ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Rutherford Hill Merlot Napa Valley 2021
Rutherford Hill

RUTHERFORD HILL MERLOT NAPA VALLEY 2021

  California
€48,90
€44,40
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ... Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το αντίπαλο δέος του Pomerol με 93pts από Wine Spectator και λαμπρό μέλλον!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

«Ευλογημένος είναι αυτός που βρήκε το έργο της ζωής του», είπε κάποτε ο Αμερικανός φιλόσοφος Τόμας Κάρλαϊλ, και η οικογένεια Terlato φαίνεται πως το έχει βρει εδώ και τέσσερις γενιές! Το οινοποιείο ιδρύθηκε το 1972 και ήταν από τα πρώτα που αφοσιώθηκε στην παραγωγή κρασιού από Merlot, εξαιτίας της ομοιότητας της περιοχής με το Pomerol της Γαλλίας. Η σοδειά του 2021 απέσπασε 93pts από Wine Spectator και πολλά χειροκροτήματα!

Το Rutherford Hill Merlot είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την οινική κουλτούρα της Napa Valley και αποτελεί ένα δείγμα της ποικιλίας τόσο κομψό και ραφιναρισμένο που σπάνια βρίσκει κάποιος εκτός της ζώνης του Bordeaux. Το 70% των σταφυλιών προέρχεται από αμπέλια αγορασμένα τη δεκαετία του 1990 ενώ το οινοποιείο επενδύει συνεχώς σε βιολογικές μεθόδους καλλιέργειας και βιωσιμότητας ενώ από το 2015 είναι μέλος των ενώσεων Napa Green Vineyards and Winery και του California Sustainable Winegrowing Alliance.

Οι 14 μήνες παραμονής σε νέα γαλλικά δρύινα βαρέλια το καθιστούν ιδανικό για μακρόχρονη παλαίωση αλλά αν αποφασίσεις να το ανοίξεις σύντομα εμείς θα κάνουμε τα στραβά μάτια…

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ (-)

Δοκιμή

Στη μύτη είναι εκφραστικό και πολύπλοκο με αρώματα ζουμερών κόκκινων φρούτων και νότες καμένου ξύλου που συνεχώς εξελίσσονται.

Στο στόμα είναι πυκνό και δομημένο και κυριαρχούν οι γεύσεις ώριμων κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 15,1%
Προέλευση California, ΗΠΑ
Ποικιλία Merlot
Αρώματα φράουλα, κεράσι, κόκκινο μούρο, καμένο ξύλο, κέδρος
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 14 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 5-10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

RUTHERFORD HILL MERLOT NAPA VALLEY 2021

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Εξαιρετικός συνδυασμός με burgers, ψητά λαχανικά, μακαρόνια με κιμά, κοτόπουλο με δενδρολίβανο, ριζότο μανιταριών

Σιγομαγειρεμένο μοσχάρι κατσαρόλας με καπνιστή πάπρικα και μανιτάρια

600 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα (ελιά ή ποντίκι)
300 gr. μανιτάρια λευκά
20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο καρότο
800 ml. ζεστό νερό
100 ml. χυμό ντομάτας
30 ml. ελαιόλαδο
20 ml. βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1½ κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά καπνιστή
1 δαφνόφυλλο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ. σπιτικές χυλοπίτες ή ταλιατέλες
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Θαλασσινό αλάτι
Φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Κόβουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα σε παρόμοια κομμάτια. Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε καυτό νερό για να μαλακώσουν.

Στεγνώνουμε καλά το μοσχάρι με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και πασπαλίζουμε με τις 2 κουταλιές τις σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε για να πάει παντού. Σωτάρουμε το μοσχάρι σε ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και το τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα.
Στο ίδιο τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Εκεί προσθέτουμε την πάπρικα, το δαφνόφυλο, τη ζάχαρη και το πιπέρι.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και μόλις έχει ζεσταθεί καλά, προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό των μανιταριών. Σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες ελέγχοντας προς το τέλος τα υγρά.

Κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες, τα πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και τα σωτάρουμε με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις χυλοπίτες στην κατσαρόλα. Τσεκάρουμε τα υγρά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε 150ml ζεστό νερό.Αλατίζουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.

Σημειώσεις 
– Αν αποφεύγουμε το κρέας μπορούμε να φτιάξουμε το φαγητό μόνο με μανιτάρια μικρά λευκά κομμένα στη μέση
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε ζυμαρικά τα παραλείπουμε, αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε χυλοπίτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και noodles
– Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού φροντίζοντας στο τέλος να έχει αρκετή παχύρευστη σάλτσα
– Αν δεν έχουμε αποξηραμένα μανιτάρια χρησιμοποιούμε ζωμό λαχανικών

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}