, Αλίκη, Δημήτρης, Θοδωρής, είναι εμμονικοί με την λεπτομέρεια, γεγονός που σίγουρα φαίνεται και στο αποτέλεσμα…
Για το Moschopolis 18 η βάση είναι Μαυροτράγανο και Syrah, από τους ξερικούς αμπελώνες του κτήματος. Μαυροτράγανο, με καταγωγή από τη Σαντορίνη, καλλιεργήθηκε στους ιδιόκτητους αμπελώνες του Κτήματος Μοσχόπολις, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη. Το Syrah υπήρχε εδώ και χρόνια στους αμπελώνες της οικογένειας, από το προηγούμενο εμβληματικό κόκκινο του κτήματος, το Legacy. Το χαρμάνι των δύο ποικιλιών ζύμωσε με γηγενείς ζύμες και ωρίμασε σε γαλλικά δρύινα βαρέλια δεύτερης χρήσης για 18 μήνες. Έπειτα παρέμεινε για άλλους 6 στη φιάλη πριν μας επιτραπεί να το δοκιμάσουμε.
Το δοκιμάσαμε. Και ήταν συγκλονιστικό. Τώρα προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε όσο περισσότερο μπορούμε γιατί θα σου λείψει πολύ όταν εξαντληθεί. Πίστεψέ μας, σίγουρα θα χρειαστεί να κάνεις χώρο στην κάβα σου γι’ αυτό το κρασί.
Όλα δείχνουν πως το Moschopolis 18 έχει έρθει για να μείνει, όσο προλάβει.