ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Nouvella 1 2021 - Κτήμα Ζην Ηδεως
Κτήμα Ζην Ηδέως

NOUVELLA 1 2021 - ΚΤΗΜΑ ΖΗΝ ΗΔΕΩΣ

  Ελλάδα / Πέλλα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μια νέα και πολύ εντυπωσιακή αποτύπωση του Syrah!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Nouvella Ι έχει έναν διαφορετικό και έντονα φρουτένιο χαρακτήρα, που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις! Ένα κρασί που εκφράζει μια νέα και πολύ εντυπωσιακή αποτύπωση του Syrah. Το μαύρο φρούτο σε συνδυασμό με τις πιπεράτες και φυτικές νότες της ποικιλίας, θα σε κάνουν να το λατρέψεις!

To κομψό Οινοποιείο Ζην Ηδέως βρίσκεται στο Λουτράκι Αλμωπίας, δίπλα στα Λουτρά Πόζαρ. Η οικογένεια Γάτσου, που κρύβεται πίσω από αυτό, καλλιεργεί ελληνικές τοπικές ποικιλίες, αλλά και διεθνείς. Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες τους εκτείνονται πλέον σε 100 στρέμματα, σε τρία διαφορετικά σημεία, στην ευρύτερη περιοχή της Αλμωπίας. Κάθε ποικιλία καλλιεργείται στο μέρος και το έδαφος που της ταιριάζει καλύτερα ώστε να δώσει τον καλύτερο εαυτό της. Στους αμπελώνες Λουτράκι και Νερόμυλος, το Syrah, σε υψόμετρο 260-300 μέτρα, έχει βρει το ιδανικό terroir, για να δημιουργήσει ένα πολύ φρέσκο και ζουμερό κρασί. H πολύ προσεκτική οινοποίησή για 14 μήνες μέσα σε ανοξείδωτες δεξαμενές και η παραμονή για άλλους 4 μήνες σε επαφή με τις οινολάσπες, συνθέτουν έναν έντονα φρουτένιο χαρακτήρα, σε ένα άριστα δομημένο κρασί, με βελούδινες τανίνες.

Το Nouvella I, εξυμνεί απόλυτα το ανεξερεύνητο terroir της Αλμωπίας και σε φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον απώτερο σκοπό του οινοποιείου. «Μια ζωή με απόλαυση, που απευθύνεται σε όλους», με λίγα λόγια Ζην Ηδέως!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι έχει ζωηρό, βαθύ κόκκινο χρώμα με μωβ ανταύγειες. Έντονα αρώματα από φρέσκα μαύρα κεράσια, βύσσινα, βιολέτα και πασχαλιά. Γλυκά μπαχαρικά, όπως κανέλα, γαρύφαλλο και μπαχάρι, είναι πολύ διακριτικά και σε συνδυασμό με τις απαλές νότες φυτικότητας, προσδίδουν μια ιδιαίτερη κομψότητα.

Στο στόμα, έχει μέτριο (+) σώμα, με καλοσχηματισμένες ευγενικές τανίνες. Ζουμερό φρούτο, κυρίως κεράσι, δαμάσκηνο, cassis και βατόμουρο. Έχει έντονη βοτανικότητα, σε μορφή μωβ λουλουδιών, βιολέτας και λεβάντας, που ισορροπούν απόλυτα με τον πιπεράτο χαρακτήρα του.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Πέλλα
Ποικιλία Syrah
Αρώματα Κεράσι, βύσσινο, βιολέτα, πασχαλιά, κανέλα, γαρύφαλλο, μπαχάρι, φυτικότητα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 2 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

NOUVELLA 1 2021 - ΚΤΗΜΑ ΖΗΝ ΗΔΕΩΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυάζεται όμορφα με ψητά κρεατικά στη σχάρα, αρωματισμένα με βούτυρο με λεβάντα, μάραθο και θυμάρι.

Κεμπάπ Γιαουρτλού

για τα κεμπάπ
300 gr. μοσχαρίσιο κιμά
300 gr. αρνίσιο κιμά
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
5 κουταλιές της σούπας γάλα
½ κύβο βοδινού 
1½ κουταλιά της σούπας βούτυρο (πρόβειο κατά προτίμηση)
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
1¼ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
½ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
½ κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο ξερό
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Μαύρο πιπέρι

για την σάλτσα

1½ κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ
350 gr. ντοματάκια κονκασέ
½ κύβο βοδινού Maggi
250 ml. νερό χλιαρό
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Μπούκοβο προαιρετικά
Θυμάρι

Βάζουμε όλα τα μπαχαρικά, το ξύσμα και το κουκουνάρι στο γουδί και τα κοπανίζουμε. Σε ένα μπώλ προσθέτουμε τον πελτέ, τα μπαχαρικά και το βούτυρο λιωμένο. Στο γάλα διαλύουμε ¼ από τον κύβο βοδινού, ανακατεύουμε και προσθέτουμε στο μείγμα. Αφού ζυμώσουμε για 5 με 7 λεπτά, πλάθουμε τα κεμπάπ στο ανάλογο σχήμα. Βάζουμε τα κεμπάπ στο ψυγείο και τα αφήνουμε για 1 ώρα. Σε σε ένα τηγάνι ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει και να γίνει η σάλτσα μας παχύρευστη. Ψήνουμε τα κεμπάπ και τις πίτες σε σχάρα, γκριλ ή στον φούρνο. Αφού ψηθούν τα κεμπάπ, τα βάζουμε επάνω στις πίτες προσθέτοντας άφθονη σάλτσα και γιαούρτι και μπούκοβο κατά προτίμηση!

Συνδυασμός με κρασί

Οι γεμάτες ένταση γεύσεις του πιάτου μας θέλουν αντίστοιχης στιβαρότητας κρασί, με τανίνες και οξύτητα που θα σταθεί επάξια δίπλα του. Το Aglianico είναι μια ιταλική ποικιλία με χαρακτηριστική στιβαρότητα ενώ από ελληνικής πλευράς ένα ξινόμαυρο θα τα βγάλει πέρα θαυμάσια!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}