ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Μούχταρο 2022 - Κτήμα Μουσών
Κτήμα Μουσών

ΜΟΥΧΤΑΡΟ 2022 - ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΩΝ

  Ελλάδα / Βοιωτία
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ναι, ξέρουμε. Και εμάς είναι από τα αγαπημένα μας!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Μούχταρο από το Κτήμα Μουσών είναι το πρώτο κρασί που σου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεσαι σπάνιες ελληνικές ποικιλίες και ζουμερά κόκκινα κρασιά, με χαρακτήρα! Ναι το ξέρουμε, γιατί και σε μας συμβαίνει το ίδιο!

Ο Αθανάσιος Ζαχαρίας ήταν αυτός που, με τις επίμονες προσπάθειές του, έσωσε την εξαιρετικά σπάνια ελληνική ποικιλία από τη φυλλοξήρα του 1955, η οποία κατάστρεψε τον ελληνικό αμπελώνα σχεδόν ολοσχερώς. Το Μούχταρο, του χρωστάει την ύπαρξή του. Καλλιεργείται αποκλειστικά στην Κοιλάδα των Μουσών, στους πρόποδες του όρους Ελικώνα. H τρίτη γενιά του οινοποιείου, ο Νίκος, ο Στέλιος και ο Παναγιώτης Ζαχαρίας, δεν μπορούσαν παρά να ακολουθήσουν το όραμα και τον δρόμο που χάραξε ο παππούς τους. Τα τρία αδέρφια επένδυσαν στη βιολογική καλλιέργειά της, εκμεταλλευόμενοι τις ιδανικές συνθήκες της περιοχής.

Το Μούχταρο είναι μια ποικιλία δύσκολη και δύστροπη τόσο στην καλλιέργεια όσο και στην οινοποίηση. Το υψόμετρο των 450-550μ., οι κλίσεις που βοηθούν την αποστράγγιση και οι ψυχροί άνεμοι από τον Ελικώνα που δημιουργούν μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας ανάμεσα σε μέρα και νύχτα, συντελούν σημαντικά στην τέλεια και χωρίς ασθένειες, ωρίμαση του Μούχταρου. Με πολύ χαμηλή στρεμματική απόδοση (450 kgr/στρέμμα) αποκτά μοναδική συμπύκνωση που εκφράζει την ποικιλία σε κάθε γουλιά. Σε αυτή την κλασική πλέον, μονοποικιλιακή οινοποίησή του, το Μούχταρο από το Κτήμα Μουσών δικαιώνει απόλυτα όσους πίστεψαν σε αυτό και αφιερώθηκαν στην καλλιέργειά του.

Ένα είναι σίγουρο. Δύσκολα θα βρεις άλλο ελληνικό κρασί με τη βελούδινη, κερασένια αίσθηση που έχει το Μούχταρο από το Κτήμα Μουσών.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Το Μούχταρο από το Κτήμα Μουσών έχει πορφυρό χρώμα και πλούσια αρώματα φρούτων του δάσους, φραγκοστάφυλου, φραμπουάζ, κερασιού και βύσσινου μαγνητίζουν. Βιολέτα, καραμέλα βουτύρου, βανίλια και ευκάλυπτος συμπληρώνουν την πιο αισθησιακή παλέτα που έχεις συναντήσει!

Το μεστό σώμα του και η αναζωογονητική οξύτητα συνοδεύουν τις αισθητές αλλά περίτεχνα στρογγυλεμένες τανίνες του και τα έντονα αρώματα στόματος. Βιολέτα, άγρια φράουλα, μύρτιλο και φραγκοστάφυλο, βύσσινο, βανίλια και κακάο εντυπωσιάζουν στο στόμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Κοιλάδα Μουσών, Βοιωτία
Ποικιλία Μούχταρο
Αρώματα Φρούτα του δάσους, φραγκοστάφυλο, φραμπουάζ, κεράσι, βύσσινο, βιολέτα, καραμέλα βουτύρου, βανίλια, ευκάλυπτος.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 10 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16ºC
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΜΟΥΧΤΑΡΟ 2022 - ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΩΝ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μπριζόλες στα κάρβουνα, μακαρόνια μπολονέζ ή με ένα μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι.

Χοιρινές μπριζόλες με μαρμελάδα ντομάτας και τραγανιστό πράσο

 

  • 1/4 φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και 6 επιπλέον κουταλιές της σούπας (για το πράσο)
  • 1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι, κομμένο σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας mirin (ή ξύδι από λευκό κρασί και 1 κουταλιά ζάχαρη)
  • 4 χοιρινές μπριζόλες κόντρα κομμένες (πάχους περίπου 2 εκατοστών)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πράσο (λευκό μέρος μόνο) καλά πλυμένο

 

 

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Ζεστάνετε 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Προσθέστε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου 3 λεπτά.
  2. Προσθέστε τις ντομάτες και το mirin (ή ξύδι από λευκό κρασί και 1 κουταλιά ζάχαρη). Βράστε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να πιεί τα ζουμιά του και γίνει σχεδόν στεγνό, περίπου 15 λεπτά.
  3. Ζεστάνετε 2 κουταλιές λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Πασπαλίστε τις μπριζόλες με αλάτι και πιπέρι. Τσιγαρίστε τις μέχρι να ροδίσουν, περίπου 1,5 λεπτά από κάθε πλευρά. Μεταφέρετέ τις σε ένα ταψί στον ήδη προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για περίπου 5 λεπτά.
  4. Προσθέστε τις υπόλοιπες 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο στο τηγάνι. Ψιλοκόψτε το λευκό τμήμα του πράσου. Προσθέστε τα πράσα στο καυτό λάδι και τηγανίστε μέχρι να γίνουν τραγανά.

Συνδυάστε με ένα ωραίο Cabernet Sauvignon ή ένα Merlot και απολαύστε την απόλυτη αρμονία γεύσεων!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}