Το Tu Vin Plus Aux Soirees μας έχει πάρει τα μυαλά. Φταίει σίγουρα ο Fabien Jouves που μας εξιτάρει τη φαντασία με τις νέες του οινοποιήσεις και τις περίτεχνες τεχνικές του. Φταίει όμως και το γεγονός ότι δεν θα φανταζόμασταν ποτέ πόση φρεσκάδα μπορεί να κρύβει ένα τέτοιο blend. Κρασί για να ξεκινήσει το πάρτι; Ή πάρτι για να ξεκινήσεις να πίνεις αυτό το κρασί; Η ετικέτα το δηλώνει ευθαρσώς και εσύ μπορείς να το μεταφράσεις όπως σε βολεύει!
Ο Fabien Jouves, είναι ο μοναχογιός μια οικογένειας, που καλλιεργούσε επί χρόνια τα ιδιόκτητα αμπέλια της στο λόφο Trespoux του Cahors, λίγο έξω από το Bordeaux. Η παραγωγή κάθε χρόνο προοριζόταν για το συνεταιρισμό της περιοχής, με αποτέλεσμα να μην εμφιαλώνουν το δικό τους κρασί. Το 2006 όλα άλλαξαν όταν μετά την αποφοίτησή του από την École du Vin de Bordeaux, διαλέξε τα πιο παραγωγικά και ευνοημένα τοπογραφικά αμπέλια της οικογένειας και τα μετέτρεψε σε βιοδυναμικά, ιδρύοντας το boutique οινοποιείο Mas Del Perie. Η κυριολεκτικά ριζική αλλαγή των εδαφών και ο «παράδοξος» τρόπος με τον οποίο οινοποίησε το Malbec, έκανε θραύση και κατέληξε στο να ασχολείται όλη η ελίτ της οινικής σκηνής μαζί του. Φυσική οινοποίηση, ελάχιστες παρεμβάσεις και σχεδόν μηδενικά θειώδη, δημιούργησαν έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο προσέγγισης γύρω από την παραγωγή μοναδικών και νέας γενιάς κρασιών, του Cahors. Ο ίδιος μας προετοιμάζει και τα χωρίζει σε δυο κατηγορίες, Vins de Terroir και Vins de Soif. Τα πρώτα είναι κρασιά terroir και τα δεύτερα είναι τα κρασιά της δίψας. Στην περίπτωση όμως του Tu Vin Plus Aux Soirees, σου λέμε με το χέρι στην καρδιά πως ακροβατεί ανάμεσα και στις δυο κατηγορίες!
Το Tu Vin Plus Aux Soirees, προέρχεται από ένα αμπελοτόπι σε υψόμετρο 350 μέτρων, με αμπέλια ηλικίας 25 ετών. Ολόκληρα τσαμπιά από τις ποικιλίες Malbec και Cabernet Franc, τρυγούνται χειρωνακτικά και διαβρέχονται για 7 ημέρες, ενώ στη συνέχεια το κρασί μεταφέρεται σε τσιμεντένιες δεξαμενές και δρύινα βαρέλια, όπου παραμένει για 6 μήνες, πριν εμφιαλωθεί εντελώς αφιλτράριστο. Η φρεσκάδα του φρούτου, δίνει μια ζωντάνια στο κρασί, αλλά με έξτρα μπόνους το σώμα και την αποτύπωση του terroir του Calhors!
Κάλεσε φίλους, βάλε τη φωτιά στα κάρβουνα, ετοίμασε λουκάνικα, burger, μπριζόλες και τα συναφή, προμηθεύσου και μερικές φιάλες από το Tu Vin Plus Aux Soirees, γιατί δεν κυκλοφορούν και πολλές, και τη συνέχεια την ξέρεις.