ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Custero 2023 - Tentenublo Wines
€22,60
€19,70
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Εμείς το βάλαμε στη λίστα με τα καλύτερα κρασιά που έχουμε δοκιμάσει ποτέ!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Είναι από εκείνα τα κρασιά που φτάνουν στα χέρια μας και μας κάνουν τόσο περήφανους, λες και τα έχουμε φτιάξει εμείς! Θα θέλαμε. Αλλά είμαστε έστω ευγνώμονες, που υπάρχουν αντισυμβατικοί τύποι εκεί έξω που πειραματίζονται και μας δίνουν την ευκαιρία να δοκιμάζουμε τέτοια διαμάντια. Το Custero από Tentenublo Wines, έχει όλα όσα θέλεις για να γίνει το απόλυτο κόκκινο που δεν θα χορταίνεις να απολαμβάνεις!

Τον Roberto Oliván, τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε με μια πεντάδα φωτιά μέσα από την οποία μας έμαθε την άλλη πλευρά της Rioja! Με τη χρήση λιγότερου βαρελιού, κατάφερε με ένα μαγικό τρόπο να δημιουργήσει την απόλυτη ισορροπία του παραδοσιακού στυλ και του αναζωογονητικού αέρα της νέας γενιάς της Rioja! Για αυτό άλλωστε θεωρείται ο πιο συναρπαστικός και αντισυμβατικός παραγωγός της περιοχής και κορυφαίους της νέας γενιάς στην Ισπανία! Σήμερα, μετά από 30 χρόνια οικογενειακής εμπειρίας, το οινοποιείο Tentenublo Wines διαθέτει 100 στρέμματα οικογενειακών αμπελώνων, μοιρασμένα σε 30 μικρά αγροτεμάχια στο χωριό Viñaspre, βόρεια της Ισπανίας. Με τις Tempranillo, Garnacha, Viura, Malvasía και άλλες γηγενείς ποικιλίες, αναδεικνύει το ξεχωριστό terroir της DOCa Rioja, στους απόκρημνους πρόποδες της οροσειράς Sierra de Cantabria, με το υψόμετρο να φτάνει τα 700 μέτρα και τον Ατλαντικό με τη Μεσόγειο να έχουν βρει το τέλειο πεδίο μάχης!

To Custero, είναι ακόμα μια απόδειξη πως οι ακραίες καιρικές συνθήκες, δημιουργούν πολύ χαμηλή αλλά εξαιρετικά συμπυκνωμένη παραγωγή! Τα σταφύλια λόγω θέσης, μαζεύονται μόνο χειρωνακτικά, από αμπελώνες 4-7 ετών αποκλειστικά βιολογικής καλλιέργειας. Ολόκληρα τσαμπιά από Garnacha, Tempranillo, Viura, Malvasía, Calagraño, Garnacha Gris, Graciano, Monastrell και Malvasía Riojana, μπήκαν σε ανοιχτές δεξαμενές και ζύμωσαν αυθόρμητα με γηγενείς ζύμες. Μετά τη συμπίεση τοποθετήθηκαν σε βαρέλια δεύτερης χρήσης και τσιμεντένιες δεξαμενές, όπου παρέμειναν περίπου 8 μήνες. Το αποτέλεσμα; Φρουτένια συμπύκνωση κόκκινου φρούτου, γεμάτο σώμα, μεταξένια υφή και μια νοστιμάδα που δεν μπορείς να ξεπεράσεις εύκολα!

Οι φιάλες που καταφέραμε να πάρουμε είναι περιορισμένες και αυτό δεν θα ήθελες να το χάσεις. Εμπιστεύσου μας!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ πορφυρό. Έντονος αρωματικός χαρακτήρας με τα κόκκινα φρούτα να υπερτερούν. Κόκκινα μούρα, ώριμο κόκκινο κεράσι, cranberry και ώριμη φράουλα, πλαισιώνονται από διακριτικά αρώματα βανίλιας, γλυκάνισου, σοκολάτας και διακριτικές γήινες νότες.

Στο στόμα έχει μέτριο(+) σώμα, με πλούσιο συμπυκνωμένο φρούτο και έντονη πολυπλοκότητα. Πολύ καλή ισορροπία οξύτητας και πολλών αλλά βελούδινων ταννινών. Ζουμερό κόκκινο κεράσι, μαρμελάδα φράουλα, βύσσινο, κόκκινο βατόμουρο, βανίλια, κανέλα, γλυκάνισος, απαλές νότες μαύρου πιπεριού, καπνού και σοκολάτας γάλακτος, συμπληρώνουν ένα πολύ νόστιμο αποτέλεσμα, με μια απολαυστική επίγευση που διαρκεί.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2023
Αλκοόλ 15%
Προέλευση Rioja, Ισπανία
Ποικιλία Garnacha, Tempranillo, Viura, Malvasía
Αρώματα Κόκκινα μούρα, κόκκινο κεράσι, cranberry, φράουλα, βανίλια, γλυκάνισος, σοκολάτα, γήινες νότες
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 8 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

CUSTERO 2023 - TENTENUBLO WINES

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Δοκίμασέ το με ψητή γαλοπούλα με γέμιση κιμά, bbq, ποικιλία από λουκάνικα, κοκκινιστό κότσι αρνιού, μοσχαρίσια παϊδάκια και ώριμα κίτρινα τυριά.

Μακαρόνια με κιμά φούρνου

Για την Σάλτσα Μπολονέζ
500 gr. κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο
3-4 κλωναράκια μαϊντανό
2 ντομάτες ή ντοματακια κονκασέ
1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
150 ml. κρασί λευκό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Μαντζουράνα αποξηραμένη
Θυμάρι αποξηραμένο
Ελαιόλαδο
Φρεσκοττριμμένο πιπέρι
Αλάτι


Για τα Ζυμαρικά
500 gr. βρασμένα σπαγγέτι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
400 ml. κρέμα γάλακτος
300 gr. τυρί μοτσαρέλα
150 gr. τυρί παρμεζάνα
150 gr. τυρί ρεγκάτο
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά ή γαλέτα

Για τη σάλτσα Μπολονέζ
Σε 3 κουταλιές ελαιόλαδο σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα υπόλοιπα λαχανικά μέχρι να γυαλίσουν.
Προσθέτουμε τον κιμά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να σπάσουν οι σβόλοι και το σωτάρουμε μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρά.
'Επειτα προσθέτουμε το κρασί και ανακατευούμε 2-3 λεπτά για να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τον ζωμό, τα ντοματάκια κονκασέ, τον πελτέ, την ζαχαρη, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει. Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε μερικές κουταλιές παρμεζάνα και ανακατεύουμε.

Για τα ζυμαρικά
Ανακατευούμε τα τυριά με την κρέμα γάλακτος, προσθέτοντας μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα πυρέξ ή ατομικά πυρίμαχα σκεύη βάζουμε εναλλάξ στρώσεις κιμά και μακαρόνια. Τέλος καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με το μείγμα τυριών - κρέμας και πασπαλίζουμε με γαλέτα.
Ψήνουμε στους 170°C μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει.  

 

Εύα Μονόχαρη

Food Blogger

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}