ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Rue Du Soleil Day Two - Jima Winery
Jima Winery

RUE DU SOLEIL DAY TWO - JIMA WINERY

  Ελλάδα / Άρτα
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Η νέα, τεράστια ανακάλυψη, με ένταση που θα ζήλευαν ακόμα και κρασιά μεγαθήρια!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Rue du Soleil Day Two Jima Winery βάζει την Άρτα για τα καλά στον οινικό χάρτη και μας κάνει να αναρωτιόμαστε, πως γίνεται η Άρτα, να θυμίζει τόσο πολύ Napa! Πραγματικά αυτό το κρασί μας ενθουσίασε από την πρώτη στιγμή, τόσο με το νεοκοσμίτικο στυλ του, όσο και την ιστορία που κρύβεται από πίσω του!

Τα πράγματα έχουν ως εξής. Ο Παναγιώτης Τζίμας είναι ένας χημικός-οινολόγος που ερωτεύτηκε το κρασί και αποφάσισε να φτάσει αυτό τον έρωτα μέχρι το τέλος. Το 2013 άρχισε να φυτεύει και να στήνει το δικό του αμπελώνα στην Καλομοδιά της Άρτας. Παράλληλα, ξεκίνησε να παρακολουθεί τα μαθήματα για το WSET Diploma, έναν από τους πιο σπουδαίους τίτλους στο χώρο του κρασιού παγκοσμίως, τον οποίο και κατέκτησε λίγα χρόνια μετά.

Έχοντας αποκτήσει την τεχνογνωσία και αναγνωρίζοντας το δυναμικό του εδάφους της περιοχής, αποφάσισε να φυτέψει Merlot και Cabernet Franc. O αμπελώνας βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από τον Αμβρακικό κόλπο και έτσι το έδαφος είναι πλούσιο σε πηλό, ασβέστιο και θαλάσσια απολιθώματα. Αυτός ο τύπος του εδάφους είναι υπεύθυνος για κάποια από τα πιο ρωμαλέα κόκκινα κρασιά του κόσμου. Έτσι είναι και το Rue du Soleil Day Two Jima Winery το οποίο αποτελείται από Merlot (80%) και Cabernet Franc (20%). Το κρασί ζυμώνει με επιλεγμένες ζύμες και ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια 220 λίτρων (50% καινούργια), για πάνω από 12 μήνες. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο σε 1800 μόνο φιάλες, με ετικέτα φιλοτεχνημένη από καλλιτέχνη, φίλο της οικογένειας Τζίμα. Η ετικέτα κάθε χρόνο θα είναι ένα διαφορετικό έργο τέχνης μιας και ο Παναγιώτης Τζίμας θεωρεί πως κάθε χρονιά είναι μοναδική (και έχει δίκιο).

Το Rue du Soleil Day 2 Jima Winery είναι απολαυστικό τώρα αλλά και μέσα στα επόμενα 5 -10 χρόνια.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και μεθυστική μύτη, γεμάτη δαμάσκηνα, βύσσινα, μαύρα κεράσια, βατόμουρα και γλυκά μπαχάρια όπως βανίλια, κανέλα, γαρύφαλλο και γλυκόριζα. Νύξεις από σοκολάτα γάλακτος, δέρμα, καπνό, πούρο, λεβάντα και νυχτολούλουδο συμπληρώνουν το πολύπλοκο σύνολο.

Στο στόμα είναι πλούσιο, με τραγανή οξύτητα και μέτριες (+) αλλά ώριμες τανίνες. Ώριμο μαύρο κεράσι, μύρτιλο, δαμάσκηνο και μαύρο μούρο πλαισιώνονται από νότες πιπεριού, βανίλιας, κανέλας, κακάο, κέδρου, καπνού και ευκάλυπτου.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά NV
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Άρτα
Ποικιλία Merlot, Cabernet Franc
Αρώματα Δαμάσκηνο, βύσσινο, μαύρο κεράσι, βατόμουρο, γλυκά μπαχάρια, βανίλια, κανέλα, γαρύφαλλο, γλυκόριζα, σοκολάτα γάλακτος, δέρμα, καπνός, πούρο, λεβάντα, νυχτολούλουδο, ευκάλυπτος, κακάο.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 12 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

RUE DU SOLEIL DAY TWO - JIMA WINERY

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με σιγομαγειρεμένες στηθοπλευρές με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού, ένα ζουμερό burger με Jack Daniel's sauce, αγριογούρουνο ραγού με παπαρδέλες και πεκορίνο ή σουτζουκάκια. 

Παραδοσιακά μακαρόνια με κεφτέδες

1 φέτα μαύρο ψωμί, κομμένο σε χοντρά κομμάτια

225 γρ κιμάς κόντρα

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μανιτάρι portobello, ψιλοκομμένο αφού αφαιρέσουμε το κοτσάνι

3 σκελίδες σκόρδο,  ψιλοκομμένο

3 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα μαϊντανού

Ασπράδι 1 μεγάλου αυγού

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

700 γρ ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες σε χυμό, λυωμένες με το χέρι

120 ml ζωμό κρέατος

1 ματσάκι φρέσκο ​​βασιλικό

3 κλωναράκια φρέσκο ​​θυμάρι

225 γρ μακαρόνια

Παρμεζάνα, για το σερβίρισμα, προαιρετικά

 

Ψιλοκόβουμε το ψωμί σε χοντρά ψίχουλα. Τα τοποοθετούμε σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τον κιμά, 3 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι, το ψιλοκομμένο μανιτάρι, 1 κουταλιά της σούπας σκόρδο, το μαϊντανό, και το ασπράδι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Πλάθουμε μέχρι όλα τα υλικά να δέσουν καλά σε ένα ομοιογενές μίγμα. Χωρίζουμε σε περίπου 20 στρογγυλά κεφτεδάκια και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Σε ένα μέτριο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο και το κρεμμύδι. Μαγειρέψτε τα για περίπου 10 έως 12 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν. Ανακατεύουμε τις ντομάτες και το ζωμό. Προσθέστε τον βασιλικό και το θυμάρι σε κλωναράκια ώστε να μπορούν να αφαιρεθούν μετά. Αφήστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά για 20 λεπτά. Προσθέστε τα κεφτεδάκια και αφήστε να σιγοβράσουν, χωρίς να ανακατεύετε για περίπου 10 λεπτά. Γυρίστε τα κεφτεδάκια και αφήστε τα για 10 ακόμη λεπτά.

Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου σε βραστό αλατισμένο νερό. Σερβίρετε τα μακαρόνια προσθέτοντας τη σάλτσα, τα κεφτεδάκια και όση παρμεζάνα επιθυμείτε. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό για ντεκόρ.

 

Συνδυασμός με κρασί

Η κόκκινη σάλτσα και η πρωτεϊνη του κρέατος ταιριάζει απόλυτα με ένα πλούσιο Ξινόμαυρο, ένα Refosco ή μια Valpolicella. Η στιβαρή τανικότητα της ποικιλίας θα ισορροπήσει με τον κιμά ενώ η οξύτητά του και η αίσθηση ντομάτας θα συμπληρώσει όμορφα την κόκκινη σάλτσα. Από την άλλη το Refosco με την ένταση, την οξύτητα και τον γευστικό του πλούτο θα απογειώσει τη συνταγή της πατρίδας του 

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}