Ο Σάτυρος του Οινοποιείου Πατιστής ή με άλλα λόγια ένα φανταστικό Cabernet που τσακίζει κόκκαλα! Αν δεν είχες την ευκαιρία να το δοκιμάσεις μέχρι τώρα, τότε μάλλον αυτή είναι η τελευταία σου ευκαιρία, γιατί μιλάμε για ένα κρασί πολύ μικρής παραγωγής.
Στην Αργαλαστή Πηλίου, ανάμεσα σε καρυδιές και μηλιές, βρίσκονται οι αμπελώνες του Οινοποιείου Πατιστής. Με θέα τον Παγασητικό, τα αμπέλια απολαμβάνουν το δροσερό θαλασσινό αεράκι που σε συνδυασμό με την ηλιοφάνεια, βοηθούν στην τέλεια ωρίμανση. Βιολογική καλλιέργεια και αμέριστη προσοχή στο αμπέλι, δίνουν την καλύτερη ποιότητα σταφυλιού. Το Cabernet Sauvignon προέρχεται από το ανατολικό κομμάτι του αμπελώνα Μαντζαράκι. Ο τρύγος γίνεται με το χέρι ώστε να επιλεγούν τα καλύτερα και πιο ώριμα σταφύλια. Έπειτα το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες και μόλις ολοκληρωθεί η ζύμωση μεταφέρεται σε Αμερικάνικα δρύινα βαρέλια όπου και παλαιώνει για 10 μήνες.
Αν σου αρέσουν τα έντονα και πληθωρικά κόκκινα κρασιά, μόλις βρήκες το νέο αγαπημένο σου!