ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Νάουσα Grande Reserve 2011 - Οινοποιείο Μπουτάρη
Οινοποιείο Μπουτάρη

ΝΑΟΥΣΑ GRANDE RESERVE 2011 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

  Ελλάδα / Νάουσα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Δοκιμάζοντας τους ΜΥΘΟΥΣ.

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Στην οικογένεια των κορυφαίων ελληνικών κρασιών, το Naoussa Grande Reserve Μπουτάρη, είναι ένα κρασί που θα κεντρίσει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον απανταχού απαιτητικών ενθουσιωδών και συλλεκτών, που σέβονται το οινικό τους δαιμόνιο!

Από τα ιστορικά κελάρια της Νάουσας, άρτι αφηχθέν στα χέρια μας (σε συμβουλεύουμε και στα δικά σου…) για να αποδείξει την αψεγάδιαστη συνεργασία μεταξύ της καλλιτεχνίας της οινοποίησης και του χρόνου. Ένα εκλεκτό κόκκινο κρασί, με τη φήμη του οινοποιείου Μπουτάρη, που έχοντας ωριμάσει ήδη με χάρη για 12 χρόνια, αλλά με αρκετά ακόμα μπροστά του, συμπυκνώνει τις πλούσιες γεύσεις και την κληρονομιά του σταφυλιού Ξινόμαυρο και αποτελεί ένα αληθινό στολίδι της ελληνικής αμπελουργίας.

Το Naoussa Grande Reserve 2011, από το οινοποιείο Μπουτάρη, προέρχεται από πολύ συγκεκριμένα αμπελοτεμάχια τα οποία οινοποιούνται ξεχωριστά. Το κρασί μετά τη ζύμωση παραμένει για 24 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και αφού εμφιαλωθεί ξεκουράζεται για άλλο τόσο μέσα στη φιάλη, ώστε να αποκτήσει τρομερό βάθος και πολυπλοκότητα, αλλά με άσβηστη την καθαρότητα του φρούτου.

Ο αριθμός των φιαλών είναι φυσικά πολύ περιορισμένος.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ ρουμπινί με γκρενά ανταύγειες. Πολύπλοκος και έντονος αρωματικός χαρακτήρας, με ώριμα κεράσια, κόκκινα βατόμουρα, μύρτιλο, σμέουρο και μαρμελάδα μούρων, να συμπληρώνονται από νότες λιαστής τομάτας, σοκολάτας, κανέλας και γαρύφαλλου.

Στο στόμα είναι στιβαρό με τολμηρές τανίνες και υψηλή οξύτητα σε υψηλή αρμονία. Βατόμουρο, μαύρο κεράσι, δαμάσκηνο, βανίλια, μαύρη σοκολάτα, καραμέλα βουτύρου και καπνός, πλαισιώνονται από ένα διακριτικό γήινο στοιχείο, συνθέτοντας ένα έντονα πολύπλοκο αποτέλεσμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2011
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα Κεράσι, βατόμουρο, μύρτιλο, σμέουρο, μαρμελάδα μούρων, λιαστή τομάτα, σοκολάτα, κανέλα, γαρύφαλλο
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 24 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 17ºC
Παλαίωση 8+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΝΑΟΥΣΑ GRANDE RESERVE 2011 - ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ψητό αρνί, μουσακά, κυνήγι στη γάστρα, χοιρινό με γλυκόξινη σάλτσα, μοσχαρίσια ταλιάτα, κριθαρώτο με συκωτάκια και μανιτάρια, παλαιωμένα τυριά.

Μοσχαράκι Bourguignon

 

  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, κομμένο σε κύβους των 5 εκατοστών
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί κατά προτίμηση pinot noir ή cabernet. Μην ξεχνάτε ότι με αυτό μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας στο σερβίρισμα.
  • 30 γρ αλεύρι
  • 100 γρ καπνιστό άπαχο μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 4 καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 4 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα και κομμένα στα τέσερα
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 500 ml ζωμός βοδινού
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 3 κλωναράκια θυμάρι
  • 3 κλωναράκια μαϊντανό
  • ½ κιλό μανιτάρια porto bello
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φέτες χωριάτικου ψωμιού για το σερβίρισμα

Σε μια λεκάνη, μαρινάρετε το κρέας με το κόκκινο κρασί. Καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για τη διάρκεια της νύχτας. Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε το κρέας από το κόκκινο κρασί και στεγνώστε το.
Μην πετάξετε το κρασί.

Αλοίφουμε το κρέας με το αλεύρι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μπέικον και αμέσως μετά το βούτυρο για να αναμειχθεί στο λίπος του μπέικον και να λιώσει.
Προσθέστε το κρέας και γυρίστε το για να ροδίσει σε όλες τις πλευρές. Αφαιρέστε το κρέας και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο.


Προσθέστε τα καρότα, τα κρεμμύδια και το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν ημιδιαφανή, περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε και πάλι το κρέας στην κατσαρόλα, το κόκκινο κρασί, τον ζωμό βοδινού, τη δάφνη, το θυμάρι και τον μαϊντανό.

Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτιά, μέχρι το κρέας να γίνει πολύ τρυφερό. Προσθέστε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για άλλα 15 λεπτά. Κατά διαστήματα δοκιμάζουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τα γούστα μας.

Πρόταση σερβιρίσματος: Φρυγανίστε φέτες χωριάτικου ψωμιού από καρβέλι, τρίψτε τις με μια σκελίδα καθαρισμένο σκόρδο και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε το μοσχαράκι πάνω στη φέτα ψωμιού και πασπαλίστε με μαϊντανό.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}