ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Πέταλο Ερυθρό 2022 - Κτήμα Γκόφα
Κτήμα Γκόφα

ΠΕΤΑΛΟ ΕΡΥΘΡΟ 2022 - ΚΤΗΜΑ ΓΚΟΦΑ

  Ελλάδα / Νεμέα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Προσιτή πολυτέλεια!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Το Πέταλο Ερυθρό του Κτήματος Γκόφα είναι ένα ζουμερό κόκκινο κρασί από Αγιωργίτικο και το κρασί που κάθε πάρτι που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να έχει! Με τέτοια τιμή, θα αναγκαστείς να φορτώσεις 12άδα!

Ο Κωνσταντίνος Γκόφας ανέλαβε το οικογενειακό οινοποιείο στο Κούτσι της Νεμέας και ασχολείται κυρίως με τις διαφορετικές πτυχές του Αγιωργίτικου. Φρέσκο, με βαρέλι, ροζέ, σε blend, single-vineyard, τα έχει κάνει όλα και μάλιστα καλά. Το Πέταλο Ερυθρό είναι η φρέσκια εκδοχή του Αγιωργίτικου. Εμπνευσμένος από τα αρωματικά και φρουτώδη Beaujolais, δημιούργησε ένα Αγιωργίτικο χωρίς ίχνος βαρελιού που απολαμβάνεται σκέτο και ελαφρώς δροσερό.

Είναι τόσο απολαυστικό που δε θα καταλάβεις για πότε άδειασε το μπουκάλι!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΕΛΑΦΡΥ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή
Φωτεινό ρουμπινί χρώμα και ελκυστικά αρώματα ζουμερής φράουλας, κερασιού, φραμπουάζ και βύσσινου, πλαισιωμένα από νότες καραμέλας γάλακτος και κανέλας. Φρουτώδες στόμα με μέτριο προς ελαφρύ σώμα, διακριτική οξύτητα και μαλακές τανίνες.  
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 12,7%
Προέλευση Νεμέα
Ποικιλία Αγιωργίτικο
Αρώματα Ζουμερή φράουλα, κεράσι, φραμπουάζ, βύσσινο, καραμέλα γάλακτος, κανέλα.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14ºC
Παλαίωση 3 χρόνια
Πώμα Βιδωτό
Βιολογικό Όχι

ΠΕΤΑΛΟ ΕΡΥΘΡΟ 2022 - ΚΤΗΜΑ ΓΚΟΦΑ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με μια pasta arrabiata, pizza με prosciutto ή με ένα γιουβέτσι κοτόπουλο.

Pizza με prosciutto και ρόκα

  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μπάλα ζύμη πίτσας, ανοιγμένη για μια πίτσα
  • 3/4 φλιτζάνι μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 4 φέτες prosciutto, κομμένες στα τέσσερα
  • 1/4 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες λεπτές
  • 1-2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ρόκα

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200oC.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι. Απλώστε το μείγμα πάνω από την ανοιγμένη ζύμη πίτσας. Καλύψτε με τη μισή τριμμένη μοτσαρέλα.

Απλώνουμε  ομοιόμορφα το prosciutto, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.

Αλείφουμε την κρούστα ζύμης περιμετρικά με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Τοποθετήστε την πίτσα σε χαρτί ψησίματος και ψήστε μέχρι το τυρί να πάρει χρυσό χρώμα, περίπου 10 έως 12 λεπτά.

Ενώ η πίτσα είναι στον φούρνο, βάλτε τη ρόκα, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε τα.

Αφαιρέστε την πίτσα από το φούρνο. Αφήστε την να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια απλώστε το μίγμα της ρόκας. Κόβουμε την πίτσα και τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ο συνδυασμός prosciutto, σάλτσας ντομάτας και ρόκας οδηγεί στην επιλογή ενός ξηρού ροζέ κρασιού με σχετική οξύτητα και ένταση ή ενός κόκκινου με φρουτώδη χαρακτηριστικά και μαλακές τανίνες.

Δες τις προτάσεις του mySommelier πιο κάτω!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}