ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Chianti DOCG 2023 - Ricasoli
Ricasoli

CHIANTI DOCG 2023 - RICASOLI

  Ιταλία / Tuscany
€14,40
€12,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Όλη η ιστορία του Chianti σε μια γουλιά!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Πως θα σου φαινόταν αν σου λέγαμε πως μπορείς να γευτείς όλη την ιστορία του Chianti σε μια γουλιά; Ναι κι όμως γίνεται, με ένα ποτήρι Chianti Barone Ricasoli, γεμάτο κόκκινα φρούτα και αποξηραμένων βοτάνων. Και η ιστορία που κολλάει, θα σκέφτεσαι. Διάβασε παρακάτω και θα δεις!

Ο βαρόνος Bettino Ricasoli, γνωστός και ως Iron Baron ήταν υπεύθυνος για τη σύνθεση της συνταγής του Chianti, το 1872. Αυτό αποτέλεσε την βάση της αναγέννησης του Chianti. Δεν είναι τυχαίο που το Brolio, το κάστρο της οικογένειας (και οινοποιείο) θεωρείται το έμβλημα ολόκληρης της περιοχής. Αυτή τη στιγμή, έχει αναλάβει το οινοποιείο ο Francesco Ricasoli, ο οποίος έχει καταφέρει να συνδυάσει την μοντέρνα τεχνογνωσία μαζί με την οινική κληρονομιά των προγόνων του. Τα κρασιά του είναι κορυφαία, σε κάθε εύρος τιμής. Για παράδειγμα, το Chianti Barone Ricasoli αποτελεί μια από τις πιο οικονομικές ετικέτες του οινοποιείου και είναι τρελό value for money. Τα σταφύλια προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή του Chianti και η βασική ποικιλία που κυριαρχεί είναι το Sangiovese. To 90% του κρασιού παλαιώνει σε ανοξείδωτες δεξαμενές και το υπόλοιπο 10% παλαιώνει σε βαρέλια Barriques και δρύινες δεξαμενές. Το αποτέλεσμα είναι ζουμερό και φρουτώδες.

Δοκίμασε το Chianti Barone Ricasoli τώρα!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα και ντελικάτα αρώματα βύσσινου, φράουλας, κερασιού και μαρμελάδας σμέουρου, πλαισιωμένα από νότες ευκάλυπτου, λεβάντας, βανίλιας και δεντρολίβανου.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, μέτρια (+) οξύτητα και βελούδινες τανίνες. Τραγανά κεράσια και δαμάσκηνα, παρέα με αποξηραμένα βότανα και λουλούδια γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Chianti Classico, Τοσκάνη
Ποικιλία Sangiovese
Αρώματα βύσσινο, φράουλα, κεράσι, μαρμελάδα σμέουρο, ευκάλυπτος, λεβάντα, βανίλια, δεντρολίβανο
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 5 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

CHIANTI DOCG 2023 - RICASOLI

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με pizza margherita, pasta napoletana, σουβλάκια

Pizza με prosciutto και ρόκα

  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μπάλα ζύμη πίτσας, ανοιγμένη για μια πίτσα
  • 3/4 φλιτζάνι μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 4 φέτες prosciutto, κομμένες στα τέσσερα
  • 1/4 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες λεπτές
  • 1-2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ρόκα

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200oC.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι. Απλώστε το μείγμα πάνω από την ανοιγμένη ζύμη πίτσας. Καλύψτε με τη μισή τριμμένη μοτσαρέλα.

Απλώνουμε  ομοιόμορφα το prosciutto, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.

Αλείφουμε την κρούστα ζύμης περιμετρικά με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Τοποθετήστε την πίτσα σε χαρτί ψησίματος και ψήστε μέχρι το τυρί να πάρει χρυσό χρώμα, περίπου 10 έως 12 λεπτά.

Ενώ η πίτσα είναι στον φούρνο, βάλτε τη ρόκα, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε τα.

Αφαιρέστε την πίτσα από το φούρνο. Αφήστε την να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια απλώστε το μίγμα της ρόκας. Κόβουμε την πίτσα και τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ο συνδυασμός prosciutto, σάλτσας ντομάτας και ρόκας οδηγεί στην επιλογή ενός ξηρού ροζέ κρασιού με σχετική οξύτητα και ένταση ή ενός κόκκινου με φρουτώδη χαρακτηριστικά και μαλακές τανίνες.

Δες τις προτάσεις του mySommelier πιο κάτω!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}