ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Xerico 2019 - Tentenublo Wines
Tentenublo Wines

XERICO 2019 - TENTENUBLO WINES

  Ισπανία / Rioja
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΛΑΒΕΣ

Απόλυτη ισορροπία παραδοσιακού στυλ και αναζωογονητικού αέρα μιας νεαρής κόκκινης Rioja!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Tentenublo Xérico είναι ο φόρος τιμής του Roberto Oliván, στις 4 γενιές καλλιεργητών Teodoro, Félix, Ignacio και Roberto που έχουν φροντίσει τη γη του Tentenublo. Στην ετικέτα φιγουράρουν κάθε χρονιά τα αγαπημένα του πρόσωπα, ενώ την εμφιάλωση του 2019 κοσμεί ο γιος του!

Ο Roberto Oliván, είναι το μεγαλύτερο ίσως αστέρι της Rioja, σίγουρα ο πιο συναρπαστικός παραγωγός της περιοχής και έχει χαρακτηριστεί ως ο κορυφαίος νέος παραγωγός της χρονιάς στην Ισπανία! Ανήκει στην τέταρτη γενιά οινοποιών μιας οικογένειας αμπελουργών που καλλιεργούν σταφύλια στη Rioja  εδώ και τουλάχιστον 30 έτη. Το όραμά του ήταν να αναδείξει την παραδοσιακή ποιότητα του terroir της DOCa Rioja, με έναν μοντέρνο αέρα φρεσκάδας και ελάχιστη χρήση βαρελιού. Μπήκε δυναμικά στην αγορά το 2011, με την αναγέννηση του οικογενειακού οινοποιείου Tentenublo Wines, στην περιοχή Vinaspre. Εκεί καλλιεργεί τις ποικιλίες Tempranillo, Garnacha, Viura και Malvasía, σε 100 στρέμματα οικογενειακών αμπελώνων, μοιρασμένα σε 30 μικρά αγροτεμάχια στο χωριό Viñaspre, βόρεια της Ισπανίας. Στους απόκρημνους πρόποδες της οροσειράς Sierra de Cantabria, το υψόμετρο φτάνει τα 700 μέτρα και η κλιματική διαφορά μεταξύ Ατλαντικού και Μεσογείου, δημιουργεί ακραίες καιρικές συνθήκες. Το όνομα Tentenublo, είναι η παραδοσιακή λέξη για το κουδούνισμα των καμπανών που χρησιμοποιούσαν για να διώξουν μακριά τις χαλαζοπτώσεις, κατά την περίοδο ωρίμανσης των σταφυλιών.

Το Tentenublo Xérico παράγεται από σταφύλια διαφορετικών αγροτεμαχίων, ηλικίας 15 έως 50 ετών, σε ύψος 550-700 μέτρα. Είναι βιολογικής καλλιέργειας και το χαρμάνι αποτελείται από 85% Tempranillo και 15% Viura. Ο Roberto Oliván, προσθέτει πάντα στα κόκκινα κρασιά, ένα ποσοστό λευκής ποικιλίας για να απογειώσει τα αρώματα και τον ουρανίσκο! Τα αμπέλια έχουν έδαφος ασβεστολιθικό, αλλά o συνδυασμός πολύ ξηρού καλοκαιριού και πολύ δροσερού χειμώνα, εισάγει την έννοια της ξερικής υγρασίας, ή αλλιώς Xeric Torriortent, δηλαδή Xérico!

Δώσε βάση εδώ τώρα… Τα σταφύλια (20% ολόκληρα τσαμπιά) είναι πατημένα παραδοσιακά με τα πόδια και η ζύμωση για κάθε αγροτεμάχιο γίνεται με φυσικές ζύμες ξεχωριστά, ώστε να αποτυπωθεί πολύ συγκεκριμένα το κάθε terroir. Γίνεται χρήση τσιμεντένιων και ανοξείδωτων δεξαμενών διαφορετικού μεγέθους, ενώ μετά τη μηλογαλακτική ζύμωση ακολουθεί παλαίωση για 7 μήνες. Στο τέλος αναμιγνύονται όλα μαζί σε μια μεγάλη τσιμεντένια δεξαμενή, όπου μένουν εκεί για 2 μήνες πριν την εμφιάλωση.

