Η οικογένεια Διαμαντάκου, στα 40 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων, καλλιεργεί τις ποικιλίες του Ξινόμαυρου και του Πρεκνιάρικου. Ο Γιώργος Διαμαντάκος, που ανήκει στην τρίτη πλέον γενιά, επιλέγει ένα πιο μοντέρνο στυλ οινοποίησης της κλασικής ποικιλίας της περιοχής της Νάουσας, του Ξινόμαυρου, επιτυγχάνοντας μια από τις πλέον κοσμοπολίτικες εκδοχές της. Η γνώση και η εμπειρία στο πέρασμα του χρόνου καθώς και τα ιδιαίτερα εδάφη της περιοχής καλλιέργειας έχουν δώσει πλέον αξιόλογα αποτελέσματα, με αποτέλεσμα κρασιά που αναδεικνύουν τα χαρίσματα της ποικιλίας και τα αρώματα του τόπου.
Τα αμπελοτόπια βρίσκονται στην περιοχή Μαντέμι με τη μοναδική σύνθεση του εδάφους της περιοχής να παίζει πρωταρχικό ρόλο στον εξευγενισμένο χαρακτήρα του. Η Νάουσα έχει ωριμάσει σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια για 12 μήνες. Στη συνέχεια, έγινε η ανάμιξη στο τελικό χαρμάνι και ακολούθησε η εμφιάλωση. Παρέμεινε στη φιάλη για 6-12 μήνες συνεχίζοντας την αναγωγική ωρίμανση πριν φτάσει στο ποτήρι μας και ξεδιπλώσει τα ρωμαλέα φρουτώδη αρώματά της.
Ο συνδυασμός ποικιλίας και terroir είναι μοναδικός. Τώρα βέβαια που έβαλε και η οικογένεια Διαμαντάκου το χεράκι της, δημιουργήθηκε η Νάουσα, που μετά από μερικά χρόνια στη φιάλη είναι πολύ έτοιμη να σου χαρίσει το μεγαλείο της. Αν τη βάλεις και δίπλα σε ένα μαμαδίστικο παστίτσιο ή ένα αρνάκι στη γάστρα, θα σου δημιουργήσει ανατριχιαστικές εμπειρίες!