Αν γνωρίζεις τον Χρήστο Αϊβαλή, ίσως τον θεωρείς ιδιόρρυθμο, εκρηκτικό και πληθωρικό. Χωρίς αμφιβολία όμως, θα ξέρεις και την εμμονή του στην τελειότητα. Τελειότητα, που όπως λέει ο ίδιος, επιτυγχάνεται μόνο μέσα από τον εξονυχιστικό έλεγχο κάθε λεπτομέρειας.
Σε κάθε ένα από τα ξηρικά αμπελοτόπια του κτήματος, το Αγιωργίτικο καλλιεργείται με απερίσπαστη προσοχή. Οι ιδιαίτερα χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις (150 - 550 κιλά/στρέμμα) χαρίζουν συγκλονιστικής συμπύκνωσης καρπό, ο οποίος στα πρότυπα της Βουργουνδίας, συλλέγεται και οινοποιείται ξεχωριστά ανά αμπελοτόπι χωρίς προσμίξεις. Η έκφραση της ιδιαιτερότητας κάθε μικροκλίματος και η εφαρμογή των πλέον σύγχρονων οινοποιητικών τεχνικών, κάνουν τα κρασιά του Οινοποιείου Αϊβαλή να κερδίζουν επάξια τη θέση τους ανάμεσα στα κορυφαία της ζώνης της Νεμέας.
Το μεγαλύτερο κατόρθωμα του Αϊβαλή όμως, κατά τον ίδιο, είναι ο γιός του, Σωτήρης, ο οποίος επέστρεψε πρόσφατα από τις οινολογικές του σπουδές στο Beaune της Βουργουνδίας και έχει ήδη αναλάβει σημαντικό ρόλο στο οινοποιείο. Η Νεμέα του Κτήματος Αϊβαλή είναι δικό του δημιούργημα. Αποκλειστικά από το αμπελοτόπι στην περιοχή της Γερακίνας, στην ανεξερεύνητη πλευρά της Νεμέας, ωρίμασε για 14 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και εμφιαλώθηκε χωρίς σταθεροποίηση και φιλτράρισμα δίνοντας ένα μοναδικής εκφραστικής έντασης κόκκινο κρασί, που έκανε τον πατέρα του ακόμη πιο περήφανο.
Και να ξέρετε ότι έχουμε να δούμε πολλά ακόμη από αυτό το ταλαντούχο δίδυμο πατέρα και γιού!