ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Rilancio Sangiovese 2007 - Κτήμα Καριπίδη
Κτήμα Καριπίδη

RILANCIO SANGIOVESE 2007 - ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΙΠΙΔΗ

  Ελλάδα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ένα επετειακό, συλλεκτικό κόκκινο κρασί!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

To Rilancio Sangiovese 2007 από το Κτήμα Καριπίδη είναι ένα συλλεκτικό κρασί μιας και κυκλοφορεί μόνο για μια φορά, σε μια ειδική επετειακή εμφιάλωση. Όλοι ξέρουν πως το Sangiovese μπορεί και παλαιώνει μαγικά, οπότε το καλό σε αυτή την περίπτωση είναι πως το Κτήμα Καριπίδη, το έκανε για σένα ώστε εσύ να μη χρειάζεται να περιμένεις καθόλου!

To Κτήμα Καριπίδη βρίσκεται στη Βούναινα Λαρίσης. Βούναινα σημαίνει μικρά βουνά και αυτή η μορφολογία έχει ιδιαίτερη σημασία για την αμπελοκαλλιέργεια. Τα κλήματα του Sangiovese για φυτεύτηκαν το 1985 και 35 χρόνια μετά δίνουν τον καλύτερο καρπό τους. Για το Rilancio Sangiovese, το κρασί ζυμώνει και ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια για 2 χρόνια. Έπειτα εμφιαλώθηκε και αφέθηκε να ωριμάσει στο κελάρι του οινοποιείου μέχρι σήμερα. Ο λόγος για αυτό ήταν πως το Rilancio Sangiovese ήταν μια ειδική εμφιάλωση που προοριζόταν για το εξωτερικό. Παρόλα αυτά αποφάσισαν να κρατήσουνε μερικές φιάλες στο οινοποιείο για να δουν την εξέλιξη του κρασιού. Φέτος όταν το δοκίμασαν εντυπωσιάστηκαν τόσο που αποφάσισαν να μας κάνουν τη χάρη και να τις διαθέσουν στην ελληνική αγορά!

Μιλάμε για ελάχιστες φιάλες οπότε αν θες να δοκιμάσεις το Rilancio Sangiovese 2007 από το Κτήμα Καριπίδη θα πρέπει να βιαστείς!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

To Rilancio Sangiovese 2007 από το Κτήμα Καριπίδη έχει μέτριο γκρενά χρώμα και πολύπλοκη μύτη που ξεδιπλώνεται αργά. Αρώματα αποξηραμένου κερασιού, σύκου, κράνου και μαρμελάδας βύσσινου μπλέκονται με νότες βανίλιας, κανέλας, πιπεριού, μοσχοκάρυδου, κέδρου, τσαγιού και καφέ.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, με τραγανή οξύτητα και βελούδινες τανίνες. Ώριμο, μαύρο κεράσι, αποξηραμένη φράουλα, σύκο, ρόδι, δαμάσκηνο, γλυκόριζα, βανίλια, τσάι, μπαχάρι, καφές, βρεγμένα φύλλα και κέδρος γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2007
Αλκοόλ 14%
Προέλευση Θεσσαλία
Ποικιλία Sangiovese
Αρώματα Κεράσι, σύκο, κράνο, μαρμελάδα βύσσινο, βανίλια, κανέλα, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, κέδρος, τσάι, καφές.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 24 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 18ºC
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

RILANCIO SANGIOVESE 2007 - ΚΤΗΜΑ ΚΑΡΙΠΙΔΗ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με αγριογούρουνο κρασάτο, μπριζόλες μαύρου χοίρου στα κάρβουνα, ραγού μοσχάρι ή αρνάκι γιουβέτσι.

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια

Για το στιφάδο

1 κιλό βόειο κρέας
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
1 κιλό φρέσκες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 πατάτα (ολόκληρη)
1 ξύλο κανέλας
2 κόκκους μπαχάρι
1 ποτήρι βραστό νερό
Αλάτι
Πιπέρι
 

Για ζυμαρικά

 1 πακέτο σπαγγέτι
τριμμένο παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και πιπερώνουμε.

Σοτάρουμε το κρέας με λίγο λάδι ώσπου να ροδοκοκκινίσει, γυρνώντας το ταχτικά, για  να μην κολλήσει .

Μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε το κρέας με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας, τις φρέσκιες ντομάτες και μία ολόκληρη πατάτα (για να χυλώσει η σάλτσα).

Ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (για να μην ξυνίσει η σάλτσα), αλάτι κατά βούληση, 2 κόκκους μπαχάρι, ένα ξύλο κανένας και ένα ποτήρι βραστό νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα (αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα για ν΄αναπνέει) και σιγοβράζουμε γυρίζοντάς το από καιρό σε καιρό.

Αν τυχόν απορροφηθεί η σάλτσα μέχρις ότου ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.

Λίγο πριν ετοιμαστεί το φαγητό αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Περνάμε τη σάλτσα (μαζί με την πατάτα) από  blender και την ξαναβάζουμε να βράσει για μαζί με το κρέας, μέχρι να μαλακώσει επαρκώς.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το φαγητό, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε, προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με  τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε στο πιάτο κόκκινη σάλτσα(όση θέλουμε) και ένα κομμάτι κρέας ανά μερίδα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}