ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ράμνιστα "Le Bicentenaire" 2011 - Κτήμα Κυρ - Γιάννη
Κτήμα Κυρ Γιάννη

ΡΑΜΝΙΣΤΑ "LE BICENTENAIRE" 2011 - ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ - ΓΙΑΝΝΗ

  Ελλάδα / Νάουσα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Μια ωδή στην καλύτερη χρονιά της δεκαετίας για τη Νάουσα!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Η Ράμνιστα Le Bicentenaire 2011 από το Κτήμα Κυρ Γιάννη είναι μια ωδή στην καλύτερη χρονιά της δεκαετίας για τη Νάουσα αλλά και ένας φόρος τιμής στην επέτειο 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Το Κτήμα Κυρ Γιάννη ιδρύθηκε το 1997 από το Γιάννη Μπουτάρη, μια από τις πιο ξεχωριστές μορφές της ελληνικής οινοποιίας, όταν εκείνος αποχώρησε από την οικογενειακό οινοποιείο που είχε δημιουργήσει ο παππούς του το 1879. Σήμερα στο τιμόνι βρίσκεται ο γιος του Στέλλιος, συνεχίζοντας με απόλυτη αφοσίωση το όραμα της οικογένειας. Η Ράμνιστα αποτελεί ένα από τα πιο iconic κρασιά του οινοποιείου. Τα παλαιά κλήματα και το χέρι του αμπελουργού είναι το πρώτο βήμα για την δημιουργία αυτού του μεγάλου κρασιού. Το κρασί ζυμώνει σε δρύινες δεξαμενές και έπειτα ωριμάζει σε γαλλικά βαρέλια 225 και 500 λίτρων. Από τη χρονιά του 2011, που θεωρείται μια από τις καλύτερες, κράτησαν στο κελάρι του οινοποιείου 3000 φιάλες τις οποίες επέλεξαν να κυκλοφορήσουν φέτος, το 2021, δέκα χρόνια μετά, σαν Ramnista Le Bicentenaire 2011.

Μη χάσεις την ευκαιρία να αποκτήσεις αυτό το μεγάλο κρασί.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Η Ramnista Le Bicentenaire 2011 από το Κτήμα Κυρ Γιάννη έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα με γκρενά ανταύγειες. Αρώματα κέδρου, μαρμελάδας φράουλας, βύσσινου, σμέουρου, βανίλιας, αποξηραμένου τριαντάφυλλου και λεβάντας συνοδευόμενα από διακριτικές νύξεις πικάντικων μπαχαρικών, βοτάνων, τσαγιού, μανιταριού και τομάτας.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, μέτρια (+) οξύτητα και μεταξένιες τανίνες. Λιαστή τομάτα, πάστα ελιάς, μαντζουράνα, αποξηραμένη φράουλα και κράνο, κεράσι, βανίλια, κανέλα, μοσχοκάρυδο, μαύρο τσάι και γήινες νότες συνθέτουν ένα εξαιρετικά φινετσάτο μπουκέτο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2011
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Νάουσα
Ποικιλία Ξινόμαυρο
Αρώματα κέδρος, μαρμελάδα φράουλα, βύσσινο, σμέουρο, βανίλια, αποξηραμένο τριαντάφυλλο, λεβάντα, πικάντικα μπαχαρικά, βότανα, τσάι, μανιτάρι, τομάτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 15+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ΡΑΜΝΙΣΤΑ "LE BICENTENAIRE" 2011 - ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ - ΓΙΑΝΝΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Ταιριάζει εξειρετικά με hünkar beğendi, αρνάκι γιουβέτσι, οσομπούκο

Κοκκινιστό με κρέμα καπνιστής μελιτζάνας (hunkar begendi)

Για το κοκκινιστό
700 γρ. μοσχάρι για κατσαρόλα
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπα τοματοπελτέ
400 γρ. ντομάτες κονκασέ
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
500 ml ζωμό κρέατος
1 ξυλάκι κανέλας
4 κόκκους μπαχάρι
½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι
40 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι


Για την κρέμα από καπνιστή μελιτζάνα
3 μελιτζάνες φλάσκες (400 γρ. πουρέ μελιτζάνας)
30 γρ. αλεύρι
50 γρ. βούτυρο
350 ml. χλιαρό γάλα
Μοσχοκάρυδο
Αλάτι

Για την κρέμα μελιτζάνας:

Με ένα πιρούνι τρυπάμε τις μελιτζάνες και τις καψαλίζουμε σε φωτιά ή στο γκριλ μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σε τρυπητό και τις αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε την μπεσαμέλ.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα. Έπειτα προσθέτουμε το γάλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η κρέμα. Παράλληλα, ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες, τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τις ρίχνουμε στη μπεσαμελ. Τέλος, προσθέτουμε πιπέρι, μοσχοκάρυδο και προσεκτικά αλάτι. Ανακατεύουμε για 2 περίπου λεπτά στη φωτιά και αποσύρουμε.

Για το κοκκινιστό:

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα. Σε ευρύχωρο και βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το κρέας σε ελαιόλαδο, λίγα κομμάτια κάθε φορά για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και βράσει. Μόλις θωρακιστεί από όλες τις πλευρές προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα.

Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τον τοματοπελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τέλος τις ντομάτες. Σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.

 

Σερβίρουμε το χιουνκιάρ μπεγιεντί βάζοντας κάτω την κρέμα μελιτζάνας και από πάνω το κοκκινιστό με τη σάλτσα.

Σημειώσεις για τη συνταγή:

- Προσοχή, μην καούν οι μελιτζάνες γιατί θα έχουν βαριά γεύση
- Αν θέλουμε μπορούμε αντί για γάλα να χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος για πιο πλούσια γεύση
- Τα μπαχαρικά και τις ποσότητες τους τα ρυθμίζουμε σύμφωνα με τις γεύσεις μας

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}