Το Xi-Ro Λίγα είναι το πιο ανατρεπτικό κόκκινο κρασί που κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά. Και εκτός από ανατρεπτικό είναι και καταπληκτικό! Πρόκειται για ένα blend από Ξινόμαυρο (Xi) – Ροδίτη (Ro) με ήπια φυσική οινοποίηση. Τι σημαίνει ήπια φυσική οινοποίηση; Σημαίνει πως ζύμες εμπορίου, ένζυμα, θειώδη και λοιπά ΔΕ θα τα βρεις σε αυτή τη φιάλη.
Η παράδοση της οικογένειας Λίγα με το κρασί μετρά ήδη αρκετές δεκαετίες. To οινοποιείο βρίσκεται στην Πέλλα και εκεί ο Θωμάς (πατέρας), η Μελισσάνθη (κόρη) και ο Ιάσων (γιος) Λίγας πειραματίζονται με τις ποικιλίες του τόπου προσπαθώντας να κάνουν κρασιά που αντανακλούν τόσο το terroir της περιοχής όσο και την προσωπικότητα τους. Με φιλοσοφία πιστή στη φυσική οινοποίηση και την βιοδυναμική καλλιέργεια δημιουργούν κρασιά που φιγουράρουν στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, είναι περιζήτητα και φυσικά προπωλούνται πριν καν εμφιαλωθούν. Το Xi-Ro Λίγα είναι ένα τέτοιο κρασί. Το χαρμάνι αποτελείται από 95% Ξινόμαυρο και 5% Ροδίτη, τα οποία οινοποιούνται χωριστά και έπειτα μπλεντάρονται και ωριμάζουν για 10 μήνες σε παλιά, μεγάλα δρύινα βαρέλια. Το αποτέλεσμα είναι ζουμερό, σπιρτόζικο και πραγματικά μοναδικό!
Πρόλαβε το πριν εξαντληθεί στην Ελλάδα και το ψάχνεις στα Wine Bars της Γαλλίας!