Γιατί το αγαπάμε;
Θες το κρασί σου να μυρίζει βιολέτες και βύσσινα που θα ξεχειλίζουν από το ποτήρι; Το Nebbio της Τέχνης Οίνου έχει αυτά και άλλα τόσα και δικαίως είναι από τα πρώτα κρασιά του κτήματος που εξαντλείται.
Το Κτήμα Τέχνη Οίνου, στο Μικροχώρι Δράμας, κάνει από το 1995 μέχρι σήμερα εκπληκτικά κρασιά με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Οι διεθνείς ποικιλίες καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των αμπελώνων και στο terroir της Δράμας δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Το Nebbiolo είναι το καμάρι του οινοποιείου μιας και η δύστροπη ιταλική ποικιλία έχει εγκλιματιστεί τέλεια στο Μικροχώρι και αποτελεί τη βάση για ένα μεγάλο κρασί, το Nebbio. Τα σταφύλια μαζεύονται την κατάλληλη στιγμή και έπειτα το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει για αρκετούς μήνες, τουλάχιστον 12, σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Ακολουθεί μακρόχρονη παλαίωση στη φιάλη, στο κελάρι του οινοποιείου. Το Nebbiolo έχει συνήθως ρωμαλέες τανίνες που θέλουν χρόνο και υπομονή για να δαμαστούν έτσι ώστε να φτάσει στο ποτήρι σου έτοιμο για μεγάλες απολαύσεις. Έτσι ακριβώς είναι και το Nebbio της Τέχνης Οίνου.
Ένα κορυφαίο κόκκινο κρασί που πρέπει να έχεις στην κάβα σου!
Δοκιμή
Έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα, με γκρενά ανταύγειες και πολύπλοκα αρώματα βύσσινου, δαμάσκηνου, κερασιού, αγριοφράουλας, φραγκοστάφυλου, βανίλιας, αποξηραμένης βιολέτας, λεβάντας, βοτάνων, πράσινου πιπεριού, μελανιού και τσαγιού. Νόστιμο στόμα, με μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και έντονες αλλά ώριμες τανίνες.