Ένα Rosso πολύ καλύτερο από πολλά Brunello di Montalcino είπε η Jancis Robinson όταν δοκίμασε για πρώτη φορά το Rosso di Moltalcino της Stella di Campalto, το 2006. Τελειώνοντας μάλιστα την κριτική της, είπε πως η Stella είναι ένα ταχύτατα ανερχόμενο αστέρι του Montalcino. Από τότε έχουν γράψει πολλοί για εκείνη. Κάποιοι μάλιστα παρομοιάζουν το στυλ των κρασιών της με Vosne-Romanée(!).
To οινοποιείο, μετράει χρόνια ιστορίας και είχε πάρει το όνομα του από τον Giuseppe Martelli που το ίδρυσε το 1910 (τότε λέγονταν San Giuseppe Winery). Το 1940 εγκαταλέιφθηκε μέχρι που η γη του ήρθε στα χέρια της οικογένειας Campalto το 1992. Έπειτα από λίγο, η Stella απαφάσισε πως ήθελε να φυτέψει Sangiovese και να δημιουργεί κρασιά με προσωπικότητα και ελάχιστες παρεμβάσεις. Από το 1996 καλλιεργούσαν με τις αρχές της οργανικής καλλιέργειας ενώ από το 2002 έχουν πιστοποίηση βιοδυναμικής καλλιέργειας. Το Rosso di Montalcino προέρχεται από το αμπελοτόπι Vigna al’ Olivo, σε υψόμετρο 280 μέτρων. Το κρασί ωριμάζει για 19 μήνες σε μεγάλα δρύινα βαρέλια (botti) έπειτα για 34 μήνες στη φιάλη. Κάθε κρασί, κάθε χρονιά είναι μια άλλη υπόθεση καθώς δεν ακολουθεί συγκεκριμένο πρωτόκολλο. Το κρασί παλαιώνει όσο χρειάζεται μέχρι να είναι έτοιμο και δεν κυκλοφορεί ούτε μέρα νωρίτερα.
Το Rosso di Montalcino θεωρείται από πολλούς ένα κρασί κόσμημα που διαφοροποιείται από το στυλ των υπολοίπων Montalcino, καθώς ταλαντούχοι άνθρωποι όπως η Stella σπάνε τα στεγανά και χαράσσουν τη δική τους πορεία.