Λουλουδάτος χαρακτήρας που μυρίζει μπαρούτι; Κι όμως γίνεται, με το Quantico Etna Rosso 2016 της Emanuela Raiti.
Τα κρασιά της Έτνας αποτελούν το άγιο δισκοπότηρο για τους μυημένους winelovers. Γιατί; Συνδυάζουν μοναδικά φρούτο, ορυκτότητα και λεπτεπίλεπτο ανθικό χαρακτήρα αλλά και μια εντυπωσιακή δομή στο στόμα. Η πολύ χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, το κλίμα, τα παλιά αμπέλια δίνουν κρασιά με απίστευτη συμπύκνωση αλλά και απαράμιλλη φινέτσα. Το Quantico Etna Rosso 2016 είναι ένα τέτοιο κρασί και μάλιστα, με απίστευτη σχέση ποιότητας - τιμής. To Quantico είναι ένα project που ξεκίνησε το 2009 και είναι η επιτομή του boutique οινοποιείου καθώς οι φιάλες που κάνει ετησίως συνολικά, δεν ξεπερνούν τις 12.000. Οι αμπελώνες βρίσκονται στην περιοχή Solicchiata, σε υψόμετρο 600-800 μέτρων και η ηλικία τους είναι 80-100 έτη. Το blend αποτελείται από 90% Nerello Mascalese και 10% Nerello Cappuccio τα οποία ζυμώνουν σε ανοξείδωτες δεξαμενές και έπειτα παλαιώνουν για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια (barriques και tonneaux).
To αποτέλεσμα είναι ό,τι πιο ζουμερό και φινετσάτο μπορείς να φανταστείς!