Γιατί το αγαπάμε;
Το Σύνορο από το Κτήμα Σκούρα είναι ίσως το καλύτερο κόκκινο κρασί του Γιώργου Σκούρα και σίγουρα ένα από τα κορυφαία ελληνικά κρασιά. Το αρωματικό χαρμάνι αποπνέει θηλυκή κομψότητα με τις βιολέτες, τις λεβάντες και τις βανίλιες του ενώ στο στόμα, η ρωμαλέα δομή του τσακίζει κόκαλα!
To επιβλητικό οινοποιείο του Γιώργου Σκούρα, λίγο έξω από τη Νεμέα, είναι σίγουρα ένα από τα πιο όμορφα και φιλόξενα της Ελλάδας. Με την πρώτη ευκαιρία σου προτείνουμε να το επισκεφτείς και να περπατήσεις στο υπόγειο κελάρι, ανάμεσα στα βαρέλια, εκεί που γίνεται η μαγεία.
Το Σύνορο πήρε το όνομα του από τα 3 αμπελοτόπια, σε υψόμετρο 650 μέτρων, που συνορεύουν μεταξύ τους και συνθέτουν το αιθέριο χαρμάνι του. Το blend αποτελείται από 40% Cabernet Franc, 40% Merlot και 20% Αγιωργίτικο. Κάθε ποικιλία οινοποιείται ξεχωριστά, σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Το κρασί ωριμάζει για 13 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια (50% νέα και 50% δεύτερης χρήσης) και παλαιώνει για άλλους 12 μήνες στη φιάλη. Eιλικρινά, σε αυτά τα λεφτά, μπορούμε να σκεφτούμε πολύ λίγα ελληνικά κρασιά που θα μπορούσαν να το κοντράρουν!
Το Σύνορο από το Κτήμα Σκούρα είναι φανταστικό τώρα αλλά θα εξελιχθεί υπέροχα την επόμενη δεκαετία, αν μπορείς να περιμένεις!
Δοκιμή
Το Σύνορο από το Κτήμα Σκούρα έχει βαθύ πορφυρό χρώμα και μεθυστική μύτη γεμάτη από βιολέτες, τριαντάφυλλα, λεβάντες, κεράσια, μύρτιλα, βύσσινα και cassis. Νότες βανίλιας, καραμέλας βουτύρου, κανέλας, πράσινου πιπεριού, καπνού, σοκολάτας και πούρου συμπληρώνουν το πολύπλοκο σύνολο.
Στο στόμα έχει πλούσιο σώμα, δροσιστική οξύτητα και έντονες αλλά βελούδινες τανίνες. Μαρμελάδα φράουλα, κεράσι, βύσσινο, δαμάσκηνο και μύρτιλο, βουτηγμένα σε βανίλια, σοκολάτα γάλακτος, ζαχαρωμένα πέταλα βιολέτας και κανέλα γεμίζουν το στόμα σε κάθε γουλιά.