Το Nero d’Avola Tenuta Regaleali είναι ένα εκφραστικό και κερασένιο κόκκινο κρασί από ένα σπουδαίο οινοποιείο και ένα ιδιαίτερο terroir. Απευθύνεται σε σένα που αγαπάς τα φρουτώδη και βελούδινα κόκκινα κρασιά, με χαρακτήρα!
To 1830 οι αδερφοί Tasca αγόρασαν το Tenuta Regaleali, στην καρδιά της Σικελίας, στην αρχαία πόλη Scalfani. Οι αμπελώνες εκτείνονται σε 600 εκτάρια, ανάμεσα σε λόφους, που συνδυάζουν διαφορετικά υψόμετρα (από 450 – 850 μέτρα), 12 διαφορετικά είδη εδαφών και ποικίλα μικροκλίματα. Αρχικά, η οικογένεια Tasca επένδυσε στις τοπικές ποικιλίες όπως το Nero d’Avola, το Catarratto και από το 1980 και μετά αποφάσισαν να πειραματιστούν με γαλλικές ποικιλίες όπως το Cabernet Sauvignon και το Sauvignon Blanc. To οινοποιείο φημίζεται για τα μεγάλα κρασιά που κάνει, που εκφράζουν απόλυτα το Σιτσιλιάνικο ταμπεραμέντο. Ένα από αυτά είναι και το Nero d'Avola Tenuta Regaleali.
To κρασί γίνεται από επιλεγμένα σταφύλια Nero d’Avola και είναι μια από τις διαχρονικότερες ετικέτες του οινοποιείου (μετράει 65 τρύγους). Ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές και μετά το 50% ωριμάζει σε μεγάλα σλαβόνικα βαρέλια για 10 μήνες. Το υπόλοιπο 50% ωριμάζει στη δεξαμενή για να επιτευχθεί η απόλυτη ισορροπία φρούτου και βαρελιού.
Δοκίμασε το τώρα!