Γιατί το αγαπάμε;
To Zinfandel Edmeades είναι ένα πλούσιο, ώριμο και έντονο κόκκινο κρασί που τα έχει όλα, σε υπερθετικό βαθμό. Πολύ φρούτο, πολύ συμπύκνωση, πολύ βαρέλι, πολύ αλκοόλ αλλά σε απόλυτη ισορροπία!
Το οινοποιείο Edmeades ξεκίνησε σαν ιδέα, το 1963 από τον καρδιολόγο Donald Edmeades. O Donald αποφάσισε να φυτέψει 24 εκτάρια με αμπέλια στην περιοχή Anderson Valley, στο Mendocino. To 1972 ο γιος του, Deron, ίδρυσε το οινοποιείο Edmeades και η λαμπρή του πορεία, με διακρίσεις ανά τον κόσμο, οδήγησε το 1988, στην εισαγωγή του στο πορτφόλιο του θρυλικού Jackson Familly. Αυτή η συνεργασία έφερε στο οινοποιείο τον κορυφαίο οινολόγο από το La Crema, Ben Salazar που εκτόξευσε το οινοποιείο κατευθείαν στην κορυφή!
Το Zinfandel είναι ίσως το πιο δυνατό τους χαρτί. Τα παλιά κλήματα, σε συνδυασμό με το ευνοϊκό, ζεστό κλίμα συντελούν στην δημιουργία ώριμων και συμπυκνωμένων καρπών. Η φιλοσοφία στην οινοποίηση είναι αφαιρετική, δηλαδή γηγενείς ζύμες, ελάχιστες παρεμβάσεις, όχι φιλτράρισμα και κολλάρισμα. Έτσι, το κρασί ζυμώνει με γηγενείς ζύμες σε μικρές ανοξείδωτες δεξαμενές. Έπειτα, ωριμάζει για 20 μήνες σε 59% αμερικάνικα βαρέλια και 41% σε γαλλικά, 20% των οποίων είναι καινούργια. Στο τελικό χαρμάνι προστίθεται 13% Petit Syrah και 8% Syrah για να ενισχυθεί η στιβαρή δομή και ο πικάντικος χαρακτήρας του κρασιού.
To Zinfandel Edmeades είναι ένα ζουμερό, κόκκινο κρασί για medium rare μπριζόλες και κρύα χειμωνιάτικα βράδια.
Δοκιμή
To Zinfandel Edmeades έχει βαθύ ρουμπινί χρώμα και μεθυστική μύτη με έντονα αρώματα δαμάσκηνου, μαύρου κερασιού, μύρτιλου, βατόμουρου και βύσσινου, πλαισιωμένα από νότες καπνού, βανίλιας, πιπεριού, κανέλας, καφέ, σοκολάτας και δέρματος.
Στο στόμα έχει γεμάτο σώμα, ισορροπημένη οξύτητα και πλούσιες αλλά βελούδινες τανίνες. Έχει ώριμο μαύρο φρούτο, κυρίως μύρτιλο, βουτηγμένο σε πικρή σοκολάτα, βανίλια, γλυκό καπνό, πιπέρι και καρύδα.