Ξέρεις τι θα πει Grand Cru; Είναι αυτά τα πολύ συγκεκριμένα αμπελοτόπια που αποδεδειγμένα δίνουν πολύ μεγάλα κρασιά. Και η Νάουσα από το Κτήμα Κελεσίδη γεννήθηκε σε ένα από αυτά, στο Γιαννακοχώρι της Νάουσας. Εκεί, με βιολογικές μεθοδολογίες, η Οικογένεια Κελεσίδη παράγει ένα από τα καλύτερα Ξινόμαυρα που μπορεί να έχεις την τύχη να πέσουν στα χέρια σου. Ακροβατώντας ανάμεσα στη μοντέρνα και την κλασσική οινοποίηση – πίστεψέ μας – θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό…
Τα κρασιά του κτήματος Κελεσίδη παράγονται αποκλειστικά από τα ιδιόκτητα, βιολογικής καλλιέργειας αμπέλια της οικογένειας. Οι ιδιαίτερα χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, η συλλογή των σταφυλιών την απόλυτα βέλτιστη στιγμή (με όλα τα ρίσκα που αυτό εμπεριέχει) και η προσεκτική διαλογή του καρπού ρόγα-ρόγα, εγγυούνται μοναδική ένταση και συμπύκνωση. Η πίστη και η ιδιαίτερη προσοχή στη μέθοδο οινοποίησης με ελάχιστες παρεμβάσεις δίνει κυριολεκτικά ένα από τα καλύτερα δείγματα της Νάουσας, με απόλυτη ισορροπία ανάμεσα στο παλιό και στο καινούργιο.
Αν προτιμάς τις κλασσικές, παραδοσιακές Νάουσες με την έντονη παρουσία τομάτας, η Νάουσα από το Κτήμα Κελεσίδη θα σε ενθουσιάσει! Αν από την άλλη σου αρέσουν οι πιο μοντέρνες εκδοχές με μπόλικο φρούτο και ανθικό χαρακτήρα, η Νάουσα θα σε καθηλώσει!
Παλαιώνει σίγουρα για 5-7 χρόνια, αν και είναι εθιστικά απολαυστική και τώρα.