Το Ταμπούρι Σπάνιες Γαίες του οινοποιείου Στροφιλιά, είναι ένα μονοποικιλιακό Cabernet Franc που έχει ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις. Αν σου αρέσουν τα ερυθρά κρασιά με έντονο φρουτώδη χαρακτήρα, στρογγυλές και ζουμερές τανίνες, σε βοτανικό φόντο φρεσκάδας, βρήκες μόλις το αγαπημένο σου! Να ξέρεις πως έχει γίνει και ένα από τα δικά μας.
Η Στροφιλιά είναι ένα από τα πιο ιστορικά οινοποιεία της χώρας και η πορεία της ξεκίνησε το 1980. Οι κοινές αναζητήσεις για το μέλλον και την πορεία των δυο φίλων ηλεκτρολόγων μηχανικών τότε, του Γιάννη Μαλτέζου και του Αχιλλέα Λαμψίδη, έφερε στην επιφάνεια μια ειλικρινή επιθυμία τους να ασχοληθούν με το κρασί, αλλά όχι για λόγους βιοποριστικούς. Έτσι, 2 χρόνια αργότερα κάνουν την πρώτη τους ερασιτεχνική εμφιάλωση στο πατητήρι της οικογένειας Μαλτέζου. Η στροφιλιά που υπήρχε εκεί βάφτισε και το μετέπειτα οινοποιείο τους, που κατασκευάστηκε στη θέση Πατητήρια Αναβύσσου. Από το 2020 στην ομάδα προστέθηκε και ο οινολόγος Γιάννης Λίγκας και μαζί διανύουν τη νέα εποχή του οινοποιείου, που είναι πλαισιωμένη από συνεχείς διεθνείς διακρίσεις.
Το Ταμπούρι ανήκει στην premium σειρά εμφιαλώσεων, Σπάνιες Γαίες, που περιλαμβάνει μόνο υψηλής ποιότητας κρασιά, σε πολύ περιορισμένες φιάλες. Τα σταφύλια 100% Cabernet Franc, προέρχονται από το αμπελοτόπι Ασπρόκαμπος, που βρίσκεται σε υψόμετρο 800 μέτρων. Μετά τη ζύμωσή του με επιλεγμένες ζύμες, το κρασί αφήνεται να ωριμάσει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια 225 λίτρων για 12 μήνες.
Ένα Cabernet Franc που εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και είναι πολύ απλά πεντανόστιμο!