Μια από τις πλέον κοσμοπολίτικες ποικιλίες παγκοσμίως, βρίσκει τον δρόμο της στον ελληνικό αμπελώνα, σε μια εκδοχή που διαφέρει τελείως από τις ελάχιστες ήδη υπάρχουσες. Άλλωστε το να καταπιαστείς με το Pinot Noir είναι μια πρόκληση από μόνο του. Δύσκολο τόσο στην καλλιέργεια όσο και στην οινοποίηση, αποτελεί μεγάλο στοίχημα για τους ριψοκίνδυνους οινοπαραγωγούς που μαγεύονται από τα σαγηνευτικά αρώματα και τις γεύσεις του, όταν το πετύχεις στα καλύτερά του.
Για πρώτη φορά χωρίς πέρασμα από βαρέλι, το Pinot Noir έδωσε στα χέρια της οινολόγου Βασιλικής Ακριώτου και του Γιώργου Κόλλια ένα κόκκινο κρασί φίνο και λεπτεπίλεπτο. Τα ορεινά αμπέλια στα βουνά της Αιγιαλείας γέννησαν τον Ορειβάτη 2023 του Οινοποιείου Ακριώτου. Μια πιο ανάλαφρη εκδοχή της αγαπημένης «Βουργουνδέζικης» ποικιλίας από αυτές που έχουμε δει ως τώρα δείχνει ότι ίσως και να είναι ο χαρακτήρας που της ταιριάζει.
Κρασί πασπαρτού, μην το φοβηθείς καθόλου δίπλα σε πιάτα από bbq έως μουσακά και από ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες έως σολομό στα κάρβουνα. Αλλά και μόνο του, ο Ορειβάτης είναι από εκείνα που μπορούν να σου κάνουν παρέα όλο τον χρόνο.
Εύκολα…