ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
The Mascot Cabernet Sauvignon 2017
€225,10
€196,50
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Ένα σπάνιο και συλλεκτικό, από τους θρυλικούς αμπελώνες της Napa Valley!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Έχεις σίγουρα ξαναδεί κάπου αυτή τη φιάλη με την πολύ χαρακτηριστική εικόνα στην ετικέτα. Η κομψότητα και η εμβληματική ένταση της Napa Valley δεν θα μπορούσε να έχει κάτι λιγότερο. Το The Mascot 2017, είναι σπάνιο και μόνο για εκείνους που προτιμούν ένα γεμάτο και στιβαρό ερυθρό κρασί με τεράστια δυνατότητα παλαίωσης. Η γεύση του μαρτυρά την αριστοτεχνία των δημιουργών του και την εξέλιξη των θρυλικών αυτών αμπελώνων!

Το The Mascot ξεκίνησε σαν το κρασί «της οικογένειας» προερχόμενο από τους λόφους του Oakville και καταναλωνόταν σε καθημερινή βάση, αλλά στη συνέχεια πήρε άλλες διαστάσεις, όταν η οικογένεια κατάλαβε τη δυναμική των αμπελώνων της περιοχής. Έτσι το 1996 δημιούργησε το Bond, μια ελίτ Grand Cru αμπελώνων στην ευρύτερη περιοχή, όπου το Cabernet Sauvignon έδινε αριστουργηματικά αποτελέσματα στην οινοποίηση. Το Mascot 2017 αποτελείται από σταφύλια που έχουν επιλεχθεί από όλους τους θρυλικούς αμπελώνες της οικογένειας και από το αμπελοτεμάχιο  Promontory, μια προσθήκη που έγινε το 2008.

 Το αποτέλεσμα ήταν ένα κρασί που συνδυάζει τη νεανική φρεσκάδα, με τον όγκο και την ένταση ενός κρασιού παλαίωσης. Η ποικιλιακή σύνθεση βασίζεται κυρίως στο Cabernet Sauvignon έως 95%, αναλόγως τη χρονιά και συμπληρώνεται από μικρότερα ποσοστά Merlot, Cabernet Franc και Petit Verdot. Μετά τη ζύμωση ακολουθεί παλαίωση σε δρύινα βαρέλια και η παραμονή του εκεί δίνει μια πλούσια δομή, παράλληλα με έναν πολύ κομψό χαρακτήρα.

Τώρα που το βρήκες θα αντέξεις να το κρατήσεις για τα επόμενα 10 τουλάχιστον χρόνια; Αξίζει, αλλά το αφήνουμε πάνω σου!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ (+)

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ ρουμπινί με πορφυρές ανταύγειες. Πλούσια και έντονα αρώματα φράουλας, βατόμουρου, δαμάσκηνου, βύσσινου, μαύρου κερασιού, μύρτιλου, μπαχαρικών και αποξηραμένων βοτάνων. Νότες από κακάο, βανίλια, καπνό και γλυκάνισο δίνουν έξτρα πολυπλοκότητα.

Στο στόμα, έχει πλούσιο σώμα και συμπυκνωμένη δομή. Έντονες και βελούδινες και ζωηρή οξύτητα που προσθέτει φρεσκάδα και ζωντάνια. Ώριμα δαμάσκηνα, βατόμουρα, μαύρο κεράσι και γλυκό βύσσινο, πλαισιώνονται από νότες σοκολάτας και μιας διακριτικής ορυκτότητας.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2017
Αλκοόλ 14,8%
Προέλευση Napa Valley, Αμερική
Ποικιλία Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot
Αρώματα ώριμη φράουλα, βατόμουρο, δαμάσκηνο, βύσσινο, μαύρο κεράσι, μύρτιλο, μπαχαρικά, αποξηραμένα βότανα, κακάο, βανίλια, καπνός, γλυκάνισος
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 20 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 10 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

THE MASCOT CABERNET SAUVIGNON 2017

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με κόκκινα κρέατα σχάρας, αρνίσια παϊδάκια με θυμάρι και σκόρδο, χοιρινό iberico με τρούφα, κυνήγι και πουλερικά καθώς και παλαιωμένα και μπλε τυριά

Roast beef με μπαχαρικά και σάλτσα κόκκινου κρασιού

  • 2 κουταλιές πιπέρι σε κόκκους
  • 2 κουταλιές σπόρους μουστάρδας λευκούς ή μαύρους
  • 2 κουταλιές σπόρους μάραθου
  • 1.5 κιλό φιλέτο βοδινού
  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα ολικής αλέσεως ή Αγγλικού τύπου (κατα προτίμηση χωρίς γλουτένη)
  • 3 χοντροκομμένα κόκκινα κρεμμύδια μαζί με τις φλούδες
  • Λίγο θυμάρι

Για τη σάλτσα:

  • 2 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
  • 1.5 με 2 κουταλάκια κορν φλάουρ
  • 2 κύβους βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλο
  • 400ml κόκκινο κρασί

 

  1. Δύο ημέρες πριν, αλέστε το πιπέρι και τους σπόρους χρησιμοποιώντας ένα γουδί. Αλοίψτε το φιλέτο με τη μουστάρδα και έπειτα κυλήστε το στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάστε με μια ζελατίνα και τοποθετήστε το στο ψυγείο.
  2. Δύο ώρες πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα, βγάλτε το κρέας από το ψυγείο ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C. Τοποθετήστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε το κρέας μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο καφέ χρώμα. Χρησιμοποιείστε τα κρεμμύδια στη γάστρα σαν βάση στην οποία θα τοποθετήσετε το κρέας. Ψήστε για 20 λεπτά για μέτρια ψημένο ή 35 λεπτά για καλοψημένο βοδινό.
  4. Βγάλτε το βοδινό από τη γάστρα και τοποθετήστε το σε μια πιατέλα καλυμμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά για να μην κρυώσει. Βάλτε τη γάστρα στην εστία και μαζί με τα κρεμμύδια και τους χυμούς του κρέατος, τοποθετήστε το κορν φλάουρ και τους κύβους βοδινού ψιλοκομμένους. Ανακατέψτε το ζελέ και σταδιακά ρίξτε το κρασί ανακατεύοντας. Σιγοβράστε μέχρι να ελαττωθεί λίγο η ποσότητα. Σουρώστε τη σάλτσα κρατώντας εκτός τα κρεμμύδια. Κόψτε σε φέτες το βοδινό, αρωματίστε το με το θυμάρι και σερβίρετε με τη σάλτσα του κόκκινου κρασιού.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}