ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Place Of Changing Winds Syrah No2 2022
Place of Changing Winds

PLACE OF CHANGING WINDS SYRAH NO2 2022

  Αυστραλία
€43,00
€37,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Προσοχή, αυτό το Syrah δεν είναι για δοκιμή!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Προσοχή, αυτό το Syrah δεν είναι για να το δοκιμάσεις απλά!

Δεν ξέρουμε γιατί το αγαπάμε. Μπορεί απλά να έχουμε εθιστεί στο Syrah, στη μαγεία του Νότιου ημισφαιρίου, στα ζουμερά κόκκινα κεράσια, στα ώριμα δαμάσκηνα, στις σοκολατένιες γεύσεις, ίσως στη γλυκόριζα και στη φρεσκάδα των βοτάνων. Όχι δεν έχουμε ιδέα γιατί το λατρεύουμε.  Δεν  πάει πουθενά το μυαλό μας!

Το οινοποιείο Place of Changing Winds βρίσκεται στη Victoria της Αυστραλίας και το όνομά του είναι αυτό που είχαν δώσει στην περιοχή, οι πρώτοι της κάτοικοι Wurundjeri (Γου-ραν-τζε-ρι). Οι αμπελώνες είναι σχεδόν εξωπραγματικοί αφού βρίσκονται σε υψόμετρο 500 μέτρων και απαριθμούν λίγο πολύ 45.000 ρίζες από Pinot Noir και Chardonnay, που καλλιεργούνται χειρωνακτικά και χωρίς χρήση χημικών, ενώ περιβάλλονται από πυκνή δασική έκταση.

Το Place of Changing Winds Syrah No2, είναι ένα χαρμάνι της ποικιλίας Syrah, από δυο διαφορετικά μέρη. Το 66% προέρχεται από το Heathcote με τα περίφημα κόκκινα εδάφη, ενώ το 33% από το  Harcourt. Και στις δυο περιοχές το κλίμα είναι πιο θερμό και έτσι τα σταφύλια δίνουν έντονα αρωματικά στοιχεία και μοναδικό χαρακτήρα. Η χρήση 70% ολόκληρων τσαμπιών δημιούργησε  αριστουργηματική ισορροπία και ζωντάνια, ενώ η 12μηνη παλαίωση σε μια ποικιλία βαρελιών, ενίσχυσε την πολυπλοκότητά του. Το φρούτο όμως παρέμεινε καθαρό και ζουμερό, λόγω της παραμονής του για μερικούς μήνες στη δεξαμενή πριν εμφιαλωθεί και το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί που θα απολαύσεις τώρα, αλλά και για τα επόμενα 7 χρόνια.  

Όμως προσοχή, το Place of Changing Winds Syrah No2 δεν είναι απλά για δοκιμή μιας φιάλης. Είναι για συνεχή και άκρως εθιστική κατανάλωση!

Απόλαυσε Υπεύθυνα (δηλαδή πρόλαβε όσο υπάρχει).

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι μέτριο ρουμπινί. Μεθυστικά αρώματα από κόκκινα μούρα, βατόμουρο, ώριμο δαμάσκηνο, μαύρο κεράσι, μύρτιλο, κράνο, γλυκόριζα, σοκολάτα γάλακτος, βανίλια, βιολέτα και μαύρο πιπέρι πλαισιωμένα από έναν φυτικό φρέσκο χαρακτήρα πιπεριάς και ευκάλυπτου.

Στο στόμα έχει μέτριο(+) σώμα, με εξαιρετικά ισορροπημένη οξύτητα, γεμάτες βελούδινες τανίνες και πολύ καλά ενσωματωμένου αλκοόλ. Ανθικά αρώματα από βιολέτα, τριαντάφυλλο δίνουν θέση σε εκείνα του μαύρου κερασιού και του βατόμουρου, σε ελαφρώς πιπεράτο πλαίσιο με νότες φασκόμηλου και γλυκόριζας να δημιουργούν μια άκρως απολαυστική και μακράς διάρκειας  επίγευση.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Victoria, Αυστραλία
Ποικιλία Syrah
Αρώματα κόκκινο μούρο, βατόμουρο, ώριμο δαμάσκηνο, μαύρο κεράσι, μύρτιλο, κράνο, γλυκόριζα, σοκολάτα γάλακτος, βανίλια, βιολέτα, μαύρο πιπέρι, πιπεριά, ευκάλυπτος
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

PLACE OF CHANGING WINDS SYRAH NO2 2022

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με πλούσια κρεατικά με πιπεράτες σάλτσες, bbq, ταζίν με αρνί και μπαχαρικά, ζυμαρικά ragu και κίτρινα παλαιωμένα τυριά

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
300 gr. μανιτάρια λευκά
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
800 ml. ζεστό νερό
100 ml. χυμό ντομάτας
30 ml. ελαιόλαδο
20 ml. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε παρόμοια κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για να μαλακώσουν.

Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Σωτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Τσεκάρουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σημειώσεις 
– Αν αποφεύγουμε το κρέας μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μόνο με μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στη μέση
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά τα παραλείπουμε, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και noodles
– Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού φροντίζοντας στο τέλος να έχει αρκετή παχύρευστη σάλτσα
– Αν δεν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}