ΦΙΛΤΡΑ

Τα φίλτρα έρχονται...

Εύρος Τιμών

Ταξινόμηση

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

{{cart.TotalPieces}} τεμάχιο στο καλάθιτεμάχια στο καλάθι

Το καλάθι σου είναι κλειδωμένο και ξεκλειδώνει σε {{cart.UnlocksInMinutes}} λεπτά

{{item.Name}}
{{item.SubTitle}}
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
Αφαίρεση
{{item.ProductPiecesCount}} τεμάχιο τεμάχια
Καλύτερη Online Κάβα 2023
65k+ Ευχαριστημένα Μέλη
Δωρεάν Αποστολή*
Δωρεάν Επιστροφές
Έχουν παραδοθεί πάνω από 1.500.000 φιάλες
Κριτικές Πελατών: 9,8/10
Xi-Ro 2021 - Κτήμα Λίγας
€32,80
€28,60
ΠΟΣΟΤΗΤΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ Στην πόρτα σου σε 1 - 3 μέρες

Το πιο σπάνιο φυσικό ελληνικό κρασί!

ΣΤΕΙΛΤΟ ΣΕ ΦΙΛΟ

Γιατί το αγαπάμε;

Το Xi-Ro Λίγα είναι το πιο ανατρεπτικό κόκκινο κρασί που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά. Και εκτός από ανατρεπτικό είναι και καταπληκτικό! Πρόκειται για ένα blend από Ξινόμαυρο (Xi) – Ροδίτη (Ro) με ήπια φυσική οινοποίηση. Τι σημαίνει ήπια φυσική οινοποίηση; Σημαίνει πως ζύμες εμπορίου, ένζυμα, θειώδη και λοιπά ΔΕ θα τα βρεις σε αυτή τη φιάλη.

Η παράδοση της οικογένειας Λίγα με το κρασί μετρά ήδη αρκετές δεκαετίες. To οινοποιείο βρίσκεται στην Πέλλα και εκεί ο Θωμάς (πατέρας), η Μελισσάνθη (κόρη) και ο Ιάσων (γιος) Λίγας πειραματίζονται με τις ποικιλίες του τόπου προσπαθώντας να κάνουν κρασιά που αντανακλούν τόσο το terroir της περιοχής όσο και την προσωπικότητα τους. Με φιλοσοφία πιστή στη φυσική οινοποίηση και την βιοδυναμική καλλιέργεια δημιουργούν κρασιά που φιγουράρουν στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, είναι περιζήτητα και φυσικά προπωλούνται πριν καν εμφιαλωθούν. Το Xi-Ro Λίγα είναι ένα τέτοιο κρασί. Το χαρμάνι αποτελείται από 95% Ξινόμαυρο και 5% Ροδίτη, τα οποία οινοποιούνται χωριστά και έπειτα μπλεντάρονται και ωριμάζουν για 10 μήνες σε παλιά, μεγάλα δρύινα βαρέλια. Το αποτέλεσμα είναι ζουμερό, σπιρτόζικο και πραγματικά μοναδικό!

Πρόλαβε το πριν εξαντληθεί στην Ελλάδα και το ψάχνεις στα Wine Bars της Γαλλίας!

ΧΡΩΜΑ

ΚΟΚΚΙΝΟ

ΑΡΩΜΑΤΙΚΗ ΕΝΤΑΣΗ

ΜΕΤΡΙΑ

ΣΩΜΑ

ΜΕΤΡΙΟ

ΟΞΥΤΗΤΑ

ΕΝΤΟΝΗ

Δοκιμή

Έχει μέτριο ρουμπινί χρώμα, με πορφυρές ανταύγειες. Ζωηρά αρώματα τομάτας, φράουλας, βύσσινου και κράνου μπλέκονται με έντονες ζωικές αλλά και βοτανικές νότες. Νύξεις κανέλας, μαντζουράνας, δεντρολίβανου, λεβάντας και καπνού συμπληρώνουν το μοναδικό σύνολο.

Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, τραγανή οξύτητα και έντονες αλλά καλοδουλεμένες τανίνες. Ζουμερά κόκκινα φρούτα όπως φράουλα, ρόδι, κεράσι, κράνο και κόκκινο μήλο πλαισιώνονται από νότες βοτάνων, τομάτας, δέρματος και τσαγιού.

Τα τεχνικά
Χρώμα Κόκκινο
Τύπος Ξηρό
Χρονιά 2021
Αλκοόλ 13%
Προέλευση Πέλλα
Ποικιλία Ξινόμαυρο, Ροδίτης
Αρώματα Τομάτα, φράουλα, λεβάντα, φραμπουάζ, κανέλα, λεβάντα, καπνός, ρόδι, κεράσι, κράνο, τσάι.
Μέγεθος Φιάλης 750ml
Παραμονή σε βαρέλι 10 μήνες
Θερμοκρασία σερβιρίσματος 16°C
Παλαίωση 8 χρόνια
Πώμα Φελλός
Βιολογικό Όχι

XI-RO 2021 - ΚΤΗΜΑ ΛΙΓΑΣ

ΜΕ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΠΙΕΙΣ

Συνδυασέ το με μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι ή μακαρόνια, σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα ή με χωριάτικο λουκάνικο στα κάρβουνα.

Μοσχάρι κοκκινιστό με μακαρόνια

Για το στιφάδο

1 κιλό βόειο κρέας
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κουταλιά της σούπας πελτέ τομάτας
1 κιλό φρέσκες ντομάτες, ψιλοκομμένες
1 πατάτα (ολόκληρη)
1 ξύλο κανέλας
2 κόκκους μπαχάρι
1 ποτήρι βραστό νερό
Αλάτι
Πιπέρι
 

Για ζυμαρικά

 1 πακέτο σπαγγέτι
τριμμένο παρμεζάνα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Πλένουμε καλά το κρέας και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και πιπερώνουμε.

Σοτάρουμε το κρέας με λίγο λάδι ώσπου να ροδοκοκκινίσει, γυρνώντας το ταχτικά, για  να μην κολλήσει .

Μόλις πάρει χρώμα σβήνουμε το κρέας με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ ντομάτας, τις φρέσκιες ντομάτες και μία ολόκληρη πατάτα (για να χυλώσει η σάλτσα).

Ρίχνουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (για να μην ξυνίσει η σάλτσα), αλάτι κατά βούληση, 2 κόκκους μπαχάρι, ένα ξύλο κανένας και ένα ποτήρι βραστό νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα (αφήνοντας ένα μικρό άνοιγμα για ν΄αναπνέει) και σιγοβράζουμε γυρίζοντάς το από καιρό σε καιρό.

Αν τυχόν απορροφηθεί η σάλτσα μέχρις ότου ψηθεί το κρέας, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό.

Λίγο πριν ετοιμαστεί το φαγητό αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Περνάμε τη σάλτσα (μαζί με την πατάτα) από  blender και την ξαναβάζουμε να βράσει για μαζί με το κρέας, μέχρι να μαλακώσει επαρκώς.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το φαγητό, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε, προσθέτουμε μία κουταλιά βούτυρο και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με  τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε στο πιάτο κόκκινη σάλτσα(όση θέλουμε) και ένα κομμάτι κρέας ανά μερίδα.

Αποτελέσματα Αναζήτησης

{{$root.resources.lbl_search_results_count.replace('{0}', $root.searchResults.length)}}