Το Dona Silvina Petit Verdot Single Vineyard είναι το πρώτο βιοδυναμικό Petit Verdot της Αργεντινής και ένα από τα πιο αγαπημένα μας (και σου) πλούσια κόκκινα κρασιά. Το πλούσιο ώριμο φρούτου του Νέου Κόσμου, σε συνδυασμό με τον γλυκοπικάντικο χαρακτήρα του βαρελιού και τη στιβαρή δομή της ποικιλίας, συνθέτουν έναν πραγματικά ακαταμάχητο συνδυασμό!
Ο Κωνσταντίνος Κροντηράς και η σύζυγός του Silvina (πάει κάπου το μυαλό σου;) Macipa - Krontiras, ακολούθησαν το πάθος τους για το κρασί της Αργεντινής και το 2004 δημιούργησαν το Bodegas Krontiras στο Lujan de Cujo, την περιοχή όπου παράγονται τα καλύτερα Malbec παγκοσμίως. Το οινοποιείο τους συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ομορφότερα οινοποιεία της Αργεντινής. Υπερσύγχρονο και βιοδυναμικά πιστοποιημένο, αποτελεί στολίδι στους πρόποδες των Άνδεων, στην πανέμορφη Mendoza, εκεί που παράγονται τα καλύτερα κρασιά της Αργεντινής.
Υπεύθυνος, και μάλιστα με απόλυτη ελευθερία, τόσο στο αμπέλι όσο και στο οινοποιείο, είναι ο γνωστός μας και καλός φίλος του Κωνσταντίνου Κροντηρά, Πάνος Ζουμπούλης. Ο πολύπειρος οινολόγος μετέδωσε το πάθος και την πίστη του για τη βιοδυναμική καλλιέργεια στην οικογένεια Κροντηρά, η οποία κατασκεύασε το οινοποιείο ακολουθώντας τα πρότυπά της αλλά και στηρίζοντάς την αρχιτεκτονική του προσέγγιση στην αρχαία ιερή γεωμετρία.
Για το Petit Verdit o Πάνος Ζουμπούλης εκμεταλλεύεται το ιδανικό μικροκλίμα της περιοχής με τις μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας μεταξύ μέρας και νύχτας, επιτυγχάνοντας, χωρίς πολλές παρεμβάσεις, σταφύλια εξαιρετικής ωριμότητας. Η οινοποίηση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές μεσαίου όγκου, με γηγενείς ζύμες και στη συνέχεια ο χυμός ωριμάζει 18 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Εμφιαλώνεται και ξεκουράζεται 6 ακόμη μήνες πριν να είναι έτοιμο να το απολαύσεις.
Και σίγουρα θα το απολαύσεις, γιατί το Dona Silvina Petit Verdot Single Vineyard είναι υπόδειγμα φινέτσας, συμπύκνωσης και πολυπλοκότητας. Είναι το κρασί για το οποίο ο Πάνος Ζουμπούλης είναι πραγματικά περήφανος. Και θα έπρεπε να ξέρεις ότι δεν λέει μεγάλες κουβέντες. Ούτε πολλές.