ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Tu Vin Plus Aux Soirees... 2022 - Fabien Jouves
Mas del Perie - Fabien Jouves

TU VIN PLUS AUX SOIREES... 2022 - FABIEN JOUVES

  Γαλλία / Cahors
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Φρεσκάδα και ζωντάνια, με extra bonus το μοναδικό terroir!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Tu Vin Plus Aux Soirees μας έχει πάρει τα μυαλά. Φταίει σίγουρα ο Fabien Jouves που μας εξιτάρει τη φαντασία με τις νέες του οινοποιήσεις και τις περίτεχνες τεχνικές του. Φταίει όμως και το γεγονός ότι δεν θα φανταζόμασταν ποτέ πόση φρεσκάδα μπορεί να κρύβει ένα τέτοιο blend. Κρασί για να ξεκινήσει το πάρτι; Ή πάρτι για να ξεκινήσεις να πίνεις αυτό το κρασί; Η ετικέτα το δηλώνει ευθαρσώς και εσύ μπορείς να το μεταφράσεις όπως σε βολεύει!

Ο Fabien Jouves, είναι ο μοναχογιός μια οικογένειας, που καλλιεργούσε επί χρόνια τα ιδιόκτητα αμπέλια της στο λόφο Trespoux του Cahors, λίγο έξω από το Bordeaux. Η παραγωγή κάθε χρόνο προοριζόταν για το συνεταιρισμό της περιοχής, με αποτέλεσμα να μην εμφιαλώνουν το δικό τους κρασί. Το 2006 όλα άλλαξαν όταν μετά την αποφοίτησή του από την École du Vin de Bordeaux, διαλέξε τα πιο παραγωγικά και ευνοημένα τοπογραφικά αμπέλια της οικογένειας και τα μετέτρεψε σε βιοδυναμικά, ιδρύοντας το boutique οινοποιείο Mas Del Perie. Η κυριολεκτικά ριζική αλλαγή των εδαφών και ο «παράδοξος» τρόπος με τον οποίο οινοποίησε το Malbec, έκανε θραύση και κατέληξε στο να ασχολείται όλη η ελίτ της οινικής σκηνής μαζί του. Φυσική οινοποίηση, ελάχιστες παρεμβάσεις και σχεδόν μηδενικά θειώδη, δημιούργησαν έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο προσέγγισης γύρω από την παραγωγή μοναδικών και νέας γενιάς κρασιών, του Cahors. Ο ίδιος μας προετοιμάζει και τα χωρίζει σε δυο κατηγορίες, Vins de Terroir και Vins de Soif. Τα πρώτα είναι κρασιά terroir και τα δεύτερα είναι τα κρασιά της δίψας. Στην περίπτωση όμως του Tu Vin Plus Aux Soirees, σου λέμε με το χέρι στην καρδιά πως ακροβατεί ανάμεσα και στις δυο κατηγορίες!

Το Tu Vin Plus Aux Soirees, προέρχεται από ένα αμπελοτόπι σε υψόμετρο 350 μέτρων, με αμπέλια ηλικίας 25 ετών. Ολόκληρα τσαμπιά από τις ποικιλίες Malbec και Cabernet Franc, τρυγούνται χειρωνακτικά και διαβρέχονται για 7 ημέρες, ενώ στη συνέχεια το κρασί μεταφέρεται σε τσιμεντένιες δεξαμενές και δρύινα βαρέλια, όπου παραμένει για 6 μήνες, πριν εμφιαλωθεί εντελώς αφιλτράριστο. Η φρεσκάδα του φρούτου, δίνει μια ζωντάνια στο κρασί, αλλά με έξτρα μπόνους το σώμα και την αποτύπωση του terroir του Calhors!

Κάλεσε φίλους, βάλε τη φωτιά στα κάρβουνα, ετοίμασε λουκάνικα, burger, μπριζόλες και τα συναφή, προμηθεύσου και μερικές φιάλες από το Tu Vin Plus Aux Soirees, γιατί δεν κυκλοφορούν και πολλές, και τη συνέχεια την ξέρεις.

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΕΝΤΟΝΗ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Στο ποτήρι είναι βαθύ πορφυρό. Ανθικά αρώματα βιολέτας πλαισιώνονται από φρέσκα αρώματα από φραγκοστάφυλο, βύσσινο, μαύρο κεράσι, δαμάσκηνο, βανίλια, πιπέρι, γλυκόριζα και ευκάλυπτο.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα με ισορροπημένη οξύτητα και πολύ στρογγυλεμένες ταννίνες. Στο στόμα το βύσσινο, μύρτιλο, κεράσι και βατόμουρο είναι πιο έντονα από τη μύτη, ενώ νότες βανίλιας, καπνού, και τσαγιού δημιουργούν ένα πολύ νόστιμο σύνολο.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2022
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Cahors, Γαλλία
Ποικιλία Malbec, Cabernet Franc
Αρώματα Βιολέτα, φραγκοστάφυλο, βύσσινο, μαύρο κεράσι, δαμάσκηνο, βανίλια, πιπέρι, γλυκόριζα, ευκάλυπτος
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 6 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 4 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

TU VIN PLUS AUX SOIREES... 2022 - FABIEN JOUVES

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα rib-eye μέτρια ψημένο, burger με καραμελωμένα κρεμμύδια και κατσικίσιο τυρί, μοσχαράκι bourguignon ή σιγοψημένη πανσέτα με bbq sauce.

Τραγανή πάπια στο φούρνο

  • 1 πάπια με την πέτσα βάρους περίπου 3 κιλών
  • 1 κιλό πατάτες, ξεφλουδισμένες, κομμένες σε μεγάλα κομμάτια και καλά ξεπλυμένες
  • 4 κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 50grλίπος πάπιας
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • ξύσμα 2 λεμονιών

 

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220° C . Τρίβουμε με αλάτι ολόκληρη την πάπια και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι μέσα στην κοιλότητα. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια στραγγίζουμε καλά και τις λιώνουμε. Τηγανίζουμε τα κρεμμύδια στο λίπος πάπιας μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το σκόρδο στον πουρέ πατάτας και ανακατεύουμε μαζί με το φασκόμηλο, το ξύσμα λεμονιού και το πιπέρι. Τοποθετούμε το μείγμα μέσα στην κοιλότητα της πάπιας. Βάλτε την πάπια σε ένα ευρύχωρο ταψί σε μεσαία σκάλα του φούρνου. Ψήστε για 30 λεπτά.
  2. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180 C ή 160 C στον αέρα. Αφήστε την πάπια για ακόμα 2 ½ ώρες στο φούρνο. 
  3. Όταν η πάπια έχει ψηθεί, τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε για 15 λεπτά πριν την κόψουμε. 

Προτείνουμε να τη σερβίρετε με κόκκινο λάχανο και πατάτες φούρνου.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}