Το Νόστος Grenache της Οινοποιίας Μανουσάκη είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα Grenache στον κόσμο. Κάθε χρόνο εξαντλείται και αφήνει παραπονεμένους πολλούς οινόφιλους που το αναζητούν μετά μανίας.
Ο Νόστος είναι ένα βαθιά συναισθηματικό όνομα καθώς για τον Θεόδωρο (Ted) Μανουσάκη η επιστροφή στην Ελλάδα ήταν όνειρο ζωής. Σε μικρή ηλικία αναγκαστικά μετανάστευσε στην Αμερική. Όταν όμως το 1984 του δόθηκε η ευκαιρία, επέστρεψε.
Μια διεθνούς κύρους επιστημονική ομάδα επιστρατεύτηκε το 1993 για την επιλογή των ποικιλιών που καλλιεργήθηκαν στις πλαγιές γύρω από το Βατόλακκο Χανίων βάσει εδαφολογικών και κλιματικών μελετών. Το Grenache της κοιλάδας του Ροδανού ήταν μια από τις βασικές. Προέρχεται από 2 διαφορετικά αμπελοτόπια, ένα με υψόμετρο 380 μ. και ένα με υψόμετρο 600μ. Μετά τη ζύμωση το κρασί παλαιώνει σε μεγάλες δρύινες δεξαμενές (foudres) χωρητικότητας 3000 λίτρων, για περίπου 10 μήνες.
Η πολυπλοκότητα και η γαλλική φινέτσα του Nostos Grenache είναι αυτό που κάθε χρόνο το ανεβάζει όλο και πιο ψηλά, στο βάθρο με το κορυφαία Grenache του κόσμου.