ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Sta. Rita Hills Pinot Noir 2019 - Sanford Winery
Sanford Winery

STA. RITA HILLS PINOT NOIR 2019 - SANFORD WINERY

  Sta. Rita Hills, California
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ό,τι έχεις ακούσει για τα Μαγικά Pinot Noir του Νέου Κόσμου είναι αλήθεια!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;
Μπορεί να χρειάζεσαι μια μικρή περιουσία για να δοκιμάσεις το μεγαλείο της Βουργουνδίας, αλλά με το Sanford Sta. Rita Hills Pinot Noir, μπορείς να δοκιμάσεις κάτι εξίσου εξαιρετικό και να σου μείνουν και λεφτά για φιλέτο και brie με τρούφα. Η απίστευτη τιμή του, συγκριτικά με την τυπικότητα, τη φινέτσα και την πολυπλοκότητα του θα το κάνουν σίγουρα το πιο αγαπημένο σου Pinot Noir και από αυτά τα κρασιά, που θες να έχεις πάντα στον συντηρητή σου!

H ζώνη Sta. Rita Hills AVA που βρίσκεται στη Santa Barbara είναι, για όσους ξέρουν, μια από τις καλύτερες και πιο ανερχόμενες περιοχές του κόσμου, για κορυφαία Pinot Noirs, με φινέτσα και στυλ, που θυμίζει αυτή των κλασικών γαλλικών Crus. Το ψυχρό κλίμα και η μεγάλη διαφορά της θερμοκρασίας βοηθούν στην αργή ωρίμαση του σταφυλιού, έτσι ώστε να εξελιχθούν πλήρως τα αρώματα και οι γεύσεις της ποικιλίας. Δεν είναι τυχαίο που τα κρασιά της φιγουράρουν κάθε χρόνο σε λίστες με τα καλύτερα κρασιά του κόσμου. Παράλληλα, το Sanford Winery ήταν το πρώτο που φύτεψε αμπέλια στην περιοχή, το 1971, και από τότε άνοιξε το δρόμο για πολλά οινοποιεία ακόμα.

Το Sanford Sta. Rita Hills Pinot Noir προέρχεται από 2 αμπελώνες στην καρδιά της ζώνης Sta. Rita, με τα παλαιότερα κλήματα της περιοχής (και ξέρεις πόσο σημαντικό είναι αυτό για την έκφραση του Pinot Noir). To κρασί ζυμώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές και έπειτα ωριμάζει για 11 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια, το 25% καινούργια, αποκτώντας πολυπλοκότητα και πικάντικη διάσταση.

Πραγματικά, τέτοιο Pinot Noir εκτός γαλλικών συνόρων, είχαμε καιρό να δοκιμάσουμε!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή
Το Sanford Sta. Rita Hills Pinot Noir έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα. Μύτη κομψή και πολύπλοκη με αρώματα φράουλας, κερασιού, μαρμελάδας φραμπουάζ, βύσσινου, βανίλιας, κανέλας, δρυός, τσαγιού, λεβάντας και μοσχοκάρυδου.

Στο στόμα είναι εκφραστικό, με μέτριο προς γεμάτο σώμα, τραγανή οξύτητα και μέτριες αλλά μεταξένιες τανίνες. Ζουμερή φράουλα, ώριμο κεράσι, κράνο, βανίλια, κέδρος, καραμέλα γάλακτος, πράσινο πιπέρι και αποξηραμένα βότανα γεμίζουν τον ουρανίσκο.
Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 13.5%
Προέλευση Sta. Rita Hills, California
Ποικιλία Pinot Noir
Αρώματα Φράουλα, ώριμο κεράσι, κράνο, βανίλια, κέδρος, καραμέλα γάλακτος, πράσινο πιπέρι, βύσσινο, φραμπουάζ, κανέλα, τσάι, μοσχοκάρυδο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 11 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 14ºC
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

STA. RITA HILLS PINOT NOIR 2019 - SANFORD WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα ριζότο άγριων μανιταριών, κοιλιά τόνου ψημένη στα κάρβουνα, carpaccio μοσχάρι ή πάπια confit με σάλτσα κρασιού.

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
300 gr. μανιτάρια λευκά
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
800 ml. ζεστό νερό
100 ml. χυμό ντομάτας
30 ml. ελαιόλαδο
20 ml. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε παρόμοια κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για να μαλακώσουν.

Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Σωτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Τσεκάρουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σημειώσεις 
– Αν αποφεύγουμε το κρέας μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μόνο με μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στη μέση
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά τα παραλείπουμε, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και noodles
– Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού φροντίζοντας στο τέλος να έχει αρκετή παχύρευστη σάλτσα
– Αν δεν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}