ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Historia Familiae Rosso 2016 - Ricasoli
Ricasoli

HISTORIA FAMILIAE ROSSO 2016 - RICASOLI

  Ιταλία / Tuscany
€120,10
€104,80
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Μια οινική εγκυκλοπαίδεια στο κελάρι σου!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Ricasoli Historia Familiae, δεν είναι απλά μια ακόμα ερυθρή Τοσκάνη. Είναι μια ολόκληρη οινική  εγκυκλοπαίδεια, που περιγράφει μέσα από τις γεύσεις, το σώμα και τις εντάσεις, την οινοποιητική ιστορία της οικογένειας Ricasoli ανά τους αιώνες. Οι λόγοι για τους οποίους την τοποθετούν στην κορυφή ανάμεσα στους οινοποιούς της περιοχής, είναι τώρα απόλυτα σαφείς…  

Το εμβληματικό οινοποιείο Ricasoli, αποτέλεσε σταθμό στη διαμόρφωση του στυλ των κρασιών της περιοχής του Chianti. Ο βαρόνος Bettino Ricasoli, γνωστός και ως Iron Baron ήταν υπεύθυνος για τη σύνθεση αυτής της συνταγής, το 1872, ενώ το οινοποιείο παράγει κρασιά από το 1141. Αυτή τη στιγμή, έχει αναλάβει το οινοποιείο ο Francesco Ricasoli, ο οποίος συνδυάζει τη μοντέρνα τεχνογνωσία, με την οινική κληρονομιά των προγόνων του, δημιουργώντας εμβληματικά κρασιά.

Η ιστορία του οινοποιείου ήταν φυσικά έργο πολλών μελών της οικογένειας, από πολιτικούς μέχρι πολεμιστές και φυσικά οινοποιούς, που έβαλαν ποικιλοτρόπως το δικό τους λιθαράκι για να σχηματιστεί το όνομα και το κύρος του σημερινού Ricasoli. Τα ονόματα των 61 από αυτούς, διακοσμούν με χρυσά γράμματα την πολυτελή ετικέτα, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και ευγνωμοσύνης για το έργο τους. Το κρασί βγαίνει ελάχιστες και  πολύ συγκεκριμένες χρονιές και η αναλογία των ποικιλιών εξαρτάται πάντα απο την εκάστοτε χρονιά.

Το μυθικό Ricasoli Historia Familiae 2016 αποτελείται από Merlot 33%, Cabernet Sauvignon 33% και Petit Verdot 33%, σε ένα χαρμάνι που έχει δημιουργηθεί από την ιστορία, αλλά πλέον φτιάχνει τη δική του…

Μη το χάσεις!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ (+)

Δοκιμή

Έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και εντυπωσιακά αρώματα βύσσινου, κερασιού, δαμάσκηνου και βατόμουρου πλαισιωμένα από γλυκά και πικάντικα μπαχαρικά, βανίλια, καπνό αλλά και κάποιες βοτανικές νύξεις.

Ζουμερό στόμα, με πλούσιο φρούτο, πλούσιο σώμα, τραγανή οξύτητα και μέτριες(+) αλλά καλοδουλεμένες ταννίνες.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2016
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Chianti Classico, Τοσκάνη
Ποικιλία Sangiovese, Petit Verdot
Αρώματα βύσσινο, κεράσι, δαμάσκηνο, βατόμουρου, πικάντικα μπαχαρικά, βανίλια, καπνό, βοτανικές νύξεις
Μέγεθος Φιάλης 750 ml
Παραμονή σε βαρέλι -
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 10+ χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

HISTORIA FAMILIAE ROSSO 2016 - RICASOLI

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με αρνίσια παϊδάκια με μελιτζάνα και τομάτα, μοσχαράκι ραγού με παπαρδέλες ή μια bistecca alla fiorentina.

Pizza με prosciutto και ρόκα

  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μπάλα ζύμη πίτσας, ανοιγμένη για μια πίτσα
  • 3/4 φλιτζάνι μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 4 φέτες prosciutto, κομμένες στα τέσσερα
  • 1/4 φλιτζάνι μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1/2 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες λεπτές
  • 1-2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα, τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι ρόκα

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200oC.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τη σάλτσα ντομάτας, τη ρίγανη και το κόκκινο πιπέρι. Απλώστε το μείγμα πάνω από την ανοιγμένη ζύμη πίτσας. Καλύψτε με τη μισή τριμμένη μοτσαρέλα.

Απλώνουμε  ομοιόμορφα το prosciutto, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.

Αλείφουμε την κρούστα ζύμης περιμετρικά με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Τοποθετήστε την πίτσα σε χαρτί ψησίματος και ψήστε μέχρι το τυρί να πάρει χρυσό χρώμα, περίπου 10 έως 12 λεπτά.

Ενώ η πίτσα είναι στον φούρνο, βάλτε τη ρόκα, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε τα.

Αφαιρέστε την πίτσα από το φούρνο. Αφήστε την να κρυώσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια απλώστε το μίγμα της ρόκας. Κόβουμε την πίτσα και τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Συνδυασμός με κρασί

Ο συνδυασμός prosciutto, σάλτσας ντομάτας και ρόκας οδηγεί στην επιλογή ενός ξηρού ροζέ κρασιού με σχετική οξύτητα και ένταση ή ενός κόκκινου με φρουτώδη χαρακτηριστικά και μαλακές τανίνες.

Δες τις προτάσεις του mySommelier πιο κάτω!

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}