Αν σου αρέσει να καταναλώνεις βελούδινα και πολύ κομψά ερυθρά κρασιά όλο το καλοκαίρι, θα ξέρεις σίγουρα ότι σου επιτρέπουν και να τα παγώσεις ελαφρώς. Αν τώρα το ζουμερό κεράσι και η φράουλα σε περιτύλιγμα βανίλιας και καπνού είναι στις προτιμήσεις σου, σου βρήκαμε το πιο εύκολο προς κατανάλωση comfort κρασί σε κουτάκι.
Ο Simon Rollings και η Lisa Solovieva γνωρίστηκαν στο Bath , κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο MBA. Και ενώ είχαν εργασθεί και οι δυο στον τομέα του φαγητού και του ποτού, αποφάσισαν να εμφιαλώσουν καλής ποιότητας κρασί, σε κουτάκια αλουμίνιου, εξοικονομώντας έτσι ενέργεια από την παραγωγή γυάλινων μπουκαλιών, και τη μείωση της εκπομπής άνθρακα που παράγεται κατά τη μεταφορά τους. Έτσι από το 2019, συνεργάζονται με κάποιους από τους καλύτερους οινοποιούς της Ευρώπης, που ακολουθούν αρχές βιώσιμης και οργανικής καλλιέργειας. Το χύμα κρασί λοιπόν που παράγουν εκείνοι, στη συνέχεια μεταφέρεται και εμφιαλώνεται από την Canned wine Co, σε αλουμινένια κουτάκια, έτοιμα προς άμεση κατανάλωση!
Το No.5 παράγεται στο Catalayud της Σαραγόσα, στη Βόρεια Ισπανία που ακολουθεί αναγεννητική αμπελουργία και έτσι κανένα προϊόν δεν πάει χαμένο. Πρόσφατα δημιούργησαν και δικό τους κάρβουνο από τα υπολείμματα του αμπελιού. Τα αμπέλια είναι ηλικίας 45 έως 100 ετών και αποκαλούνται αμπέλια «επιζήσαντες», λόγω της άνυδρης καλλιέργειάς τους. Η συμπύκνωση του καρπού είναι δεδομένη και μετά τις ζυμώσεις το κρασί μένει 12 μήνες σε βαρέλι, αποκτώντας όγκο και έξτρα πολυπλοκότητα. Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται ο MW Norrel Robertson, που με τόσες καινοτομίες έχει μπει και στην Gran Orden de Caballeros del Vino, της ελίτ προώθησης των ισπανικών κρασιών στην Αγγλία.
Μετά από όλα τα παραπάνω, το αλουμινένιο κουτάκι είναι απλά μια λεπτομέρεια που σε ιντριγκάρει ακόμα περισσότερο. Αν σκέφτεσαι το barbeque στην παραλία μετά το βραδινό μπανάκι, είναι ιδανικό. Απλά δοκίμασέ το!