ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Roquette & Cazes 2021 - Quinta do Crasto
Quinta do Crasto

ROQUETTE & CAZES 2021 - QUINTA DO CRASTO

  Douro, Πορτογαλία
€34,00
€29,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Η δύναμη του Douro δέχτηκε το εκλεπτυσμένο άγγιγμα του Bordeaux!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Roquette & Cazes είναι γεμάτο ένταση, αρωματική φινέτσα και τρομερή δομή! Εκτός από αυτά όμως είναι και η επιτομή της σύνδεσης Douro και Bordeaux. Το λατρέψαμε γιατί έχει τα καλύτερα χαρακτηριστικά και των δυο στην τέλεια ισορροπία!

Η ιστορία του Roquette & Cazes ξεκίνησε από δυο οικογένειες που είχαν ένα κοινό όραμα και  πάθος για το κρασί. Όλα άρχισαν το 2002, όταν ο Jorge Roquette από το οινοποιείο Quinta do Crasto που βρίσκεται στη δεξιά όχθη του ποταμού Douro και ο Jean-Michel Cazes από το Château Lynch-Bages, που βρίσκεται στο Pauillac στο Bordeaux, έβαλαν μπρος ένα φιλόδοξο project: να δημιουργήσουν σπουδαία κρασιά που να συνδυάζουν τον δυναμισμό και την ψυχή του Douro, με την κομψότητα και την τεχνογνωσία του Bordeaux. Το πρώτο κρασί που έφτιαξαν ήταν το Xisto – Roquette Cazes το 2003, που αμέσως έκανε θραύση, ενώ στα χνάρια αυτού, στη συνέχεια ήρθε το δεύτερο πνευματικό παιδί του οινοποιείου, το Roquette & Cazes. Μέχρι σήμερα μετράει 16 τρύγους και η επιτυχία του κάθε χρόνο χτυπάει κόκκινα.

Το Roquette & Cazes 2021 προέρχεται από 60% Touriga Nacional και 25% Touriga Franca που συνδυάζουν τον πλούσιο αρωματικό χαρακτήρα με τη φινέτσα, ενώ ένα 15% Tinta Roriz (το γνωστό Tempranillo) έρχεται να δώσει δομή και πολυπλοκότητα. Μετά τον χειρωνακτικό τρύγο ακολουθεί απαλό σπάσιμο των σταφυλιών που στη συνέχεια μεταφέρονται για ζύμωση σε ανοξείδωτες κωνικές δεξαμενές. Εκεί εφαρμόζονται τεχνικές σύμφωνα με τα γαλλικά πρότυπα (ανάμεσά τους και η délestage), με σκοπό τη βελτίωση της υφής του κρασιού. Η παραμονή του για 18 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια μαλακώνει τις γωνίες και προσδίδει φινέτσα.

Το Roquette & Cazes 2021 είναι ένα συμπυκνωμένο, σύνθετο κρασί με πολύ κομψό χαρακτήρα που έχει φτιαχτεί για να μπορέσεις, μόλις φτάσει στα χέρια σου, να το απολαύσεις χωρίς να χρειάζεται να περιμένεις! Αν όμως το κάνεις, θα σε ανταμείψει με ακόμα περισσότερη πολυπλοκότητα και χαρακτήρα. Δοκίμασέ το!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ ρουμπινί. Το φρούτο κυριαρχεί με φρέσκα κόκκινα φρούτα, κυρίως φράουλα, κόκκινο μούρο, κόκκινο κεράσι και κράνμπερι που ακολουθούνται από νότες γλυκών μπαχαρικών όπως κανέλα και γλυκάνισος. Η βανίλια και η βιολέτα δίνουν επιπλέον αρωματική ένταση.

Στο ποτήρι είναι πληθωρικό, με βελούδινες ταννίνες και πολύ καλή ισορροπία οξύτητας και αλκοόλ. Κόκκινο και μαύρο κεράσι, βατόμουρο, μαύρη σταφύδα, δαμάσκηνο, καπνός, κανέλα, βανίλια και πολύ διακριτικές νότες δέρματος, σε ένα πολύπλοκο και πολύ νόστιμο αποτέλεσμα.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 14,5%
Προέλευση Douro, Πορτογαλία
Ποικιλία Touriga Nacional, Touriga Franca, Tempranillo
Αρώματα Φράουλα, κόκκινο μούρο, κόκκινο κεράσι, κράνμπερι, κανέλα, γλυκάνισος, βανίλια, βιολέτα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 18 Μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 15°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

ROQUETTE & CAZES 2021 - QUINTA DO CRASTO

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με πιάτα κρεατικών, κυνήγι, spaghetti Bolognese, αρνίσια παϊδάκια στα κάρβουνα

Μοσχαράκι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί

1 κιλό μοσχάρι  χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μπουκιές

4 κ.σ. αλεύρι

1 & 1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κούπα ξηρό κόκκινο κρασί

1 κύβο ζωμό μοσχάρι

1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι

1 φύλλο δάφνη

1 συσκευασία μικρά φρέσκα μανιτάρια ολόκληρα

1 συσκεαυασία baby carrots

 

Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας το κρέας για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Ανακατέψτε σε ένα μπολ 3 κουταλιές σούπας αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι και αλευρώστε το κρέας με το μίγμα αλευριού.

Σωτάρετε το κρέας σε καυτό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, 4-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα. Προσθέστε το κόκκινο κρασί, ανακατεύοντας καλά ώστε να ενσωματωθούν τα υπολοίματα του κρέατος από τον πάτο της κατσαρόλας.

Τοποθετήτε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέστε το ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη, και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Μόλις πάρει βράση, σκεπάζετετε την κατσαρόλα , χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για μία ώρα περίπου ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μπορείτε να συνοδέψετε το κρέας σας με άγριο ρύζι.

Καλή σας όρεξη.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}