ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Νάουσα 2020 - Κτήμα Διαμαντάκος
Κτήμα Διαμαντάκος

ΝΑΟΥΣΑ 2020 - ΚΤΗΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ

  Ελλάδα / Νάουσα
€21,60
€18,90
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η παράδοση εξελίσσεται, μέσα σε ένα κατάμαυρο και πολύ εντυπωσιακό μπουκάλι!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Η οικογένεια Διαμαντάκου, στα 40 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων, καλλιεργεί τις ποικιλίες του Ξινόμαυρου και του Πρεκνιάρικου. Ο Γιώργος Διαμαντάκος, που ανήκει στην τρίτη πλέον γενιά, επιλέγει ένα πιο μοντέρνο στυλ οινοποίησης της κλασικής ποικιλίας της περιοχής της Νάουσας, του Ξινόμαυρου, επιτυγχάνοντας μια από τις πλέον κοσμοπολίτικες εκδοχές της. Η γνώση και η εμπειρία στο πέρασμα του χρόνου καθώς και τα ιδιαίτερα εδάφη της περιοχής καλλιέργειας έχουν δώσει πλέον αξιόλογα αποτελέσματα, με αποτέλεσμα κρασιά που αναδεικνύουν τα χαρίσματα της ποικιλίας και τα αρώματα του τόπου.
 
Τα αμπελοτόπια βρίσκονται στην περιοχή Μαντέμι με τη μοναδική σύνθεση του εδάφους της περιοχής να παίζει πρωταρχικό ρόλο στον εξευγενισμένο χαρακτήρα του. Η Νάουσα έχει ωριμάσει σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια για 12 μήνες. Στη συνέχεια, έγινε η ανάμιξη στο τελικό χαρμάνι και ακολούθησε η εμφιάλωση. Παρέμεινε στη φιάλη για 6-12 μήνες συνεχίζοντας την αναγωγική ωρίμανση πριν φτάσει στο ποτήρι μας και ξεδιπλώσει τα ρωμαλέα φρουτώδη αρώματά της.
 
Ο συνδυασμός ποικιλίας και terroir είναι μοναδικός. Τώρα βέβαια που έβαλε και η οικογένεια Διαμαντάκου το χεράκι της, δημιουργήθηκε η Νάουσα, που μετά από μερικά χρόνια στη φιάλη είναι πολύ έτοιμη να σου χαρίσει το μεγαλείο της. Αν τη βάλεις και δίπλα σε ένα μαμαδίστικο παστίτσιο ή ένα αρνάκι στη γάστρα, θα σου δημιουργήσει ανατριχιαστικές εμπειρίες!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Στο ποτήρι είναι ανοιχτό ρουμπινί με καφέ ανταύγειες.
Το ποτήρι ξεχειλίζει απο αρώματα βατόμουρου, κερασιού, ξηρών καρπών και αποξηραμένων φρούτων, κυρίως δαμάσκηνου, που συνδυάζονται όμορφα με γλυκά αρώματα βανίλιας κανέλας και γαρύφαλλου. Η χαρακτηριστική αίσθηση τομάτας συνοδεύεται από διακριτικά αρώματα πιπεριού, κακάο και καραμέλας.
 
Στο στόμα, το μέτριου όγκου σώμα του εντυπωσιάζει με τη βελούδινη αίσθηση και τις πολλές, αλλά απόλυτα ισορροπημένες και καλοδουλεμένες τανίνες του. Η οξύτητα είναι τονισμένη και δροσερή.  Λιαστή τομάτα, μανιτάρι, τριαντάφυλλο και κακάο ξεχωρίζουν στα αρώματα στόματος και παραμένουν εκεί στην μακράς διάρκειας επίγευση.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2020
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα Βατόμουρο, κεράσι, ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα, δαμάσκηνο, βανίλια, κανέλα, γαρύφαλλο, τομάτα, πιπέρι, κακάο, καραμέλα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ΝΑΟΥΣΑ 2020 - ΚΤΗΜΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΟΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάστε με κοκκινιστό μοσχαράκι με ρύζι ή μακαρόνια, ψητά κρεατικά στη σχάρα, μπιφτέκια ή κίτρινα ώριμα τυριά.

Αγριογούρουνο στη γάστρα με ταλιατέλες

  • 1 κιλό αγριογούρουνο
  • 1 καρότο χοντροκομμένο
  • 1 σέλινο χοντροκομμένο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 5 σπυριά μπαχάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 200 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 ml κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξινόμαυρο)
  • 500 γρ ταλιατέλες

 

 

Κόβουμε το αγριογούρουνο σε μερίδες. Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι και τις ταλιατέλες. Μαρινάρουμε για τουλάχιστον 12 ώρες.

Όταν είμαστε έτοιμοι για το μαγείρεμα, αφαιρούμε το αγριογούρουνο από τη μαρινάτα, το στραγγίζουμε για να φύγουν τα πολλά υγρά και το σοτάρουμε με το λάδι έως ότου πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τη μαρινάδα και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει για 30 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε όλα στη γάστρα και την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C. Ανακατεύουμε τακτικά για να μην κολλήσει και ελέγχουμε τα υγρά. Εάν χρειαστεί να συμπληρώσουμε, προσθέτουμε λίγο ζωμό λαχανικών.  

Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες. Κατά προτίμηση τις κάνουμε al dente.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο πιάτο.

 

Συνδυασμός με κρασί
Δύσκολα θα σου προτείναμε κάτι άλλο από ξινόμαυρο. Άντε, μια Γουμένισσα... Έντονες γεύσεις, ζουμερές και πικάντικες, ζητούν ένα κρασί με ένταση, τανίνες και οξύτητα. Σοβαρό πέρασμα από βαρέλι θα συνεισφέρει την απαραίτητη πολυπλοκότητα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}