ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Ultreia Saint Jacques 2018 - Bodegas Raul Perez
Bodegas Raul Perez

ULTREIA SAINT JACQUES 2018 - BODEGAS RAUL PEREZ

  Ισπανία / Bierzo
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Ήρθε να ξεπεράσει κατά πολύ τα υπόλοιπα κρασιά αυτής της κατηγορίας τιμής! 93 pts από Robert Parker!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Όσοι ξέρουν, αποκαλούν τη ισπανική ποικιλία Mencia “Pinot Noir on steroids” γιατί έχει καθαρό και έντονο κόκκινο φρούτο, αλλά πιο πλούσιο σώμα, πιο έντονες τανίνες και πικάντικο χαρακτήρα. Το Ultreia Saint Jacques 2018 Raul Perez είναι αυτό ακριβώς και ακόμα περισσότερα. Συγκεκριμένα, ο Robert Parker λέει πως ξεπερνά κατά πολύ τα υπόλοιπα κρασιά αυτής της κατηγορίας τιμής, γι’ αυτό το βαθμολόγησε και με 93pts!

Ο Raul Perez είναι ένας από τους πιο διάσημους οινοποιούς του Bierzo. Έχει μάθει δίπλα στον μεγάλο Alvaro Palacios όλα τα μυστικά της βιοδυναμικής καλλιέργειας και της Mencia. Γύρω στο 2000 αποφάσισε να στραφεί κι εκείνος στη βιοδυναμική καλλιέργεια και στην ήπια φυσική οινοποίηση. Ο Perez αφήνει το terroir και την ποικιλία να μιλήσει και γι’ αυτό τα κρασιά του έχουν τόσα πολλά να πουν.

Το πρώτο δικό του project ήταν το Ultreia, το οποίο ξεκίνησε το 2003. Ultreia, είναι ένας χαιρετισμός που χρησιμοποιoύσαν παλιά οι προσκυνητές που ταξίδευαν από το Camino στο Santiago και σημαίνει «πάμε πιο πέρα». Η ιστορία τους είναι συνδεδεμένη με τη γενέτειρα του Raul και έτσι θέλησε να τιμήσει τον τόπο του, αλλά και να σηματοδοτήσει την αρχή μιας λαμπρής πορείας που θα τον «πήγαινε πιο πέρα». Το Ultreia Saint Jacques Raul Perez προέρχεται από Mencia που μαζεύεται με το χέρι και ζυμώνει με γηγενείς ζύμες, σε ολόκληρα τσαμπιά. Η χρονιά του 2018 παλαίωσε σε βαρέλια 225 λίτρων, δεύτερης χρήσης, από το Vega Sicilia (!!!!) και σε τσιμεντένιες δεξαμενές για 9 με 10 μήνες. Το κρασί εμφιαλώνεται αφιλτράριστο και περικλείει μέσα του όλη τη φινέτσα και τη μαγεία της Mencia.

Αν δεν το έχεις βάλει ήδη στο καλάθι σου έχεις αργήσει!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Το Ultreia Saint Jacques 2018 Raul Perez έχει μέτριο πορφυρό χρώμα και μεθυστική μύτη. Έντονα αρώματα δαμάσκηνου, βύσσινου, λεβάντας, νυχτολούλουδου, γλυκόριζας, αστεροειδή γλυκάνισου, κερασιού, βατόμουρου και φράουλας.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, δροσιστική οξύτητα και μέτριες μεταξένιες τανίνες. Ζουμερά και πλούσια κόκκινα φρούτα όπως φράουλα, βύσσινο, αγριοκέρασο και μαρμελάδα φραμπουάζ πλαισιώνονται από νότες τσαγιού, γραφίτη, λεβάντας και πιπεριού.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2018
Αλκοόλ 13,5%
Προέλευση Bierzo, Ισπανία
Ποικιλία Mencia
Αρώματα Δαμάσκηνο, βύσσινο, λεβάντα, νυχτολούλουδο, γλυκόριζα, αστεροειδής γλυκάνισος, κεράσι, βατόμουρο, φράουλα, μαρμελάδα φραμπουάζ, τσάι, γραφίτης, λεβάντα, πιπέρι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 9-10 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Ναι

ULTREIA SAINT JACQUES 2018 - BODEGAS RAUL PEREZ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με ένα κοτόπουλο κοκκινιστό με πουρέ πατάτας με δεντρολίβανο, ένα carpaccio μοσχάρι, ή ένα κατσικάκι στο φούρνο.

Αρνάκι φιλέτο με κόλιανδρο και σαλάτα κους κους

Για το αρνάκι

1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο τριμένο
• 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
• 3 κουταλιες της σούπας ελαιόλαδο
• 900g αρνί φιλέτο λαιμο

Για τη σαλάτα
• 200g κους κους
• 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
• 200g (7 ουγκιά) μικτές ντομάτες, ψιλοκομμένες
• 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
• 2 λεμόνια, χυμό, συν 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού, και φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

 

  1. Αναμίξτε το κόλιανδρο, την πάπρικα και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Αλοίψτε το αρνί και το αφήστε το να μαριναριστεί για 30 λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C. Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι σε ένα τηγάνι και ροδίστε το αρνί από όλες τις πλευρές. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί, πάνω σε λαδόκολλα, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά. Τα τελευταία 3 λεπτά αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο.
  2. Βράζετε 200 ml νερό σε ένα σκεύος. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε το κους κους σε αναλογία περίπου 1 προς 1. Το αφήνετε 5' να φουσκώσει και να μαλακώσει και είναι έτοιμο. Αφήστε να κρυώσει ελαφρά στη συνέχεια προσθέστε τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να αναμιχθούν όλα τα υλικά. Δοκιμάστε και προσθέστε λεμόνι ή πιπέρι ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Για να σερβίρετε, κόψτε το αρνί σε φέτες και σερβίρετε με τη σαλάτα κους κους και φέτες λεμόνι

Συνδυασμός με κρασί

Το αρνάκι είναι ένα κρέας που αγαπάει το κρασί και είναι κρίμα να μην συνδυάζεται με κόκκινα κρασιά πλούσια και τανικά. Το ιδανικό κρασί για αυτό το πιάτο πρέπει να έχει έντονα αρώματα με μέτρια επιροή του βαρελιού και μια νύξη φυτικών ή βοτανικών χαρακτηριστικών που θα ταιριάξει με το κόλιανδρο. Οι μέτριες τανίνες θα καθαρίσουν το στόμα προετοιμάζοντάς το για την επόμενη λαχταριστή μπουκιά.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}