Την ποικιλία αυτή την αγαπάμε πολύ και έχει φανεί πως την αγαπάς εξίσου και εσύ, αλλά και σχεδόν ολόκληρη η Ελλάδα. Και πάρα πολύ λογικό είναι, αφού τα φίνα αρώματά της και ο εντυπωσιακά πιπεράτος χαρακτήρας της, καλύπτει όλα τα γούστα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, βάλε και τον παράγοντα Δημήτρης Μίγας στη εξίσωση και ετοιμάσου για κάτι πολύ ξεχωριστό!
Ο Δημήτρης Μίγας είναι ένας άνθρωπος που λατρεύει τον τόπο του. Τρανταχτή απόδειξη η τεράστια, για τα δεδομένα της περιοχής, επένδυση σε ένα οινοποιείο που είναι από τα πλέον προηγμένα τεχνολογικά στην Ελλάδα. Σύμμαχός του σε όλο αυτό είναι το ήπιο κλίμα της περιοχής και η ιδανική αποστράγγιση του εδάφους των 120 στρεμμάτων οικογενειακού αμπελώνα. Γενικά είναι ο άνθρωπος που μας σύστησε Μοσχάτο Τυρνάβου σε πολλές εκδοχές και εκείνος που αποφάσισε να ασχοληθεί με τη Λημνιώνα και δικαιώθηκε αμέτρητες φορές με το αποτέλεσμα. Η εμπειρία του ξεδιπλώνεται και στην πολύ προσεκτική οινοποίηση του Syrah, το οποίο παλαίωσε για 18 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια και στη συνέχεια για άλλους 36 στη φιάλη, τονίζοντας το τεράστιο αρωματικό δυναμικό της ποικιλίας.
Θα ήταν υπερβολή να σου πούμε πως μπορείς να το καταναλώσεις τώρα, που είναι πολύ νέο, αλλά και περίπου 15 χρόνια μετά, αλλά θα στο πούμε, γιατί είναι η αλήθεια. Το Syrah του Κτήματος Μίγα και στις δυο περιπτώσεις θα σε ανταμείψει χωρίς φειδώ, απλά βιάσου γιατί δεν θα υπάρχει και για πάντα!