Το αποτέλεσμα; Έκρηξη αρωμάτων από άνθη βιολέτας, βατόμουρο και ώριμων κατακόκκινων κερασιών. Το κρασί αυτό έχει τη φρεσκάδα του νεανικού αλλά σου δίνει και τη θαλπωρή του οικείου, του ρουστίκ και παραδοσιακού! Η πολυπλοκότητά του θα σου δημιουργήσει εμμονή!

Θέλεις σίγουρα να το πιείς με τη μοσχαρίσια μπριζόλα, την ποικιλία λουκάνικων και το συκώτι στο τηγάνι, γι'αυτό πρόλαβέ το τώρα, γιατί θα εξαφανιστεί πάλι σύντομα!  

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΓΕΜΑΤΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΜΕΤΡΙΑ

Δοκιμή

Ζωηρό βιολετί στο ποτήρι, με μωβ ανταύγειες. Τραγανά και φρέσκα αρώματα βατόμουρου, κόκκινων κερασιών, μύρτιλου και δαμάσκηνου. Σταδιακά εμφανίζονται γήινα και βουτυράτα αρώματα. Το κάστανο και η καραμέλα επικρατούν.

Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα, με έντονο και συμπυκνωμένο φρούτο, κυρίως μαύρο βατόμουρο, σε γήινες αποχρώσεις. Ζωντανές αλλά πολύ καλοδουλεμένες ταννίνες, έρχονται σε απόλυτη ισορροπία με την αισθητή οξύτητα και δίνουν ένα φρέσκο και πολύ κομψό αποτέλεσμα μακράς επίγευσης. 

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2019
Αλκοόλ 14.5%
Προέλευση Rioja, Ισπανία
Ποικιλία Tempranillo, Viura
Αρώματα Βατόμουρο, κεράσι, μύρτιλο, δαμάσκηνο, γήινα αρώματα, βούτυρο, κάστανο, καραμέλα
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 7 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 7 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

XERICO 2019 - TENTENUBLO WINES

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδύασέ το με μοσχαρίσια μπριζόλα, λουκάνικα, συκώτι στο τηγάνι, striploin σιτεμένο

Μοσχαράκι κατσαρόλας με κόκκινο κρασί

1 κιλό μοσχάρι  χωρίς κόκκαλο κομμένο σε μπουκιές

4 κ.σ. αλεύρι

1 & 1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κούπα ξηρό κόκκινο κρασί

1 κύβο ζωμό μοσχάρι

1/2 κ.γ. ξερό θυμάρι

1 φύλλο δάφνη

1 συσκευασία μικρά φρέσκα μανιτάρια ολόκληρα

1 συσκεαυασία baby carrots

 

Σκουπίστε με χαρτί κουζίνας το κρέας για να απορροφήσει την υπερβολική υγρασία. Ανακατέψτε σε ένα μπολ 3 κουταλιές σούπας αλεύρι, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, την πάπρικα και το πιπέρι και αλευρώστε το κρέας με το μίγμα αλευριού.

Σωτάρετε το κρέας σε καυτό λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, 4-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα. Προσθέστε το κόκκινο κρασί, ανακατεύοντας καλά ώστε να ενσωματωθούν τα υπολοίματα του κρέατος από τον πάτο της κατσαρόλας.

Τοποθετήτε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα και προσθέστε το ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη, και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Μόλις πάρει βράση, σκεπάζετετε την κατσαρόλα , χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και αφήνετε το κρέας να μαγειρευτεί για μία ώρα περίπου ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μπορείτε να συνοδέψετε το κρέας σας με άγριο ρύζι.

Καλή σας όρεξη.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}